“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

☦ Τι έλεγε ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ στους αγαπητούς Θεσσαλονικείς πιστούς που σήμερα υπομένουν το lockdown των εκκλησιών τους και σε λίγο ακολουθεί αυτό παντού λόγω πανδημίας;

Φωνάζει ο ΘΕΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ "ξυπνήστε τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας"

Και δεν εννοούσε ένα τοπικό μυστήριο, αλλά ένα παγκόσμιο μυστήριο της ανομίας και συνεχίζει να φωνάζει και να μας λέει σε όλες τις επιστολές του " δεθείτε με τον ΧΡΙΣΤΟ, όπως δέθηκε ο Οδυσσέας στο κατάρτι του πλοίου του για να αποφύγει τις σειρήνες των πειρασμών.

☦ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΙΩΑΝΝΗ!

Την παραθέτουμε σήμερα 4 Νοεμβρίου 2020, ανήμερα της εορτής του Αγίου Ιωάννη Δούκα Βατάτζη του Ελεήμονος, Αυτοκράτορος Νικαίας

" ...Υπάρχει κοιμώμενος Στρατηγός ονόματι Ιωάννης, ο οποίος, τότε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ θα υποδείξει εις τους Χριστιανούς ότι αυτός θα βασιλεύσει τώρα. Θα τους υποδείξει με το δάχτυλό του τον τόπο και θα τον καλέσουν να ηγηθεί και να βασιλεύσει εις τον ελληνικό και ορθόδοξο λαό. Και θα γίνει αυτό.

☦ ΑΓΙΟΣ Γέροντας Εφραίμ ο Αριζονίτης : «παιδί μου θα κοιμηθώ στην αρχή των γεγονότων για την ΠΟΛΗ»

Εκοιμήθει ο άγιος γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας ξημέρωμα της Αναστάσεως ημέρας της Κυριακής. Ο ίδιος ήταν αναμμένη αναστάσιμη λαμπάδα που σκορπούσε τις ευλογίες του σε όλες τις γωνιές του πλανήτη μας. Από σήμερα οι ΗΠΑ φτώχυναν και πλούτισε ολάκερη η ανθρωπότητα. Από σήμερα ολοκληρώνεται η χορεία των συγχρόνων αγίων πατέρων μας  έμπροσθεν του Ουρανίου Θυσιαστηρίου που πρεσβεύουν για την σωτηρία της ανθρωπότητας των καιρών μας από την δαιμονική λαίλαπα που ενέσκηψε. Οι  παραμυθητικοί λόγοι τους επί της γης σήμερα γίνονται προσευχές ενώπιον του Θρόνου του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ.

☦ ΑΚΤΙΣΤΟΝ ΦΩΣ

... Οτε εφθανον εις τον ορίζοντα, νοερως μετεβαινον περαν αυτού, και τοτε έβλεπον τον κυανουν και καθαρόν ουρανον να περιβαλλη τον πλανητην ημων. Προσεπαθουν να εισχωρήσω εις τα βάθη αυτου και να ανιχνεύσω τα όριά του. ...

☦"Δακρύζει η εικόνα του Αγίου Γέροντα Εφραίμ Αριζόνας του Φιλοθεϊτη"

"Δακρύζει  η  εικόνα του Αγίου Γέροντα Εφραίμ Αριζόνας του Φιλοθεϊτη"

Όπως μας ενημέρωσαν από χτες 3 Νοεμβρίου δακρύζει η εικόνα του Αγίου Γέροντα Εφραίμ στην Αμερική.

Ένα ακόμα μήνυμα για όσα είναι προ των πυλών να γίνουν στις Η.Π.Α. αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο;

☦ “Ο αληθινός Χριστιανός δεν θα νιώσει ούτε πείνα ούτε δίψα…”

“Ο αληθινός Χριστιανός δεν θα νιώσει ούτε πείνα ούτε δίψα. Στην εποχή της συμφοράς, οι Χριστιανοί δεν θα χαθούν. Ο Κύριος θα κάνει θαύματα γι ' αυτούς. Ένα φύλλο θα είναι αρκετό για ένα μήνα. Όταν θα κάνουν το σημάδι του σταυρού σε ένα κομμάτι γης, θα γίνεται ψωμί....”   ΟΣΙΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ Ο ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΣ

Θηβαίος Πολίτης

☦«Έρχομαι από πολύ μακριά και όποιος με καλέσει πηγαίνω»

«Ήρθε απόγευμα εδώ στο κελλί μου. Η αδελφή Γερασίμη είχε διακόνημα κάτω στον ναό.

Ήταν μια δύσκολη περίοδος.

Διωγμός, συκοφαντίες, ύβρεις.

Έκλαιγα και παρακαλούσα συνεχώς τον Άγιό μου να μας στηρίξει και να τους δώσει μετάνοια. ίδιο κάνω και σήμερα γι’ αυτούς που ακολουθούν την ίδια τακτική.

Ήρθε ως καλόγερος. Πρώτα μπήκε μέσα στον ναό.

☦Ο πόλεμος και τα όπλα του χριστιανού

Στα χρόνια μας δεν γίνεται διωγμός των χριστιανών, όπως σε παλαιότερες εποχές, από ειδωλολάτρες αυτοκράτορες ή άλλους άπιστους ανθρώπους, και εύχομαι να μη γίνει ποτέ.

Διεξάγεται όμως, ένα πνευματικός πόλεμος ανάμεσα στους πιστούς και τους δαίμονες. Τώρα, όπως λέει ο απόστολος, «δεν έχουμε να παλέψουμε με ανθρώπους, αλλά με αρχές και εξουσίες, δηλαδή με τους κυρίαρχους του σκοτεινού τούτου κόσμου, τα πονηρά πνεύματα που βρίσκονται ανάμεσα στη γη και στον ουρανό» (Εφ.6:12).

☦ Τον έκλεισε ο άγιος Άγγελος μέσα στις φτερούγες του!

Ένα συγκινητικό περιστατικό , που αποδεικνύει αφ’ ενός τη δύναμη και τη θεϊκή Χάρη που έχει η Παναγία μας και αφ’ ετέρου το πόσο την αγαπούν και Την σέβονται οι άγιοι Άγγελοι, συνέβη προσφάτως σε έναν Έλληνα ξενιτεμένο.

Μια συγγενής του πιστή και ευλαβής, όταν συναντηθήκαν, του έδωσε σαν ευλογία και φυλαχτό έναν Σταυρό, στο κέντρο του οποίου ήταν τοποθετημένη μια μικρή εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου της Βαρνάκοβας. Εκείνος με ευλάβεια την έβαλε στην τσέπη του για προστασία, γιατί είχε κάποια προβλήματα με την καρδιά του και οι γιατροί είχαν τοποθετήσει στο στήθος του βηματοδότη για την καλή λειτουργία της.

☦ Ανάμεσα σε γη και ουρανό...(Άγιοι Ταξιάρχες)

Ασώματη φύση, νοερή, αεικίνητη .

Υπηρέτες Θεού και του σχεδίου Σωτηρίας .

Κατά χάριν αθάνατοι .

Δεν σας αγγίζει ο χωροχρόνος!

Αγγελιοφόροι , απεσταλμένοι , εκτελεστικοί διακονητές !

 Συμπαραστάτες και ευεργέτες  !

 Φύλακες και καθοδηγητές !