“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Πραγματιστική σιωπή του Ισραήλ για την κρίση της Συρίας!!!

Ό,τι συμβαίνει στη Συρία αφορά άμεσα το Ισραήλ, αλλά η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του εξακολουθούν να επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση σχετικά με την συριακή κρίση. Ταυτόχρονα όμως, τα ΜΜΕ του Ιράν βεβαιώνουν ότι οι Ισραηλινοί προμηθεύουν όπλα στη συριακή αντιπολίτευση και εκπαιδεύουν τους μαχητές της στα σύνορα με την Τουρκία. Οι συγκρούσεις ανάμεσα στην ένοπλη αντιπολίτευση και τα κυβερνητικά στρατεύματα της Συρίας λαμβάνουν χώρα στη Δαμασκό και πολλές άλλες πόλεις της Συρίας. Εν τω μεταξύ, στο Παρίσι συνεχίζονται οι προετοιμασίες της επόμενης διάσκεψης των «φίλων της Συρίας», στην οποία αρνήθηκε να συμμετάσχει η Ρωσία. Παράλληλα αυξάνεται όλο και περισσότερο η ροή των μεταναστών και πρώτ’ απ’ όλα στην Ιορδανία. Σ’ αυτό το φόντο, ακούγονται όλο και δυνατότερα οι φωνές που καλούν σε παραίτηση του Προέδρου Μπασάρ Άσαντ και του περιβάλλοντός του. Εξάλλου, ο ίδιος ο Άσαντ δεν αποκλείει την πιθανότητα παραίτησής του.

Απίστευτο: Κατήργησαν το «η» και το «ω» από τη νέα Ελληνική Γραμματική στα σχολεία !!!

Αλλάζουν τα δεδομένα στην ελληνική γλώσσα, αφού το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε πως τα φωνήεντα της ελληνικής γλώσσας είναι πέντε και τα σύμφωνα... 18, καταργώντας το «η» και το «ω» και αντικαθιστώντας τα με το «ου». Σύμφωνα με καταγγελία του συλλόγου δασκάλων Ανατολικής Αττικής στο enikos.gr, αυτό ακριβώς θα μάθει όποιος διαβάσει το βιβλίο '«Νέα Ελληνική Γραμματική» για την Ε' και ΣΤ'  δημοτικού. Και απ' ότι φαίνεται είναι όντως...νέα η εν λόγω ελληνική γραμματική αφού ο μαθητής ή ο αναγνώστης που θα διαβάσει το βιβλίο θα μάθει ότι τα φωνήεντα της ελληνικής γλώσσας είναι πέντε και είναι τα εξής: α, ε, ι, ο και.. ου. Και μπορεί να συγκατελέγεται στα φωνήεντα ο δίφθογγος «ου», όμως από το βιβλίο απουσιάζουν παντελώς τα φωνήεντα «η» και «υ»!

Γέροντας Παΐσιος: "Δὲν θὰ περάσουμε μιὰ κατο- χὴ ἑνὸς Χίτλερ ἢ ἑνὸς Μουσολίνι, ἀλλὰ θὰ δώ-σουμε ἐξετάσεις γιὰ τὸν Χριστὸ"

Ἀπόσπασμα ἀπὸ τὶς σελίδες  332-336 τοῦ βιβλίου: ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ  ΛΟΓΟΙ  Β΄ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ
Σήμερα εἶναι καιρὸς νὰ ἑτοιμασθοῦν οἱ ψυχές, γιατί, ἂν συμβῆ κάτι, δὲν ξέρω τί θὰ γίνη. Εἴθε νὰ μὴν ἐπιτρέψη ὁ Θεὸς νὰ  ἔρθουν δύσκολες μέρες, ἀλλὰ ἂν ἔρθουν, μὲ ἕναν μικρὸ σεισμό, μὲ ἕνα τράνταγμα, θὰ σωριάσουν ὁλόκληρες ἀδελφότητες, ὁλόκληρα μοναστήρια, γιατί ὁ καθένας θὰ πάη νὰ σώση τὸν ἑαυτό του καὶ θὰ τραβήξη τὴν πορεία του. Χρειάζεται πολλὴ προσοχή, γιὰ νὰ μὴ μᾶς ἐγκατάλειψη ὁ Θεός. Οἱ ψυχὲς  νὰ ἔχουν κάτι πνευματικό. Αὐτὸ σας τιμάει. Θὰ γίνη μεγάλο τράνταγμα. Τόσα σᾶς λέω, τόσο σκληρὰ ἔχω μιλήσει! Ἐμένα  κάτι νὰ μοῦ ἔλεγαν, θὰ προβληματιζόμουν, θὰ σκεφτόμουν γιατί μου τὸ εἶπαν, τί ἤθελαν. Γιὰ νὰ μὴν πῶ βράδυα, ἕνα βράδυ δὲν θὰ κοιμόμουν. Ἂν δὲν ἔβλεπα τὰ δύσκολα χρόνια ποῦ ἔρχονται, δὲν θὰ ἀνησυχοῦσα τόσο. Ἀλλὰ αὐτὸ ποῦ βλέπω εἶναι ὅτι ἀργότερα θὰ δυσκολευθῆτε πολύ. Δὲν μὲ καταλαβαίνετε. Τότε θὰ μὲ καταλάβετε.

Οι Γερμανοί κατά της Ελλάδας !!!

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ 
Άσχετος δεν είναι κατά κανέναν τρόπο ο Γερμανός τραπεζίτης Γιέργκ Ασμουσεν. Κάθε άλλο. Είναι μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Φαίνεται όμως ότι είναι αδίστακτος ψεύτης, αφού για να υποστηρίξει τη θέση ότι η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει απαρέγκλιτα τις προβλέψεις του μνημονίου, ισχυρίστηκε ότι ο μέσος μισθός των Ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων είναι... 3.000 ευρώ! Στην πραγματικότητα -και μιλάμε για τα μεικτά- ο μέσος μισθός των δημοσίων υπαλλήλων ανέρχεται στο μισό του ποσού που ανέφερε ο Ασμουσεν: στα 1.600 ευρώ. Δεν είναι όμως ο Ασμουσεν ο μόνος Γερμανός αξιωματούχος που δείχνει προκατάληψη κατά της Ελλάδας. Ο Χορστ Ράιχενμπαχ, ο άλλος Γερμανός που έχει διοριστεί... «αποικιακός κυβερνήτης» της χώρας μας εκ μέρους της ΕΕ, επισκέφθηκε προχτές τον υπουργό Ναυτιλίας Κώστα Μουσουρούλη και το πρώτο πράγμα που τον ρώτησε και μάλιστα με ιδιαίτερη επιμονή ήταν... γιατί ανασυστήθηκε το υπουργείο Ναυτιλίας!

Συριακά στρατεύματα έπληξαν τούρκικα φορτηγά !!!

Τα συριακά στρατεύματα το περασμένο 24ωρο έπληξαν πέντε τουρκικά φορτηγά στην περιοχή της πόλης Αλέππο κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ανακοίνωσε το πρακτορείο ειδήσεων DHA. Ως αποτέλεσμα της επίθεσης τα φορτηγά κάηκαν και οι οδηγοί τους τράπηκαν σε φυγή από τον τόπο του επεισοδίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του πρακτορείου, τμήματα της συριακής αντιπολίτευσης πήραν τους οδηγούς υπό την προστασία τους και τους συνόδευσαν ως τα σύνορα και στη συνέχεια – στο τουρκικό έδαφος. Άλλες λεπτομέρειες αυτού του επεισοδίου δεν ανακοινώθηκαν. newsbomb

Υπάλληλοι Βουλής σε δημοσιογράφους: “Αλήτες, μας κάψατε” !!!

Τεταμένο το κλίμα στους διαδρόμους της Βουλής, όπου υπάλληλοι έρχονται σε μετωπική σύγκρουση με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, με φόντο την αποκάλυψη του σκανδάλου του επιδόματος Πολύδωρα. Ανοιχτός πόλεμος από το πρωί της Πέμπτης, μεταξύ υπαλλήλων της Βουλής και δημοσιογράφων, μετά την αποκάλυψη της είδησης, ότι ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Βύρων Πολύδωρας, ενέκρινε ένα μετεκλογικό επίδομα για τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις συνολικού ύψους 1.000 ευρώ ανά υπάλληλο του Κοινοβουλίου, ενώ κατά τη διάρκεια των εκλογών η Βουλή ήταν κλειστή. Το NEWS 247 επικοινώνησε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, που επιβεβαίωσαν τα περιστατικά. “Και τώρα τι καταλάβατε; Καθάρισε ο τόπος;” και “Αλήτες δημοσιογράφοι, μας κάψατε”, είναι μερικές μόνο από τις φράσεις μερίδας υπαλλήλων της Βουλής, απευθυνόμενων προς τους δημοσιογράφους.

