“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΘ 2010 Σαμαράς: “Με βλέπετε εμένα να έκανα αυτήν την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας ή τη Νέα Δημοκρατία; Θα ήμασταν το τελευταίο κόμμα που θα το δεχόταν."

Σουδανή κινδυνεύει με μαστίγωμα επειδή δεν καλύπτει το κεφάλι της!

Η Amira Osman Hamed κινδυνεύει να καταδικαστεί σε μαστίγωμα στις 19 Σεπτεμβρίου. Η ίδια λέει ότι είναι έτοιμη να υποστεί την τιμωρία αυτή, προκειμένου να υπερασπιστεί το δικαίωμά της να... αφήνει το κεφάλι της ακάλυπτο. Η 35χρονη γυναίκα από το Σουδάν δεν αποδέχεται τον αυστηρό νόμο που θέλει όλες τις γυναίκες να καλύπτουν το σώμα τους, και φυσικά το κεφάλι τους, με το χιτζάμπ.

'Ενα "θαύμα της Παναγίας" καθήλωσε γερμανικά τανκς στον Ορχομενό - Μια ιστορία της κατοχής

Παίρνοντας το δρόμο από Ορχομενό Βοιωτίας για Διόνυσο υπάρχει ένα μικρό εκκλησάκι αφιερωμένο στην Παναγία και γιορτάζει σήμερα, στις 10 Σεπτεμβρίου. Εδώ,  τα τανκς των Γερμανών καθηλώθηκαν  το 1943 κινούμενα κατά των Ορχομένιων. Στο εκκλησάκι υπάρχει μια επιγραφή (φωτογραφία) με τίτλο ''ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ'' 
Στις 8 Σεπτεμβρίου του 1943, ανήμερα των Γενεθλίων της Παναγίας οι Ιταλοί συνθηκολογούν. Μία ομάδα από κατοίκους του Ορχομενού Βοιωτίας πλησιάζουν στον σιδηροδρομικό σταθμό της Λειβαδιάς και ζητούν από την εκεί Ιταλική φρουρά να παραδώσει τον οπλισμό της. Διαφορετικά, τους απειλούν πως θα δεχθούν επίθεση από τους αντάρτες που βρίσκονται στην περιοχή του Τζαμαλιού (Διονύσου).

ΡΕΠΟΥΣΗ:"ΝΕΚΡΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ"

Με δεδομένο το γεγονός ότι όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες εντάσσουν τα Αρχαία Ελληνικά στα σχολεία τους, για την κ. Ρεπούση τα Αρχαία Ελληνικά είναι «νεκρή γλώσσα» !!!  ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ !!!

Η κοινωνία διαλύεται και το Μέγαρο Μουσικής παίρνει δάνεια 245 εκατ. ευρώ με εγγύηση του Δημοσίου

Στοιχεία για τις ανεξόφλητες υποχρεώσεις του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών από τραπεζικά δάνεια με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου απέστειλε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν μετά από ερώτηση 10 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία, μεταξύ άλλων, ζητούσαν από τα αρμόδια υπουργεία να ενημερώσουν τη Βουλή τι προτίθενται να πράξουν, ώστε να υπάρξει αποδέσμευση των λογαριασμών του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής προκειμένου αυτό να μπορεί να είναι συνεπές προς τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες οι οποίοι, τους τελευταίους μήνες, είναι είτε απλήρωτοι είτε τους έχει καταβληθεί «έναντι».

Ποιες είναι οι δύο καλλιέργειες που επιδοτούνται «χρυσά» στην Ελλάδα και αποφέρουν κέρδη έως και 2.000 ευρώ το στρέμμα

Η στροφή -έστω και με αργούς ρυθμούς- των Ελλήνων στην αγροτική παραγωγή, εκτός από έσχατη λύση μπορεί να αποτελέσει και μια επικερδή ευκαιρία, καθώς ορισμένες καλλιέργειες παρουσιάζουν μεγάλα περιθώρια κέρδους, ενώ εάν η καλλιέργεια γίνεται με βιολογικά κριτήρια, τα έσοδα μπορεί να διπλασιαστούν, ενώ υπάρχει και πρόγραμμα επιδοτήσεων.
Οπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Εθνος, η καλλιέργεια ορισμένων ειδών και κυρίως αρωματικών φυτών είναι ιδιαιτέρως κερδοφόρα, καθώς μέσω του αναπτυξιακού νόμου οι καλλιεργητές μπορούν να επιδοτηθούν μέχρι και 50% για σχέδια προϋπολογισμού που αφορούν στη μεταποίηση των προϊόντων για παραγωγή αιθέριων ελαίων.

Τρεις μέρες στην έρημο του Αγίου Όρους

ΑΟΡΑΤΟΙ ΓΥΜΝΟΙ ΑΣΚΗΤΕΣ

Χειμώνας. Λίγοι οι επισκέπτες στο Αγιορείτικο Μοναστήρι. Φτάνοντας στην πύλη, μας υποδέχεται χαμογελαστός ο Αρχοντάρης και μας προσφέρει το καθιερωμένο Αγιορείτικο κέρασμα, ρακί και λουκούμι. Μας ανακοινώνει δε, προς μεγάλη μας έκπληξη, ότι σε λίγες ώρες ξεκινά μεγάλη Αγιορείτικη Αγρυπνία στο Καθολικό της Μονής.
Θεού το δώρον, είπαμε, και σκεφτήκαμε να ξεκουραστούμε για την ολονύκτια Ακολουθία. «Που θα πάτε τώρα;» ακούστηκε η φωνή του Μοναχού που θα κατέβαινε χαμηλά στους κήπους για το διακόνημα του αλλά και για να ταΐσει τα ζώα, που έκαναν αισθητή την πείνα τους φωνάζοντας δυνατά.

ΕΝΑ ΑΝΑΠΗΡΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΔΙΔΑΣΚΕΙ (ΦΩΤΟ)

Την αποκάλεσαν Basketball girl. Ως θύμα ενός τροχαίου, έχασε και τα δυο της πόδια σε ηλικία 4 ετών.
Η Qian Hongyan, παιδί μιας φτωχιάς οικογένειας της νότιας Κίνας, έζησε για χρόνια με μια μπάλα του μπάσκετ τοποθετημένη στη λεκάνη της για να μπορεί να μετακινείται. Η περίπτωσή της συγκίνησε το Κέντρο Αποκατάστασης του Πεκίνου που προσφέρθηκε να της κατασκευάσει τεχνητά μέλη. Τα νέα μέλη της τοποθετήθηκαν ότι η μικρή κοπέλα έφτασε πια σε ηλικία 11 ετών, το 2007.

Εγω πατήρ, εγώ αδελφός, εγώ νυμφίος...

Αγιος Ιωάννης ο  Χρυσόστομος