“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

"Αν θέλεις να δώσεις λύσεις στα προβλήματα σου, βρες τα πρώτα με τους Αγίους"

Η πιο συγκινητική στιγμή  με πολλά μηνύματα για το σήμερα 
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
"Αὔριό σου ἔχω μία ἔκπληξη, ἔλα καὶ θὰ δεῖς".
Ὁ φίλος μου μὲ καλοῦσε νὰ  μεταναστεύσω ἀπὸ τὸ κέντρο τῆς Ἀθήνας στὸ ἄλλο ἄκρο της, νὰ ἀφήσω τὴν Κυριακάτικη βολή μου καὶ νὰ ἐκκλησιασθῶ στὴν δικιά του γειτονιά. Τοῦ τηλεφωνῶ πάλι, δὲν ὑπῆρχε τότε ἡ ἄνεση τῶν κινητῶν, ἦταν ἀρχὲς δεκαετίας τοῦ 90. "Ἄφησε τὶς ἐκπλήξεις καὶ πές μου ἂν ὑπάρχει σοβαρὸς λόγος, τοῦ λέω" καὶ αὐτὸς μὲ ἀνταπαντάει: "Ἔρχου καὶ ἴδε".

«ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΕΙΜΕΘΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΥΓΚΙΝΗΜΕΝΗ ΚΑΘΟΤΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΛΑΒΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΒΟΣΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΕΝ ΔΥΝΑΜΕΘΑ ΝΑ ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ»

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Από τους πρώτους που μεταφέραμε την άνανδρη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Δεκάδες άρθρα μας μετά για αυτήν ταξίδεψαν  καθώς και με την πένα πολλών πατριωτικών ιστολογίων σε όλο τον κόσμο. Όλοι μας πονέσαμε, αλλά προσδοκούμε ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΕΚΡΩΝ και Ελλάδος.

«Η προσευχή, το κομποσχοίνι, η ελεημοσύνη νικά το έλεος του Θεού. Καμιά αμαρτία δεν είναι μεγαλύτερη από το έλεος του Θεού»

Άγιος Εφραίμ Κατουνακιώτης: «Η προσευχή, το κομποσχοίνι, η ελεημοσύνη νικά το έλεος του Θεού…»
Ο Γέροντας είχε βγει έξω τη διακαινήσιμο εβδομάδα· πάνε πολλά χρόνια. Είπε ο γερο-Ιωσήφ εις τη Γερόντισσα Ευπραξία και τις άλλες αδελφές: «Βρήκα ένα παπαδάκι καλό» (για μένα έλεγε). Συνεννοήθηκε η Γερόντισσα με τις άλλες, και μου πλέξανε ένα σκουφάκι.
Όταν ήρθε ο γερο-Ιωσήφ, πήγε στις αλυκές· δεν ανέβηκε επάνω εις το σπίτι. Κατεβήκαμε όλοι κάτω. Λέει ο Γέροντας: «Βρε παπά, πάρε αυτό το σκουφάκι». Μόλις το φόρεσα εγώ το σκουφάκι αυτό, άναψα από προσευχή και θείο έρωτα! «Τι σκουφί είναι αυτό , Γέροντα;» του λέω. «Να ήξερες», λέει ο Γέροντας, «τι προσευχές έκανε η Γερόντισσα Ευπραξία σ’ αυτό το σκουφάκι!»

Ενώ στη ΣΥΡΙΑ στήνουν δόκανα στο ΑΙΓΑΙΟ έστησαν πανηγύρι.

Ο ένας παγιδεύει τον άλλον, έστω και αν κατ επίφαση τον θεωρεί σύμμαχο του.
Μάλιστα η διαστροφή της αμαρτίας που επικρατεί  εξόρισε  την κοινή λογική στα κράτη και στους ανθρώπους. Βγαίνουν πολλοί  «πνευματικοί φωστήρες»  και μας προειδοποιούν: «μην πιστεύεται στις προφητείες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο» και θα συμφωνούσαμε μαζί τους αν τις προφητείες δεν τις βιώναμε σήμερα ως γεγονότα. Σε τι χάλια φτάσαμε ;
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Στην ΣΥΡΙΑ έχουν στηθεί μεγάλα δόκανα για το γνωστό κομπλεξικό της περιοχής που θέλουν να τελειώνουν μαζί του. Η Ρωσία στέλνει στρατό και άρματα και τα βαφτίζει στρατονομία.

Αίτια της υπερηφανίας

Ας μην υπερηφανευόμαστε καθόλου. Διότι, αν αυτός, που είναι Θεός και Κύριος και Υιός του Θεού, δεν αρνήθηκε να λάβει μορφή δούλου, πολύ περισσότερο πρέπει εμείς να κάνουμε τα πάντα, έστω κι αν είναι ταπεινά. Πες μου, λοιπόν, άνθρωπε, από πού υπερηφανεύεσαι; Από τα βιοτικά; Αλλά αυτά φεύγουν πριν ακόμη φανούν.

Ταπείνωση, το θεμέλιο σε όλες τις εντολές του Χριστού

Από αυτά που έχω να πω, άγιοι Πατέρες, παρακινούμενος από την αδελφική αγάπη, και από την εντολή του Θεού, αν και δεν είμαι ικανός, και έχω ανάγκη από τις ευχές σας, όμως κάθε ένας έχει από τον ευεργέτη μας Θεό χάρισμα, άλλος ένα, και άλλος άλλο, όπως ο Κύριος θέλει. Όσα είναι σύμφωνα και δεκτά  στην Ορθόδοξη και Ανατολική Εκκλησία, είναι του Πανάγαθου Θεού, εάν δε υπάρχει κανένα νόθο, οφείλεται στην αγνωσία και αμάθειά μου’ και παρακαλώ την αγάπη σας, να με διορθώσετε με τη συμβουλή σας. Παρακαλώ δε ακόμη την αγάπη σας, να με θυμάστε στις προσευχές σας, και να παρακαλείτε τον Κύριο να ανοίξει τα μάτια της ψυχής μου και να φωτίσει το σκότος μου.

Η ταπείνωση είναι όπλο ισχυρό

Μακάριοι είναι εκείνοι οι άνθρωποι που κατόρθωσαν να μιμηθούν την ταπεινή γη, η οποία, ενώ πατιέται από όλους, όμως όλους τους σηκώνει με την αγάπη της και τους τρέφει με στοργή σαν καλή μάννα, η οποία έδωσε και το υλικό για την σάρκα μας στην πλάση.
Δέχεται επίσης με χαρά και ο,τι της πετάμε, από καλούς καρπούς μέχρι ακάθαρτα σκουπίδια, τα οποία επεξεργάζεται αθόρυβα σε βιταμίνες και τις προσφέρει πλουσιοπάροχα με τους καρπούς της αδιακρίτως σε καλούς και κακούς ανθρώπους.
Ο ταπεινός άνθρωπος, όπως φαίνεται, είναι ο δυνατότερος του κόσμου, διότι και νικάει, αλλά και σηκώνει πολλά ξένα βάρη με ελαφριά την συνείδησή του.

Μαρτυρία σύγχρονου θαύματος από την Αγία Αναστασία τη Ρωμαία

Του Αρχιμανδρίτου π. Αχιλλίου Τσούτσουρα,
Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Λάρισας και Τυρνάβου
Στη Λάρισα την Αγιοτόκο, υπάρχει μέχρι και σήμερα, εποχή έντονης αμφισβήτησης, μεγάλη ευλάβεια των ευσεβών κατοίκων της προς τους Αγίους της Εκκλησίας μας, παλαιούς τε και νέους. Μέσα στην πλούσια πνευματική ζωή της πόλης, με τις πολλές λατρευτικές εκδηλώσεις, την καθημερινή λειτουργική προσευχή, τις Παννυχίδες και Αγρυπνίες, τις Ιερές Παρακλήσεις καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, τις πρότυπες μαθηματικές και σχολικές Θείες Λειτουργίες και τις δεήσεις, εύκολα καταλαβαίνει κανείς την ευλάβεια και την αφοσίωση θα λέγαμε των ανθρώπων προς τα Αγίους της εκκλησίας μας, οι οποίοι είναι οι φωτεινοί οδοδείκτες της πνευματικής μας ζωής αλλά και οι θείοι πρεσβευτές μας για την κληρονομιά της αιωνίου και ατελευτήτου ζωής…