“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Τα σαϊνια του ΥΠΟΙΚ το ξανασκέφτονται για το 35% στους ελεύθερους επαγγελματίες

Ανοικτό είναι ακόμη το θέμα του ύψους του φορολογικού συντελεστή με τον οποίο θα φορολογηθούν από το πρώτο ευρώ τα καθαρά εισοδήματα των ελευθέρων επαγγελματιών. Από το υπουργείο Οικονομικών μεταδίδεται ένας προβληματισμός για το 35% καθώς πληθαίνουν οι εισηγήσεις ότι ένας τόσο υψηλός συντελεστής μπορεί να οδηγήσει σε μείωση αντί για αύξηση των φορολογικών εσόδων.  ο σχέδιο στο οποίο έχει καταλήξει η ηγεσία του ΥΠΟΙΚ προβλέπει ότι για τους ελεύθερους επαγγελματίες θα καταργηθεί πλήρως το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ και τα εισοδήματά τους θα φορολογούνται με ενιαίο συντελεστή. 

ΔΕΚΑ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕΙΣ

1.Γιατί έχεις αξιοπρέπεια. Δεν είσαι ζώο. Και δεν ανέχεσαι να σου φέρονται σαν τέτοιο. Είσαι άνθρωπος και απαιτείς σεβασμό. Δε θα ανεχθείς πια άλλα ψέμματα. Σε κοροϊδεύουν συνεχώς και σε φτύνουν στα μούτρα και αυτό δε θα το ανεχθείς άλλο.
2.Γιατί δε φοβάσαι να ζήσεις. Ξέρεις ότι ο κόσμος δε φτιάχτηκε για εσένα παρά τα όσα λένε στις διαφημίσεις. Ξέρεις ότι είσαι μια μικρή μονάδα μιας μυρμηγκοφωλιάς, μια κουκίδα στο ψηφιδωτό που ονομάζουμε ανθρωπότητα. Μια κουκκίδα που έχει αποστολή να λάμπει και όχι να τρεμοπαίζει... Και ξέρεις ότι κάποτε θα πεθάνεις. Και για το λόγο αυτό χαίρεσαι το δώρο της ζωής. Με πάθος. Και όταν ο θάνατος έρθει να σε βρει, τότε, έχοντας ζήσει, ήρεμα θα τον δεχθείς χωρίς να τον φοβάσαι.
3.Γιατί δε θα επιτρέψεις στους σημερινούς ισχυρούς να διαμορφώσουν μια χειρότερη ανθρωπότητα από τη σημερινή και γιατί πιστεύεις ότι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα για το οποίο αξίζει να ζήσεις και να πεθαίνεις είναι το να παραδόσεις έναν κόσμο ίδιο - αν όχι καλύτερο - από αυτόν που βρήκες. Εναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας και όλα εκείνα τα παιδιά που θα έρθουν όταν εμείς θα έχουμε φύγει..

Σενάρια ρωσοτουρκικού «θερμού επεισοδίου» με αφορμή τη Συρία

Το φόβο η εμφύλια σύρραξη στη Συρία να παρασύρει την Τουρκία και τη Ρωσία σε θερμό επεισόδιο επισημαίνουν οι γεωπολιτικοί αναλυτές. Το γεωστρατηγικό παζλ περιπλέκεται ακόμη περισσότερο μετά την απόφαση της Τουρκίας να εισβάλλει στη Συρία αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Μετά τη δημόσια συγγνώμη της Δαμασκού και τις δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σερκέι Λαβρόφ περί αυτοσυγκράτηση, η Τουρκία φαίνεται να χειρίζεται πιο ψύχραιμα το θέμα. Με τη Μόσχα να στηρίζει απροκάλυπτα τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ και το καθεστώς του, η Άγκυρα εκτιμά ότι μια ενδεχόμενη εισβολή στη Συρία, όσο και αν δικαιολογείται τόσο εσωτερικά όσο και διεθνώς, είναι ικανή να προκαλέσει θερμό επεισόδιο με τη Ρωσία.

Τελεσίγραφο Ρωσίας προς ΝΑΤΟ: "Σταματήστε την τουρκική εισβολή αλλιώς ..."

