“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Το νέο ρωσικό Ναυτικό Δόγμα: Με στόχο την παγκόσμια παρουσία

O Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε, στις 26 Ιουλίου, στην Ημέρα του Ναυτικού, το νέο Ρωσικό Ναυτικό Δόγμα 2015. Το ισχύον ρωσικό ναυτικό δόγμα υφίσταται από το 2001. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν, η ανάγκη αναθεώρησης του δόγματος βασίζεται σε δύο παραμέτρους, στην αλλαγή της διεθνούς κατάστασης και στις προόδους που έχει σημειώσει το Ρωσικό Ναυτικό από το 2001 και εφεξής.

Μετά τους Γερμανούς και οι ΗΠΑ αποσύρουν τους PATRIOT από την Τουρκία…

Patriot τέλος κι από ΗΠΑ στην Τουρκία, λόγω… εκσυγχ/σμού!
Μια μέρα μόλις μετά την ανακοίνωση της απόφασης των Γερμανών να αποσύρουν τον ερχόμενο Οκτώβριο τα αντιαεροπορικά – αντιβαλλιστικά συστήματα τύπου Patriot από την Τουρκία, έρχονται και οι Ηνωμένες Πολιτείες να αποφασίσουν κάτι παρόμοιο, δίνοντας την αίσθηση συντονισμένης ενέργειας ΝΑΤΟϊκών συμμάχων.

ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΧΑΜΠΕΡΙΑ δεν κρύβονται πλέον…

Έχουμε και εμείς τα χάλια μας έχουν και οι διπλανοί μας τα δικά τους “ντέρτια και καημούς”…
Το συνδυαστικό αυτό γεγονός μέσα στην γεωπολιτική συγκυρία που διερχόμαστε και αν προσθέσει κανείς τις ορδές των μυρίων εξαθλιωμένων που αποβιβάζονται εν Ελλάδι …κάνει τα πράγματα μοναδικά επικίνδυνα σαν τις ημέρες του τραγικού 74…μπορεί και του 22. Τα ΜΑΥΡΑ ΧΑΜΠΕΡΙΑ δεν κρύβονται πλέον…

ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ

του Νεκτάριου Δαπέργολα
     Βράδυ Δεκαπενταύγουστου του 2015. Ένα ήδη οδυνηρό καλοκαίρι βαίνει αργά προς το τέλος του, προοιωνίζοντας δυστυχώς ακόμη πιο επώδυνες μέρες. Μέρες θλίψης και ανέχειας. Αλλά και αγωνίας για όλους όσους βλέπουν πια τα μαύρα σύννεφα να συγκεντρώνονται πάνω από τη ρημαγμένη χώρα και – βλέποντάς τα – συνειδητοποιούν τα πασίδηλα πλέον σημεία των καιρών…
     Βράδυ Δεκαπενταύγουστου. Λίγες μόλις ώρες αφότου, θεαρχίω νεύματι οι θεοφόροι απόστολοι, υπό νεφών μεταρσίως αιρόμενοι, εκ περάτων συνέδραμον του κηδεύσαι την της ζωής Μητέρα.