“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

«Έτσι με κατάντησαν τα δάκρυα της μάνας μου!»

Αυτό το γεγονός το εδιηγείτο η Γερόντισσα Ξένη, η Οσία πρώτη Ηγουμένη της Μονής του αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα, η οποία ήταν τυφλή.
Τυφλή κατά την σωματική όραση, αλλά φωτισμένη και με οξεία πνευματική όραση. Αποδεικνύει δε ότι οι ψυχές των κεκοιμημένων λυπούνται όταν οι συγγενείς αντί να δοξολογούν τον Θεό, σκληρύνονται και λυπούνται υπερβολικά.

Αθανάσιος Δρούγος: Πακιστανούς χειριστές έχει η Τουρκία στα μαχητικά της (video)

Στο Star και την εκπομπή της Δευτέρας, 6/3/2017, ο Δρ Αθανάσιος Δρούγος, αναλύει τα γεγονότα απο την μεριά της Τουρκίας ενώ αποκαλύπτει οτι η Τουρκία χρησιμοποιεί Πακιστανούς Χειριστές στα Μαχητικά της!
Επίσης αποκάλυψε οτι οι Τούρκοι Χειριστές των F-35 εκπαιδεύονται ήδη στην Έρημο της Νεβάδα και είναι μια Ομάδα που δεν  έχει έχει λάβει μέρος στο Πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και είναι συμπαγής.

ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Ομιλία στους Αγίους Σαράντα Μάρτυρες

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΣΑΡΑΝΤΑ ΜΑΡΤΥΡΕΣ*
Το θαυμάσιο τούτο κείμενο δε ξέρουμε ποιο χρόνο γράφηκε. Εκφωνήθηκε όμως στη μνήμη (9 Μαρτίου) των 40 Μαρτύρων, που το 320 θανατώθηκαν κατά το διωγμό του Λικινίου. Τους ιερούς αυτούς αθλητές, επειδή γενναία ομολόγησαν πίστη στον Χριστό, τους σύναξαν και τους έστησαν στην παγωμένη λίμνη στο κέντρο της Σεβάστειας. Ο Μέγας Βασίλειος, χάρη στις άριστες ιατρικές του γνώσεις, περιγράφει με τρόπο εκπληκτικό τις διεργασίες που συντελούνται στον ανθρώπινο οργανισμό από το ψύχος και το πάγωμα και πώς επέρχεται ο θάνατος. Πέραν όμως τούτου έχουμε στα μάτια μας ένα πολύ αρρενωπό κείμενο, έξοχα δομημένο, που δίνει ανάγλυφη τη θεολογία του μαρτυρίου, τη σημασία που αυτό έχει για τον ίδιο το μάρτυρα, για τους λοιπούς πιστούς και για την Εκκλησία γενικά.

Εισπρακτικές εταιρείες θα αναλάβουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ

Σε ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρείες προσανατολίζεται η ΔΕΗ για την διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ανέφερε από τη Βουλή, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Εμμανουήλ Παναγιωτάκης.
Παράλληλα τόνισε πως οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών προς την ΔΕΗ, αγγίζουν πλέον τα 2,6 δις. ευρώ από τα 1,7 δις. που ήταν περίπου πριν από ένα χρόνο και συγκεκριμένα στις 31/12/2015.

Οθωμανικό τάγμα 15χρονων στην Τουρκία

Έτσι ετοιμάζεται ο Ερντογάν για παγκόσμιο πόλεμο
Τάγμα 15χρονων δημιουργεί ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να τους ρίξει στην πρώτη γραμμή της σύγκρουσης που φαίνεται πως πλησιάζει στην ευρύτερη περιοχή μας.
Νεαροί ντυμένοι όπως ο οθωμανικός στρατός των 15ρηδων περίμεναν τον Τούρκο Πρόεδρο σε εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη, απευθύνοντάς του στρατιωτικό χαιρετισμό. Ο Τούρκος Πρόεδρος ανταπέδωσε.
Στο πανό που κρατούσαν οι νεαροί έγραφε «Οι 15ρηδες δεν τελείωσαν, δεν θα τελειώσουν».