“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους στο πλευρό του Ηγουμένου Εφραίμ

Αποκλειστικό – Την ολόθυμη συμπαράσταση στο πρόσωπο του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαδίου Αρχιμ. Εφραίμ, εξέφρασαν πριν από λίγα λεπτά τα Μέλη της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους. Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr σήμερα Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011, Αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους, επισκέφθηκε τον Ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ στο κελί του. Τα Μέλη παρέδωσαν επιστολή συμπαράστασης προς τον Ηγούμενο, τονίζοντας ότι σύσσωμος η Κοινότητα εκφράζει την αμέριστον εμπιστοσύνη και σεβασμό προς το πρόσωπό του. Επίσης οι Αντιπρόσωποι των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους στην επιστολή τους, τονίζουν ότι η απόφαση προφυλάκισης προσβάλει το θρησκευτικό αίσθημα του λαού, την Αγιωτάτη Εκκλησία και τον Αγιορειτικό Μοναχισμό.
Διαβάστε αποκλειστικά από τη Romfea.gr την επιστολή:




Το ξέσπασμα του Γέροντα Νεκτάριου Μουλατσιώτη!

Λάβρος ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης στο κήρυγμα που έκανε κατά την διάρκεια της Χριστουγεννιάτικης Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ, κατά των λαμόγιων της πολιτικής και της άδικης απόφασης κατά του ηγουμένου Εφραίμ. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την ομιλία του Γέροντα…


ΠΗΓΗ 

Διασχίζοντας τον Άρδα με βολές Leopard 2!

Διάβαση στον Άρδα και βολές με τα πυροβόλα των 120 χιλιοστών εκτελούν για πρώτη φορά τα τανκς Leopard 2A4 της XXI Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας. Στο βίντεο που ακολουθεί (τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια  αποστολής στη Θράκη των συντακτών και των συνεργατών του περιοδικού ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ & ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ) τα πληρώματα των ελληνικών αρμάτων μάχης  Leopard 2A4 στέλνουν ένα χριστουγεννιάτικο μήνυμα αποτροπής προς την Τουρκία, ότι ασχέτως της οικονομικής κατάστασης στη χώρα, αυτοί θα βρίσκονται πάντα εκεί για να φυλάνε «Θερμοπύλες».


Πετρέλαιο "γιοκ" στη Μαύρη Θάλασσα. Οι τούρκοι έψαχναν για πολλούς μήνες δεν βρήκαν τίποτα.

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Απογοήτευση προκάλεσε στην Τουρκία η είδηση πως στις υποθαλάσσιες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην Μαύρη θάλασσα δεν βρέθηκε πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Η Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου (TPAO) είχε μεταφέρει στην Μαύρη θάλασσα την πλατρφόρμα “Deepwater Champion» που ανήκει στην Εχχοn Mobil.  Με τη συγκεκριμένη πλατφόρμα πραγματοποιήθηκαν έρευνες επι 6 μήνεςπολλές γεωτρήσεις σε βάθος τουλάχιστον 10.000 μέτρων όμως δεν βρέθηκαν ίχνη πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η TPAO αποφάσισε να αναστείλει τις έρευνες στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και η Εχχοn θα μεταφέρει την πλατφόρμα στη Ρουμανία.

Σιωπή-ντροπή από την Ελληνική κυβέρνηση για όσα αποκάλυψε ο Γιλμάζ!

Ένας πρώην Τούρκος πρωθυπουργός, ο Μεσούτ Γιλμάζ, αποκαλύπτει ότι η χώρα του διέθετε μυστικά κονδύλια για να …χρηματοδοτεί εμπρησμούς ελληνικών δασών!!! Οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου, όσα προβλήματα οικονομικά και κοινωνικά κι αν αντιμετώπιζε θα έμπαινε στον κόπο, έστω και από απλή περιέργεια, να κινητοποιηθεί και να ζητήσει εξηγήσεις:

•Τα εννοούσε αυτά που έλεγε ο κ.Γιλμάζ;
•Αποδόθηκαν σωστά οι δηλώσεις του ή έχουν παραποιηθεί;
•Τι απαντάει τέλος πάντων η τουρκική κυβέρνηση που τόσο ενοχλημένη εμφανίζεται επειδή τις τελευταίες ημέρες τις υπενθύμισαν μία μαύρη σελίδα της ιστορίας της;

Σιωπή!!! Ούτε ένας Έλληνας πολιτικός δεν ακούστηκε χθες να λέει το παραμικρό για όσα φέρεται να έχει δηλώσει ένας πρώην Τούρκος πρωθυπουργός; Βρισκόμαστε σε φάση απόλυτης διάλυσης; Είναι δυνατόν να μην ζητηθούν εξηγήσεις για όσα είπε ο κ.Γιλμάζ; Θα το αφήσουμε να περάσει έτσι;  Όσο για τη “φίλη και γείτονα” Τουρκία; Όσο αρνείται να παραδεχτεί ακόμη και τις πιο σκοτεινές στιγμές της ιστορίας της, τόσο αυτή θα επαναλαμβάνεται. Άλλοτε με Γενοκτονίες, άλλοτε με εμπρησμούς κι άλλοτε με εν ψυχρώ δολοφονίες αντιπάλων της

ΟΙ ΒΡΙΚΟΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΞΥΠΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ

Με άφθονο χρήμα που τα παγκόσμια λαμόγια παίρνουν από κορόϊδα σαν εμάς, από τόκους και πανωτόκια, χρηματοδοτούν τους ρώσους κομμουνιστές, που τόσα χρόνια δεν τολμούσαν να μιλήσουν επειδή ήταν πρόσφατα τα εγκλήματά τους. Άρχισαν λοιπόν να οργανώνουν όλο και πιο πυκνά διαδηλώσεις κατά του Πούτιν, με σκοπό ή να μην εκλεγεί πρόεδρος, ή στην καλύτερη για αυτούς περίπτωση να έλθει πολιτειακή ανωμαλία στην Ρωσία στο στυλ της Λιβύης.
Έκαναν έτσι ακόμη μία χρηματοδοτούμενη διαδήλωση με χιλιάδες μετακινούμενους αγανακτισμένους. Οι οργανωτές της διαδήλωσης μιλούν για 100.000 διαδηλωτές (κατά την Αστυνομία 30.000) που κρατούσαν πλακάτ, κατήγγειλαν νοθείες στις βουλευτικές εκλογές, τις οποίες κέρδισε το κόμμα Ενωμένη Ρωσία, προκαλώντας ένα κίνημα διαμαρτυρίας χωρίς προηγούμενο από την άνοδο του Πούτιν στην εξουσία το 2000. Ένας από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης ο Αλεξέι Ναβάλνι υποσχέθηκε ότι «ένα εκατομμύριο» άτομα θα συγκεντρωθούν στη Μόσχα στην επόμενη διαδήλωση. Ο δε συγγραφέας Μπόρις Ακούνιν ήταν από τους πρώτους που μίλησε στο πλήθος. «Θέλετε ο Πούτιν να είναι και πάλι πρόεδρός μας», ρώτησε τους διαδηλωτές, οι οποίοι φώναξαν "Όχι!". Στη διαδήλωση συμμετείχε και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Αλεξέι Κούντριν (τον οποίο είχε διώξει ο Μεντβέντεφ κατά τη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου), ο οποίος ζήτησε τη διεξαγωγή νέων εκλογών. Αξιοσημείωτο ότι τα αμερικανικά και γενικά τα δυτικά δίκτυα προβάλλουν ιδιαίτερα τις κινητοποιήσεις των Ρώσων κομμουνιστών, χωρίς βέβαια να είμαστε σίγουροι για το τι βλέπουμε, αφου πριν λίγες μέρες μας έδειχναν πλάνα από την....Αθήνα, για πλάνα από την Μόσχα. Εδώ έχουμε μία ακριβέστατη εφαρμογή των πρωτοκόλλων, που λένε ότι "οι λαοί ξεχνούν εύκολα και έτσι μπορούμε να τους χειριζόμαστε όπως θέλουμε εμείς και να τους κάνουμε να πιστεύουν αυτό που θέλουμε εμείς".
Έτσι, σίγουρα, εκτός από αυτούς που πηγαίνουν στις διαδηλώσεις χρηματοδοτούμενοι και μετακινούμενοι με μισθωμένα πούλμαν, θα πηγαίνει και ο κάθε πικραμένος, που καθώς τα χρόνια πέρασαν δεν έζησε την κομμουνιστική και αντίχριστη χούντα ποπυ έσφαξε εκατομμύρια επί εκατομμυρίων Ρώσων και έβαλε όσους έζησαν να ζουν σαν τα ζόμπι στα κολχόζ του ρωσοεβραϊκού λόμπυ του Μαρξ Λεβί και του Λένιν και του Ιωσήφ Στάλιν. Είδαμε τα καλύτερα πλάνα της αμερικανικής τηλεόρασης και πράγματι είδαμε ότι οι διαδηλωτές απλωμένοι με πλακάτ, αραία αραία, με τρόπο που θα ζήλευε και ο καλός μου φίλος ο Μπιρσίμ, δεν περνούσαν σε εμβαδό τις κερκίδες ενός γηπέδου τριάντα χιλιάδων θεατών. Τριάντα χιλιάδες, από τους οποίους οι συνειδητοποιημμένοι κομμουνιστές ζήτημα να ήταν πέντε χιλιάδες. Μέσα στην Ρωσία, από την οποία θα ξεκινήσει και ο μεγάλος πόλεμος όπως πάνε τα πράγματα διαμορφώνεται καθαρά το σύγχρονο δόγμα των από δω και των από κει. Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί από τη μία, με τις αξίες του ανθρωπισμού και του Χριστού σαν σύνθημά τους, άσχετα με τις ανθρώπινες αδυναμίες τους και από την άλλη, οι οπαδοί του χάους και του ερέβους, οι "ακτιβιστές" παντός τύπου, ο καθένας με την τρέλα και την ανωμαλία του, μαντρωμένοι όλοι σε ένα παχυλά χρηματοδοτούμενο σύνολο χωρίς ιδεολογικό περιεχόμενο, με μόνο σκοπό την διάλυση των πάντων για να έρθει ο ένας "Μεσίας" που θα μας σώσει. Η νέα μέθοδος λοιπόν είναι ξεκάθαρη, όσον αφορά την ανατροπή των αντιφρονούνταν ως προς την νέα τάξη καθεστώτων. Πρόκειται για την κατά το δυνατόν εφαρμογή του σχεδίου IRON MOUNTAIN για την επίτευξη του "σκοπού" χωρίς πόλεμο.
Στην περίπτωση της Ρωσίας, σίγουρα θα τα βρουν μπαστούνια. Ο Πούτιν δεν θα αφήσει να ξεκινήσει σενάριο ταραχών μέσα στην Ρωσία. Θα μεταφέρει το πρόβλημα στο εξωτερικό επιτιθέμενος πρώτος, όπου τον "φωτίσει" και έτσι θα ξεκινήσει το πανηγύρι.
Ακόμη όμως και αν ανατρέψουν τον Πούτιν, ένας νέος Πούτιν θα εγερθεί και θα στείλει τα λαμόγια από εκεί που ήρθαν. Φαίνεται λοιπόν για μία ακόμη φορά πόσο δίκιο είχε ό παπούλης ο Παίσιος όταν έλεγε ότι "όλοι οι μεγάλοι έχουν τα δικά τους σχέδια. Θέλουν δεν θέλουν όμως, προωθούν το σχέδιο του Θεού".

Καλά Χριστούγεννα
μετά τιμής
Λιακόπουλος Δημοσθένης

Οι πτήσεις μαχητικών στο Καστελλόριζο και τα απελπιστικά αργά αντανακλαστικά των Τούρκων

Εδώ και μερικές εβδομάδες η Ελληνική ΠΑ, έχει καθιερώσει ένα “δρομολόγιο” στο Καστελλόριζο. Συχνά πυκνά, όποια μαχητικά αεροσκάφη μας πετάνε στη περιοχή κάνουν μία χαμηλή πτήση πάνω από το ακριτικό νησί μας. Κι αυτό είναι καλό ,έτσι για ψυχολογικούς λόγους, αφού επί της ουσίας δεν σημαίνει τίποτα να πετάνε ελληνικά αεροσκάφη πάνω από ελληνικό νησί. Είναι τέτοιο το θράσος των Τούρκων όμως που σε μία περίπτωση προσπάθησαν να απογειωθούν για να…αναχαιτίσουν τα ελληνικά μαχητικά! Μόνο που πριν προλάβουν να απογειωθούν οι δικοί μας ήδη…έπιναν καφέ στη Κρήτη! Θέλουν πολύ δουλειά οι γείτονες! Μετά από τόσα χρόνια …εκπαίδευσης που τους κάνουν οι Έλληνες στον αέρα, πρέπει να αρχίσουν μάλλον να τους μαθαίνουν και το “σκράμπλ”!

Ιστοσελίδα της ισραηλινής αντικατασκοπίας: «Τουρκικά πλοία άνοιξαν πυρ στην περιοχή του φυσικού αερίου»

Η ιστοσελίδα της ισραηλινής αντικατασκοπείας υποστήριξε ότι τουρκικά πολεμικά πλοία άνοιξαν πυρ στην ελληνο-κυπριακή περιοχή αναζήτησης κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο όπου η Κύπρος με το Ισραήλ κάνουν έρευνες για φυσικό αέριο.
(τελευταία ενημέρωση: 25 Δεκεμβρίου 16:37 gmt)
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι πολεμικά πλοία που ανήκουν στο Ισραήλ στην περιοχή Λεβιάθαν μαζί με τους Έλληνες, στην αποκλειστική ζώνη του οικοπέδου 12- «Αφροτίδη», που παραμένουν στην περιοχή δέχτηκαν πυρά.
Το περιστατικό δεν αναφέρθηκε
Η ιστοσελίδα του Ισραήλ, αλλά, και οι Ελληνοκύπριοι δεν ανέφεραν τίποτε για το περιστατικό αλλά και οι δύο χώρες ζήτησαν ναυτικές ενισχύσεις.
Ακυρώθηκε η συμφωνία με το Ισραήλ
Για το συμβάν ο Δημήτρης Χριστόφιας, ο Έλληνας ηγέτης αντέδρασε την Παρασκευή και είπε ότι ότι αν η Τουρκία με τα πλοία της συνεχίσουν να παίζουν την αστυνομία στην περιοχή, θέτοντας τους Τουρκοκύπριους στην πρώτη θέση του ενδιαφέροντός τους, τα αποτελέσματα θα είναι άσχημα για τον τουρκικό πληθυσμό της περιοχής». Στο μεταξύ το Ισραήλ στις 22 Δεκεμβρίου δήλωσε ότι ακύρωσε τη συμφωνία για την πώληση ενός στρατιωτικού συστήματος εντοπισμού, αξίας 90 εκατ. δολαρίων, λόγω των γεγονότων που μεσολάβησαν και προειδοποίησε την Άγκυρα για αντιδράσεις αν τυχόν προβάλει εμπόδια στην αναζήτηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου. Ωστόσο, σύμφωνα με την ισραηλινή πηγή δεν υπήρξε αντίδραση από το υπουργείο εξωτερικών της Τουρκίας.