“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

☦ΗΓΓΙΚΕΝ - ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ. ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ. ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΚΡΑΤΑΜΕ ΟΧΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΝΟΗ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΥΧΗ.

«η χειρότερη καραντίνα είναι να σταματήσει να δουλεύει το μυαλό  και η καρδιά να μην δέχεται την δροσιά του Λόγου του ΘΕΟΥ»

«Χρειαζόμαστε πλέον όχι μόνο ήρωες ,αλλά ΑΓΙΟΥΣ, γιατί αφήσαμε τις ζωές μας σε γελοίους»

«οι αναιδείς επειδή φοβούνται την προφητεία των Πάτερων  την εξουθενώνουν με την ασέβεια τους , την στιγμή που η καθημερινότητα σε όλο τον πλανήτη  έγινε επιβεβαίωση προφητειών»

☦Από το Θεό οι χαρές από το Θεό και οι θλίψεις

Όσιος Θεοφάνης ο Έγκλειστος
Στη γη οι θλίψεις είναι περισσότερες από τις χαρές. Και όπως στέλνονται οι δεύτερες από το Θεό, έτσι παραχωρούνται και οι πρώτες απ’ Αυτόν. Για διάφορους λόγους.
Άλλοτε για να συνέλθουμε από την πνευματική νάρκη. Άλλοτε για να κόψουμε κάποιαν αμαρτία. Άλλοτε για να καθαρθούμε με τη μετάνοια. Άλλοτε για να φανερώσουμε την αφοσίωσή μας στον Κύριο. Εμείς, πάντως, σ’ όλες τις περιπτώσεις οφείλουμε να δείχνουμε ανδρεία και υπομονή, τόσο για τη δόξα του Θεού όσο και για τη δική μας πνευματική προκοπή.

☦Διδαχές Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως

Οι πειρασμοί παραχωρούνται για να φανερωθούν τα κρυμμένα πάθη, να καταπολεμηθούν κι έτσι να θεραπευθεί η ψυχή. Είναι και αυτοί δείγμα του θείου ελέους. Γί’ αυτό άφησε με εμπιστοσύνη τον εαυτό σου στα χέρια του Θεού και ζήτησε τη βοήθειά Του, ώστε να σε δυναμώσει στον αγώνα σου.
Η ελπίδα στο Θεό δεν οδηγεί ποτέ στην απελπισία. Οι πειρασμοί φέρνουν ταπεινοφροσύνη. Ο Θεός ξέρει την αντοχή του καθενός μας καί… παραχωρεί τους πειρασμούς κατά το μέτρο των δυνάμεών μας.

☦Παναγία, η αληθινή μας Μητέρα. Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Καψάνης

Μέσα στις ευλογημένες και άγιες παραδόσεις της Εκκλησίας μας είναι και αυτό το ωραίο τυπικό που έχουμε: Να διαβάζουμε τους Χαιρετισμούς της Παναγίας κάθε Παρασκευή βράδυ την περίοδο της Μεγάλης και αγίας Τεσσαρακοστής και να μαζευόμαστε όλοι οι Ορθόδοξοι στις εκκλησίες και να λέμε τα «Χαίρε» στην Παναγία μας, τα οποία «Χαίρε» δεν είναι μόνον «ποιητική αδεία», αλλά εκφράζουν κυρίως τη βαθύτερη ευγνωμοσύνη της ψυχής μας προς τη Μητέρα του Θεού και Μητέρα όλων μας, προς την Οποία οφείλουμε τόσα πολλά.

☦Ελένη Γιαμαρέλλου Λοιμωξιολόγος, Καθηγήτρια Παθολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών: «Δεν θα κολλήσει κορωνοϊό όποιος κοινωνήσει. Η Θεία Κοινωνία προφυλάσσει την υγεία. Την Κυριακή θα πάω στην Εκκλησία και θα κοινωνήσω σίγουρα.»

☦Θείον και Άκτιστο Φως λούζει τον πατέρα Σεραπίων. Μια εντυπωσιακή μαρτυρία της ευλογίας που παίρνουν οι Χριστιανοί στον Ναό του Θεού, τόσο επίκαιρο...!!