Αnatolian Eagle 2012: Γενική αεροπορική δοκιμή επίθεσης στην Συρία από ΝΑΤΟ-Άραβες

Η κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού/αναγνωριστικού RF-4E στις 22 Ιουνίου φαίνεται από ότι απέτρεψε την άμεση δημιουργία εφαρμογής ζώνης αεροπορικής απαγόρευσης στην Συρία, καθώς νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πολυεθνική αεροπορική δύναμη όχι απλά είχε σχηματιστεί, αλλά επί οκτώ ημέρες ασκείτο στην Τουρκία σε ακριβώς αυτή την αποστολή: Στην άσκηση Αnatolian Eagle 2012, τα κράτη που θα επρόκειτο να συμμετάσχουν στην ζώνη απαγόρευσης πτήσεων γύρω από την Συρία συγκέντρωσαν μια μεγάλη αεροπορική δύναμη από περίπου 120 μαχητικά από τα οποία τα 90 ήταν από την Ιορδανίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, τη Σαουδικής Αραβίας, των ΗΠΑ, της Ιταλίας κλπ. Όπως αναφέρουν ρωσικές πηγές, μεγάλο μέρος από την δύναμη αυτή επρόκειτο να παραμείνει στην Τουρκία σε περίπτωση που το ΝΑΤΟ ελάμβανε την απόφαση να επιβάλει no-fly-zone και θα αναπτύσσονταν στο Ινσιρλίκ.
Χαρακτηριστικό είναι ότι στον σχεδιασμό συμμετείχε και η Ιταλία με έξι μαχητικά Eurofighter. Τα μαχητικά προήλθαν από την 4η Πτέρυγα στο Grosseto και την 36η Πτέρυγα στην Gioia del Colle.

ΑΝΑΣΥΡΘΗΚΑΝ ΕΝΤΟΣ ΣΥΡΙΑΚΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΟΙ ΣΟΡΟΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ

Οι σοροί των δύο χειριστών του τουρκικού Phantom ανασύρθηκαν την Πέμπτη από το βυθό εντός των χωρικών υδάτων της Συρίας -8,6 ναυτικά μίλια από τις συριακές ακτές- μετά τη συνδρομή που προσέφερε για τον εντοπισμό τους ο ωκεανογράφος...Ρόμπερτ Μπάλαρντ, διάσημος για την ανακάλυψη του ναυαγίου του Τιτανικού.  Το πρακτορείο Associated Press μεταδίδει ότι Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε υπό καθεστώς ανωνυμίας ότι ο Ρόμπερτ Μπάλαρντ με το βαθυσκάφος «Nautilus» εντόπισε τις σορούς την Τετάρτη αφότου το τουρκικό Ναυτικό υπέδειξε τη θαλάσσια περιοχή. Σε ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου αναφέρεται ότι οι σοροί μεταφέρθηκαν στη Μαλάτια, από όπου είχε απογειωθεί το αεροσκάφος της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας στις 22 Ιουνίου. Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται πώς και από ποιον πραγματοποιήθηκε η ανάσυρση των σορών.

1200 συμπολίτες μας έδωσαν τέλος στην ζωή τους ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2012 !!! Η εθνοκτονία συνεχίζεται…

Ο παραδεισένιος κόσμος των ΜΜ”Ε”, των τραπεζιτών, των διαφημιστών που φέρνουν τον Πίου, την σως που γλιστράει, τον παιδέρα και τον λιμοκοντόρο στις οθόνες σας, συνεχίζει να εκτυλίσσεται… Το ίδιο και οι περιπέτειες της μικρής λουλού που κάποτε έγινε πρωθυπουργός, του μεγάλου στοχαστή που κάποτε έγινε πρωθυπουργός, του βαψομαλλιά κομπλεξικού που ξεπούλησε κατά συρροήν την χώρα ως σύμβουλος, ως ΔΣ του ΟΤΕ, ως υπουργός.

Έκθεση ΟΗΕ: "Μοναδική πηγή ορυκτού πλούτου η Ελλάδα - Αγώνας για τον έλεγχο της"

Εκτός από τους υδρογονάνθρακες η Ελλάδα φαίνεται ότι αποτελεί γενικά "Ελ Ντοράντο" σπάνιων στρατηγικών ορυκτών και αυτό ίσως είναι και μία αοό τις αιτίες της κακοδαιμονίας της: Έκθεση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, που δημοσιεύεται στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, αποκαλύπτει ότι "βάσει ερευνών και εξορύξεων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, η χώρα κάθεται επάνω σε μία πλάκα με δεκάδες εξαιρετικά σπάνια ορυκτά με εφαρμογή στην βαριά βιομηχανία, αεροναυπηγική κλπ. τα οποία τα διαθέτει και σε μεγάλες ποσότητες". Στην έκθεση αποκαλύπτεται η ύπαρξη χουντίτη (μοναδική παγκοσμίως η ύπαρξη του εν λόγω υλικού που χρησιμοποιείται για την κατάσβεση πυρκαγιών και ως αντιπυρικό υλικό στις οικοδομές), πρώτη στην προμήθεια βωξίτη, νικελίου, περλίτη και στην εξαγωγή ακατέργαστου μαγνησίου στην Ευρώπη και παράλληλα δεύτερη στην Ευρώπη και πέμπτη σε όλο τον κόσμο στην παραγωγή λιγνίτη.

