“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Σχεδόν οι μισοί Έλληνες «δεν έχουν να φάνε»

Ένας στους δύο Έλληνες δυσκολεύτηκε να αγοράσει τρόφιμα ή να πληρώσει τους λογαριασμούς του, τους τελευταίους 12 μήνες. Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στην πρώτη – και καθόλου τιμητική – θέση, ως προς το ποσοστό του πληθυσμού που δηλώνει φτωχό. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος», το 45% των Ελλήνων παραδέχεται ότι μερικές φορές δεν είχε χρήματα ούτε για το φαγητό του! Το συντριπτικό αυτό ποσοστό τοποθετεί την Ελλάδα πιο πάνω από τη Βουλγαρία, τη Λιθουανία και τη Λετονία.

«ΦΟΡΟΣ ΚΑΠΝΟΥ» !!! Αυτό πως και σας ξέφυγε ΡΕ… ΣΑΪΝΙΑ;

Οι Οθωμανοί και τα συνεταιράκια τους οι κοτζαμπάσηδες, επιβάρυναν τους εξαθλιωμένους ραγιάδες με αλλεπάλληλους δυσβάσταχτους φόρους: π.χ. κεφαλικό, δεκάτη, καφτανίων, καρφοπετάλων, οδοντογλυφίδων (!) και… τέλος δεν έχουν τα μαύρα κατάστιχα της παράλογης απληστίας των εξουσιαστών της εποχής. Mεταξύ αυτών, είχαν θεσπίσει και τον περίφημο «φόρο καπνού», δηλαδή μία ακόμη πρόσθετη επιβάρυνση που αφορούσε το δικαίωμα του φτωχοκάλυβου για να… καπνίζει το χειμώνα η αναμμένη εστία του!!!

Βίντεο: Κρυφή κάμερα κατέγραψε ομιλία του Παπανδρέου στο Χάρβαρντ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου «διδάσκει» στο Χάρβαρντ τον... επανασχεδιασμό της Ευρώπης!
Ένας από τους πολιτικούς που μας έχουν φέρει σε αυτό το σημείο, ένας εν ενεργεία Έλληνας βουλευτής, μετακομίζει για τη... σεζόν στο εξωτερικό, προκειμένου να μεταλαμπαδεύσει τις... γνώσεις και την εμπειρία του! Τελικά φαίνεται ότι ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν εκεί στο Χάρβαρντ, προσκαλώντας τον Γ. Παπανδρέου ως επισκέπτη λέκτορα για να διδάξει την... επιτυχημένη του ''συνταγή''! Μια από αυτές τις ομιλίες, καταγράφηκε με κρυφή κάμερα.

Αν δεν πάρουμε την δόση θα πεινάσουμε λέει ο Στουρνάρας… Αλήθεια που θα πάνε τα 31,5 δις;

Οι Τράπεζες δημιούργησαν ζημιές τσογάροντας σε μολυσμένα τραπεζικά προϊόντα και τώρα χρωστάνε στο διεθνές κεφάλαιο και δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Ο λαός υφίσταται μείωση των εισοδημάτων του και βαριά φορολογία για να πάρουν οι τράπεζες τα 26.5 από τα 31.5 δις της..δόσης και να τα δώσουν πίσω στους δανειστές με μορφή μετοχών που τους καθιστούν κυρίους των Ελληνικών τραπεζών. Επιπλέον 3.5 δις θα πάνε σε πληρωμές τοκοχρεολυσίων του δημοσίου στους ξένους και μόνο το υπόλοιπο 1.5 δις θα πάει για πληρωμή χρεών του δημοσίου προς Ελληνικές επιχειρήσεις. Ούτε δραχμή σε αναπτυξιακά έργα και νέες επενδύσεις .

Μνημονιακός επίτροπος για όλη την Ευρώπη

Του Μενέλαου Γκίβαλου 
Αναπληρωτή καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα η Ευρωζώνη διαπερνώνται και καθορίζονται σε μεγάλο βαθμό από τρεις αντιπαραθέσεις που έχουν είτε «εξωγενή» είτε «ενδογενή» χαρακτήρα. Η εξωγενής αντίθεση διαμορφώνεται μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης, δολαρίου και ευρώ, και εκδηλώνεται πολιτικοοικονομικά ως σύγκρουση μεταξύ ΔΝΤ και του σκληρού πυρήνα της Ευρωζώνης, δηλαδή της γερμανικής κυριαρχίας. Κρίσιμη καμπή για την εξέλιξη της αντιπαράθεσης αυτής κρίνεται η ημερομηνία των εκλογών στις ΗΠΑ και η στρατηγική της νέας κυβέρνησης απέναντι στην Ευρώπη. Η πρώτη ενδογενής αντιπαράθεση εκδηλώνεται στην Ευρώπη -και πιο συγκεκριμένα στην Ευρωζώνη- ως αντίθεση μεταξύ «βορρά - νότου» και διαμορφώνει ένα νέο οικονομικοπολιτικό «τείχος» στο εσωτερικό της Ευρωζώνης και της ΕΕ. Εδώ και λίγα χρόνια, «σιωπηρώς και ατύπως», η Γερμανία διαμορφώνει την ηγεμονία της πάνω στην ΕΕ και σε ολόκληρη την Ευρώπη. 

Και ο Σηφουνάκηs θαυμαστής του Σαμαρά !!!

Αυξάνονται και πληθαίνουν οι "φιλο-Σαμαρικοί" στο ΠΑΣΟΚ !!!
Μετά τον Θεόδωρο Πάγκαλο και τον Ανδρέα Λοβέρδο ήταν η σειρά του βουλευτή και πρώην υπουργού Νίκου Σηφουνάκη να εκδηλώσει τον θαυμασμό του στο πρόσωπο του πρωθυπουργού : «Κανείς δεν περίμενε ότι ο Σαμαράς θα προχωρούσε έτσι. Πρέπει να πάει καλά. Είναι ηρωικός ο χειρισμός με την Τρόικα, που πρώτος χρεώνεται ο Σαμαράς», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ραδιόφωνο του ALPHA. newsit.gr/

«Κακό σημάδι» λένε οι προληπτικοί – Τους έπεσε το μνημόνιο απ' τα χέρια!!!

Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα από το iefimerida
Το «ατύχημα» του Στουρνάρα στη Βουλή: Του έπεσε το... Μνημόνιο !!!
Ενα μικρό ... ατυχηματάκι είχε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στους διαδρόμους της Βουλής την ώρα που συνόδευε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο ραντεβού του με τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση στη Βουλή. Ξαφνικά του... λύθηκαν στα χέρια και έπεσαν στο δάπεδο όλα τα χαρτιά που κρατούσε στα χέρια του. Αμέσως, όσοι βρίσκονταν στο διάδρομο έσπευσαν να βοηθήσουν τον κ. Στουρνάρα να μαζέψει τα χαρτιά από το πάτωμα. Ο ίδιος χαμογελούσε αμήχανα, ενώ ο κ. Σαμαράς του είπε κάτι, «πειράζοντάς» τον για την ατυχία του.