“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Ήττα ή ανακωχή;

- διλήμματα και εμμονές μίας Δύναμης -
Κάθε άνθρωπος οφείλει να υπερασπίζεται την Ιστορία. Όμως με την εξέλιξη των κοινωνιών εις την σύγχρονη εποχή κανείς άνθρωπος δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει το απόφθεγμα του Μαρξ, ότι οι άνθρωποι δημιουργούν μεν τη δική τους ιστορία, όχι όμως κάτω από τις συνθήκες της δικής τους επιλογής.

Ο Εθνικός Ύμνος στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2017 στην Αλεξανδρούπολη

Με βροντερή φωνή τραγούδησαν τον Εθνικό μας Ύμνο όλοι οι λεβέντες των στρατιωτικών μονάδων λίγο πριν ξεκινήσουν να παρελαύνουν στην μαθητική και στρατιωτική παρέλαση της πρωτεύσουσας του Έβρου. Δυναμώστε τη φωνή και απολαύστε !!!   
http://www.e-evros.gr

Ο Θούριος του Ρήγα Φερραίου - Νίκος Ξυλούρης

ψάχνετε για λεβεντιά Κολοκοτρώνη; «Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ άφησε για εμάς τον ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟ»

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ο θρύλος του Μαρμαρωμένου από μόνος του αναβιώνει το 21   στο νεοθωμανικό μυαλό για αυτό τον τρέμουν οι τούρκοι που ετοιμάζονται τώρα να χάσουν «τα αυγά και  τα πασχάλια» βλ. δημοψήφισμα το Πάσχα.

Η συμβολή του Ιερού Κλήρου στην επανάσταση του 1821

Η Ελληνική Επανάσταση, ως επιστέγασμα της αυγής και αναγέννησης του Νέου Ελληνισμού, αποτελεί ένα από τους πιο ένδοξους και σπουδαίους σταθμούς της ιστορικής μας πορείας. Δεν ήταν μόνο το γεγονός ότι ένας λαός, με τον πολιτισμό του και την ψυχή του ακέραια, ανακτά την ελευθερία του και την πολιτική του οντότητα μετά από μακρά περίοδο δουλείας που δεν γνώρισε ποτέ άλλοτε στην ιστορία του, πραγματοποιώντας μερικώς τους σκοπούς του με την δημιουργία ελληνικού κράτους.

Ὅσιος Παΐσιος: “Χαιρόμαστε γιατί η Παναγία μας έβγαλε ασπροπρόσωπους”

Η Παναγία έφερε στον κόσμο την χαρά
–Γέροντα, μπορείτε να μας ψάλετε το Μεγαλυνάριο που είχατε γράψει για την Παναγία;
–Έλα να το ψάλουμε μαζί. «Εύρες πολλήν Χάριν παρά Θεού, Μήτερ του Δεσπότου, Μεγαλόχαρη, αληθώς, Κεχαριτωμένη, ως Γαβριήλ εβόα, Βασίλισσα Αγγέλων, φρούρει τους δούλους σου». Να σού πω τώρα και ένα δογματικό: Η Παναγία ήταν Κόρη και Μητέρα, Δούλη και Βασίλισσα, Βασίλισσα όλου του κόσμου. Χωράει στον νού του ανθρώπου αυτό; Και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου είναι κάτι το υπερφυσικό, έξω της λογικής.

Ἀπολυτίκιον Εὐαγγελισμοῦ