Ο πόλεμος των αγωγών και τα σχέδια των ΗΠΑ για Ελλάδα και Τουρκία. Ανάλυση των σεναρίων

H Ελλάδα έχει αρχίσει να έχει  νέα γεωπολιτική σημασία καθώς ο «ενεργειακός πόλεμος» - ή «ο πόλεμος των αγωγών» - μεταξύ των ΗΠΑ και των Ρωσικων συμφερόντων έχει πάρει μια νέα μορφή.  Ενώ, από πολλές απόψεις, η Μόσχα κυριαρχεί, οι ΗΠΑ έχουν αρχίσει μια εκστρατεία κατά της Ρωσίας για την εξασφάλιση συμφερόντων στην παροχή πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ευρωπαικές αγορές. Στο πλαίσιο αυτό, η προοπτική μεγάλης ροής αερίου από τους υπεράκτιους χώρους της Ανατολικής Μεσογείου στην Ευρώπη, μέσω Ελλάδας, δίνουν στην Αθήνα μια καλύτερη θέση στις ευρωπαϊκές υποθέσεις - και στον τρόπο σκέψεως της Ουάσιγκτον - που έρχεται σε αντίθεση με την οικονομική και πολιτική δυσφορία που οδήγησε στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Οι ανακαλύψεις στον τομέα της ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω του Ισραήλ, της Κύπρου, των ελληνικών χωρικών ύδατων, και νότια στα αιγυπτιακά νερά, θα μπορούσε να αποτελέσουν το στρατηγικό σημείο καμπής για την Ελλάδα. Επίσης, η Τουρκία έχει κάνει κινήσεις που δείχνουν ότι θα απαιτήσει μερίδιο. Αλλά αν στο παρελθόν η Ουάσιγκτον είχε υποτιμηθεί από τη Ρωσία για τον αγωγό Nabucco, τώρα έχει ξεκίνησει να εφαρμόζει, μια ισχυρή αλλά διακριτική πίεση προς την Ελλάδα και τη Σερβία για την εκμετάλλευση και τη διαμετακόμιση του φυσικού αερίου της Μεσογείου, σε μια κίνηση για την καταπολέμηση της κυριαρχίας αγωγών της Μόσχας. 

Σε στάδιο συζήτησης βρίσκονται ακόμη τα κονδύ- λια του ΕΣΠΑ!!!

Τα κονδύλια του ΕΣΠΑ στο επίκεντρο των συναντήσεων Ράιχενμπαχ
Η απεμπλοκή πόρων του ΕΣΠΑ αλλά και η ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά θα συζητηθούν στις συναντήσεις που θα έχει σήμερα στην Αθήνα ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ με κυβερνητικά στελέχη. Το πρωί ο κ. Ραιχενμπαχ θα έχει επαφές με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και την Τετάρτη με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.  Στο επίκεντρο επίσης θα βρεθεί και η ενεργοποίηση των δύο ταμείων που θα συσταθούν με την συνδρομή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, του Ταμείου για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και του Μέσου Επιμερισμού, για την επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων. Στο μεταξύ, λιγότερα κονδύλια 8 δισ. ευρώ προβλέπεται να λάβει η χώρα μας από την Ε.Ε την περίοδο 2014-2020.  

Καταπέλτης ο Συνήγορος του Πολίτη για τις Έκτακτες Εισφορές !!!

Παρέμβαση για τις έκτακτες εισφορές από τον Συνήγορο του Πολίτη. Οι πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις πλήττουν εισόδημα που έχει ήδη φορολογηθεί με το συνήθη φόρο εισοδήματος, και υπερβαίνουν τις οικονομικές δυνατότητες ευπαθών ομάδων πολιτών, επισημαίνει ο Συνήγορος του Πολίτη. Σε επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών, η ανεξάρτητη αρχή υπογραμμίζει ότι τα φορολογικά βάρη πρέπει να κατανέμονται στους Έλληνες πολίτες ανάλογα με τις οικονομικές τους δυνάμεις. Η κατανομή δηλαδή του φορολογικού βάρους θα πρέπει να γίνεται όχι με οριζόντια μέτρα, δηλαδή όχι σύμφωνα με την έννοια της αριθμητικής ισότητας, αλλά με την έννοια της ισότητας στη φορολογική προσπάθεια.