“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Έφθασε ο «Μέγας Πέτρος» - Λούφαξε ο ... «Βάρβαρος» !!!

Στην Κύπρο το υπερ-καταδρομικό “Μέγας Πέτρος” - Οι Τούρκοι μάζεψαν το “Barbaros”
Το πυρηνοκίνητο-πυραυλοφόρο καταδρομικό «Μέγας Πέτρος» (Pyotr Veliky), το ισχυρότερο πλοίο της Ρωσίας έδεσε στο λιμάνι της Λεμεσού και ετοιμάζεται να πλεύσει προς το Αιγαίο μαζί με άλλα πλοία προκειμένου να πραγματοποιούσαν κοινές ασκήσεις με το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Πρόκειται για ένα σαφές μήνυμα στήριξης σε Κύπρο και Ελλάδα από τη Μόσχα που ηχεί στην αντίπερα όχθη, την Τουρκία.

Άδωνις. Ο υπουργός Υγείας που διαφημίζει παραϊατρικά μηχανήματα

Τι κι αν είναι υπουργός Υγείας; Ο Άδωνις Γεωργιάδης μπορεί να κάνει ότι θέλει. Μπορεί να διαφημίζει και μέσω της τηλεοπτικής του εκπομπής "Ελλήνων Έγερσις", παραϊατρικό μηχάνημα, ελληνικής εμπνεύσεως και κατασκευής που "υπόσχεται" ότι επεξεργάζεται τα τσιγάρα και μειώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις βλαβερές ουσίες τους.

ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ;

Πες μου, τί λόγο θα δώσεις στο Θεό εσύ που ντύνεις τους τοίχους και όχι τους ανθρώπους;
Εσύ που στολίζεις ένα ζώο και αδιαφορείς για τα κουρέλια που φοράει ο συνάνθρωπός σου;
Εσύ που σου σαπίζουν τα φαγητά και δε δίνεις σ’ αυτούς που πεινάνε;
Μ. Βασίλειος

ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΣΕ ΠΡΟΔΙΔΕΙ
Βλέπεις αυτούς τους τοίχους που καταρρέουν από το χρόνο, και που τα ερείπιά τους ξεφυτρώνουν μέσα στην πόλη όπως οι σκόπελοι αναδύονται μέσα από το νερό; Όταν χτίζονταν, οι πλούσιοι νοιάζονταν για τους τοίχους και αδιαφορούσαν για τους φτωχούς.

Ἡ ταπεινοφροσύνη εἶναι ἐντελῶς ἀκατανίκητη ἀπὸ τοὺς δαίμονες. Πῶς γεννιέται καὶ ποιὰ εἶναι ἡ δύναμή της.

Ἀπὸ τὸ Γεροντικὸ
Ρώτησαν τὸν ἀββᾶ Λογγίνο:
- Ποιὰ ἀρετὴ εἶναι ἡ μεγαλύτερη ἂπ΄ὅλες;
Καὶ ἀπάντησε:
-Σκέφτομαι, ὅτι, ὅπως ἡ ὑπερηφάνεια εἶναι τὸ μεγαλύτερο ἂπ΄ὅλα τα πάθη, ἀφοῦ καὶ ἀπὸ τὸν οὐρανὸ μπόρεσε νὰ ρίξει κάποιους (δηλαδὴ τὸν Ἑωσφόρο καὶ τὸ τάγμα του), ἔτσι καὶ ἡ ταπεινοφροσύνη εἶναι ἡ μεγαλύτερη ἂπ΄ὅλες τὶς ἀρετές, γιατί κι ἂπ΄αὐτὰ τὰ τάρταρα μπορεῖ ν΄ἀνεβάσει ἕνα ἄνθρωπο, ἀκόμα κι ἂν εἶναι ἁμαρτωλὸς σὰν δαίμονας.
Νὰ γιατί ὁ Κύριος πρὶν ἂπ΄ὅλους μακαρίζει τοὺς «πτωχοὺς τῷ πνεύματι», (δηλαδὴ τοὺς ταπεινοὺς) (Ματθ. 5:3

"Οι "οπλάδες" θέλουν να με ρίξουν γιατί δεν εισάγουμε πια τα όπλα τους" λέει τώρα ο Ερντογάν

Τον περιορισμό της εκροής δαπανών στο εξωτερικό για εξοπλισμούς της Τουρκίας επί των ημερών του ''έβαλε μπροστά'' ο  Ερντογάν  για να δικαιολογήσει την επίθεση που δέχεται η κυβέρνησή του.  "Μέχρι πριν από 11 χρόνια αντιμετωπίζαμε το 80% των αμυντικών μας αναγκών από το εξωτερικό. Αυτό τώρα το μειώσαμε στο 50%" είπε  ο Τούρκος Πρωθυπουργός -για να προβάλει τα ''εγχώρια'' εξοπλιστικά προγράμματα-  κατά την ομιλία του σήμερα στο Πανεπιστήμιο Σακάρια (Σαγγάριου) υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι η Τουρκία, κατά τα τελευταία 11 χρόνια, σημείωσε σημαντική πρόοδο σε κάθε τομέα και πραγματοποίησε μεταρρυθμίσεις ιστορικού χαρακτήρα.

Το Δράμα του Λιάπη

Ο Μιχάλης Λιάπης ...ζει ένα δράμα, που γύρισε άρον-άρον από την Κουάλα Λουμπούρ σήμερα το απόγευμα, παρόλο που αρχικά η επιστροφή του ήταν προγραμματισμένη για τις 9 Ιανουαρίου.
Ο πρώην υπουργός Μεταφορών αφίχθη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 20 λετπά καθυστέρηση, ζητώντας να βγει από άλλη πύλη, ωστόσο το αίτημά του δεν έγινε δεκτό και έτσι αναγκάστηκε να έρθει αντιμέτωπος με τους δημοσιογράφους.
«Ήθελα να ησυχάσω από το δράμα μου...», ανέφερε ο Μιχάλης Λιάπης. Αξίζει να σημειωθεί, πως κατά την άφιξή του, είχαν ληφθεί μέτρα ασφαλείας, σε περίπτωση που κάποιοι επιβάτες αντιλαμβάνονταν την παρουσία του και αντιδρούσαν... έντονα, κάτι που πάντως δεν συνέβη.