“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ: Ρώσοι ορθόδοξοι ιερείς ευλογούν πυρηνικό βλήμα Topol-M - Η Μόσχα δείχνει έτοιμη για όλα

Μοναχού Μωυσή Αγιορείτη: Το ευλογημένο τριώδιο

H Ουκρανία καλεί το ΝΑΤΟ να μπει σε πόλεμο – Ρωσικά υποβρύχια στη Σεβαστούπολη

Την συνδρομή του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. αλλά και των ΗΠΑ ζήτησε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Andrii Deshchytsia (τοποθετήθηκε στη θέση στις 27 Φεβρουαρίου) όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ.
Σύμφωνα με τα τηλεγράφηματα «Η Ουκρανία ζήτησε από την Ε.Ε. τις ΗΠΑ αλλά και το ΝΑΤΟ, να εξετάσουν όλους τους πιθανούς μηχανισμούς που θα διασφαλίσουν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας», αναφέρει ανακοίνωση του Ουκρανικού υπουργείου.

Η Ρωσία παρελαύνει στην Ουκρανία και η CIA διαβεβαίωνε τον Ομπάμα ότι η Μόσχα δεν πρόκειται να επέμβει

Έξαλλος είναι ο Ομπάμα με τη CIA καθώς, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχε λάβει ο Αμερικανός Πρόεδρος για το αντίθετο, η Ρωσία στέλνει τελικά στρατό στην Ουκρανία.
Συγκεκριμένα, ο ανταποκριτής του MEGA στην Ουάσινγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου, έγραψε χαρακτηριστικά στο λογαριασμό του στο Twitter: «Εξω φρενών ο Ομπάμα με τη CIA. Μέχρι την Πέμπτη το βράδυ τον διαβεβαίωνε ότι η Μόσχα δεν θα στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία».

Ποιος διασφαλίζει τα πυρηνικά εργοστάσια της Ουκρανίας; Η ανθρωπότητα σε κίνδυνο;

Του Δρ. Κωνσταντίνου Βαρδάκα
Σήμερα το βράδυ πληροφορίες που έρχονται  θέτουν στο πλαίσιο των γεγονότων και εξελίξεων που συμβαίνουν στην Ουκρανία νέες επικίνδυνες παραμέτρους. Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία η ναζιστική ομάδα, “Δεξιός Τομέας” κάλεσε τον Ντόκου Ουμάροφ, που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους πιο επικίνδυνους ισλαμιστές, να βρίσκεται σε ετοιμότητα.

ΤΩΡΑ-Σε κατάσταση μάχης οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας

Η Ουκρανία έθεσε τις ένοπλες δυνάμεις της σε κατάσταση μάχης σήμερα και προειδοποίησε τη Ρωσία ότι οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση στην χώρα θα οδηγήσει σε πόλεμο.
Έπειτα από μία συνάντηση διάρκειας τριών ωρών και πλέον με τους αρχηγούς ασφαλείας και άμυνας, ο μεταβατικός πρόεδρος Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτό που χαρακτήρισε ρωσική επίθεση εναντίον της χώρας του.