Τελεσίγραφο έστειλε στο ΝΑΤΟ η Ρωσία τις δραματικές στιγμές μεταξύ 3ης και 4ης ώρας, ξημερώματα 4ης Οκτωβρίου, όταν συνεδρίαζαν τα μέλη της συμμαχίας προκειμένου να αποφασιστεί η ενεργοποίηση του άρθρου 4. "Σε περίπτωση εισβολής της Τουρκίας η Ρωσία θα αναγκαζόνταν να επέμβει", όπως μεταδίδουν διάφορα ρώσικα ΜΜΕ και μετέδωσε το Russia Today, φουλ για Γ' ΠΠ δηλαδή. Σε ετοιμότητα ετέθη το μεγάλο ρωσικό αποβατικό πλοίο του στόλου της Μαύρης Θάλασσας NOVOCHERKASSK, έμφορτο με πεζοναύτες και τροχοφόρα ΤΟΜΠ, ΤΟΜΑ, και SHORADS το οποίο είχε επισκεφθεί και τη Λήμνο, όπου και η εντυπωσιακή παρέλαση των ρώσων πεζοναυτών, και βρισκόνταν εκείνη την ώρα στο Β.Αιγαίο, με πορεία προς Ιόνιο πέλαγος , και θα ελάμβανε εντολή να κατευθυνθεί άμεσα ανατολικά για Συρία σε περίπτωση που το ΝΑΤΟ ενεργοποιούσε το άρθρο 4, με εντολή να αποβιβάσει τους διατιθέμενους πεζοναύτες προς ένωση των ήδη εγκατεστημένων στη Συρία πεζοναυτών.

Η Τουρκία πάλι βομβαρδίζει την Συρία - Λέει ότι "κτυπήθηκε το έδαφός της"

Ένταση και πάλι στα τουρκοσυριακά σύνορα, καθώς ένα νέο βλήμα, το δεύτερη μέσα σε τρείς ημέρες προερχόμενο από την Συρία έπληξε το τουρκικό έδαφος, λένε οι Τούρκοι, αυτή την φορά στα νότια της επαρχίας Hattay στο χωριό Yayladagi 300 χλμ. μακριά από την περιοχή του προηγούμενου συμβάντος. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή υλικές ζημιές αλλά η τουρκική πλευρά προχώρησε σε αντίποινα πλήττοντας θέσεις στη συριακή επικράτεια με βολές πυροβολικού από πυροβόλα M52T και Firtina των 155 χλστ..

Πάλι πτωχεύουμε; Πάλι θα μας σώσουν ;;;

Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα από το agioritikovima
Η Ελλάδα αντέχει χωρίς την επόμενη δόση μετά τα τέλη Νοεμβρίου, δηλώνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt και μεταξύ άλλων εκτιμά πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να βοηθήσει αποδεχόμενη χαμηλότερα επιτόκια στα ελληνικά ομόλογα. «Το κλειδί είναι η ρευστότητα. Για αυτό είναι τόσο σημαντική η επόμενη δόση», επαναλαμβάνει ο κ. Σαμαράς και ερωτηθείς για το πόσο μπορεί να αντέξει η χώρα χωρίς την επόμενη δόση, απαντά: «Έως τα τέλη Νοεμβρίου. Μετά το ταμείο θα έχει αδειάσει»

ΕΡΧΕΤΑΙ! ΑΣ ΚΟΠΙΑΣΕΙ ΝΑ ΔΕΙ.. ΤΙ ΕΦΤΙΑΞΕ!

Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα από το spiegel.de
Στην Αθήνα αναμένεται την ερχόμενη Τρίτη 9/10 η γερμανίδα καγκελάριος Ά. Μέρκελ, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση που της απηύθυνε ο Α. Σαμαράς κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο στα τέλη Αυγούστου. Το ακριβές πρόγραμμα της επίσκεψης δεν έχει ακόμη οριστεί, όπως ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ, στo πλαίσιo της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι Ελλάδα και Γερμανία είναι στενοί σύμμαχοι και υπό αυτό το πρίσμα είναι συνηθισμένο να ανταλλάσσονται επισκέψεις. Για να συμπληρώσει ότι η επίσκεψη αυτή της γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ φυσικά και γίνεται στη σκιά της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης που βιώνει η Ελλάδα και των δραστικών μέτρων προσαρμογής. «Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να σταθεροποιηθεί εντός της ευρωζώνης», όπως είπε, συμπληρώνοντας ότι το Βερολίνο αντιλαμβάνεται ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση επισπεύδει τις μεταρρυθμίσεις. «Θέλουμε να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια», όπως είπε. Μετά τη συνάντηση Μέρκελ-Σαμαρά στην Αθήνα θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου.