“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Η Eπανάσταση του Adonis απέναντι στην Τρόικα

«Αdonis, πολύ με απογοητεύσατε. Είμαι απογοητευμένος από εσάς»...
Σαν κεραυνός έπεσε στο κεφάλι του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη η φράση αυτή του Πολ Τόμσεν κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών.  Σύμφωνα με το «Βηματοδότη», ο Άδωνις έμεινε άφωνος ακούγοντας τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ να τον κατσαδιάζει, αλλά συνήλθε και ζήτησε από τον Τόμσεν να πάρει πίσω όσα είχε πει.

Σεισμὸς στὴ Δύση: Ἡ Κριμαία κήρυξε τὴν ἕνωσή της μὲ τὴν Ρωσία! Ἀπόφαση-σταθμὸς τοῦ κοινοβουλίου ποὺ θὰ ἐπικυρωθεῖ μὲ δημοψήφισμα στὶς 16 Μαρτίου!

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ!
Μὲ μιὰ ἱστορικὴ καὶ ἀποφασιστικὴ κίνησή του τὸ Κοινοβούλιο τῆς Αὐτόνομης Κριμαίας, ψήφισε σήμερα τὸ μεσημέρι τὴν Ἕνωσή του μὲ τὴν Ρωσία, αἰφνιδιάζοντας τοὺς πάντες καὶ προκαλώντας πραγματικὸ σεισμὸ στὴ Δύση! Μάλιστα ἀποφάσισε τὴν σχετικὴ διεξαγωγὴ Δημοψηφίσματος γιὰ τὶς 16 Μαρτίου, σὲ δέκα μόλις ἡμέρες ἀπὸ σήμερα, μὲ αὐτὸ τὸ ἐρώτημα: ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ἢ Αὐτόνομη παραμονὴ στὴν Οὐκρανία!

Χάγκεν Φλάισερ:«Ούτε μια συγγνώμη για τις θηριωδίες των Ναζί στην Ελλάδα»

«Η λέξη "συγγνώμη" δεν ειπώθηκε μέχρι σήμερα σε καμιά επίσκεψη Γερμανού αξιωματούχου» στην Ελλάδα, επισημαίνει ο Γερμανός καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Χάγκεν Φλάισερ, με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου της Γερμανίας, Γιοακίμ Γκάουκ, και τονίζει ότι οι θηριωδίες των Ναζί στην Ελλάδα δεν αναφέρονται στα γερμανικά βιβλία. Προτείνει δε τη συγγραφή κοινού βιβλίου ιστορίας από ελληνογερμανική επιτροπή.

ΗΡΘΕ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ «ΣΑΤΑΝΑΣ»

ΜΕ ΤΟ ΚΙΠΑ - «ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ» - «ΤΕΛΕΙΩΣΤΕ ΜΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» -  «ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ»
Από χθες είναι πάλι στην Αθήνα ο φίλος των Τουρκογλου-Τσολάκογλου. Ο επίσημος ταγός της σκληρής και αδίστακτης Αμερικανοσιωνιστικής κοινότητας που κάνει κουμάντο στην Ελλάδα, ήρθε για να δώσει εντολές στα τσιράκια του. Ποτέ άλλοτε στη χώρα δεν υπήρχε τόσο άνανδρα και ξεδιάντροπα καθεστώς εξόφθαλμης εθνικής μειοδοσίας σε κοινή θέα. Υποταγής και τελικής παράδοσης στα ξένα και μίσθαρνα συμφέροντα.

Τι δείχνει o Στρατηγός;

Ο Ανδριάντας του Στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη! Η Ιστορία του
Το 1884 οι κάτοικοι του Ναυπλίου μετά από έρανο συγκεντρώνουν ένα σημαντικό ποσό με την επιθυμία να φιλοτεχνηθεί ανδριάντας του στρατηγού Θεοδώρου Κολοκοτρώνη. Ο δήμος της... πόλης προκηρύσσει διαγωνισμό και τα έργα εκτίθενται στη.....Ρώμη όπου κρίνονται από διεθνής ειδικούς. Τελικά προκρίθηκε το πρόπλασμα του Λάζαρου Σώχου. Αμέσως προχώρησε η διαδικασία χύτευσης στο Παρίσι κατά την οποία όπως λέγεται προστέθηκαν ως πρώτη ύλη τα κανόνια που βρίσκονταν στο Παλαμήδι. Το 1895 το άγαλμα ήταν έτοιμο αλλά εγκαινιάστηκε στο Ναύπλιο το 1901. Με επιθυμία του καλλιτέχνη είχε κατασκευαστεί και ένα δεύτερο πανομοιότυπο άγαλμα που ο ίδιος θέλησε να τοποθετηθεί στην Αθήνα. 

Άγιος Νεκτάριος: "Μακάριος είναι ο άνθρωπος που ελπίζει στον Θεό"

Πόσο ωραία, πόσο ευχάριστη, πόσο χαριτωμένη είναι η εικόνα εκείνου που ελπίζει στον Θεό που σώζει, στον Θεό των οικτιρμών, τον Θεό του ελέους, τον αγαθό και φιλάν­θρωπο Θεό.
Αληθινά μακάριος είναι ο άνθρωπος που ελπίζει στον Θεό! Ο Θεός είναι πάντα βοηθός του και δεν φοβάται ό,τι κακό κι αν του προξενήσει άνθρωπος. Ελπίζει στον Κύριο και πράττει τα αγαθά! Κάθε του ελπίδα την έχει εναποθέσει σ’ Αυτόν, και σ’ Αυτόν εξομολογείται με όλη του την καρδιά. Είναι το καύχημά του, είναι ο Θεός του και Τον επικαλείται μέρα και νύχτα. Το στόμα του ωραίο, αναπέμπει αίνους στον Θεό, τα χείλη του, πιο γλυκά από μέλι και κερί σαν ανοίγουν για να ψάλλουν στον Θεό· η δε γλώσ­σα του γεμάτη χάρη, κινείται προς δοξολογία Θεού.

Η αιχμηρή γελοιογραφία του “Politico” για Ομπάμα-Πούτιν

Με μια αιχμηρή γελοιογραφία σχολιάζει το “Politico” την αντιπαράθεση ανάμεσα στον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, γύρω από τις εξελίξεις στο θέμα της Κριμαίας.
Το σκίτσο παρουσιάζει τον Αμερικανό Πρόεδρο να προσπαθεί να...χαράξει μια κόκκινη γραμμή, και τον Ρώσο ομόλογό του να του θυμίζει ότι…εξάντλησε τη μπογιά στο θέμα της Συρίας.

Ο ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

Η νύχτα και ο έναστρος ουρανός κρατύνουν πάνω από τα κτίσματα του μοναστηριού. Είναι ώρα προσευχής, εγρήγορσης και ανάτασης της ψυχής προς τις θείες διακοσμήσεις.
Στις 7:30΄ με τη Βυζαντινή ώρα, ο εκκλησιαστικός θα σημάνει το πρώτο τάλαντο, θα ανάψει τις κανδήλες, τις λουσέρνες, τα φανάρια και τους φανούς του Καθολικού. Στις 7:45΄ σημαίνει το δεύτερο τάλαντο και στις 8:00΄ το τρίτο. Ο εφημέριος βάζει το πετραχήλι και το Μεσονυκτικό αρχίζει. Τούτη η ακολουθία φέρνει εγρήγορση στην ανύστακτη ψυχή που προσμένει στο μεσονύκτιο το Νυμφίο Χριστό.