“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Μεγαλυνάρια από την παράκληση της Παναγίας Πορταΐτισσας. Ψάλλουν οι πατέρες της Ι.Μ. Ιβή-ρων Αγίου όρους


Πρωτοφανές: το βίντεο με την επέλαση της χρυ-σής αυγής στο πλοίο που μετέφερε το κτήνος !!!

Ξαφνική άσκηση στο Αιγαίο με σενάριο από τα Ίμια! Με εντολή Α/ΓΕΕΘΑ νέα ενεργοποίηση των ΕΔ !!!

Οι ΕΔ της χώρας φαίνεται ότι βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή. Στις 07.45 το πρωί ο Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωσταράκος ενεργοποίησε και πάλι την Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης, αιφνιδιαστικά. Με την κωδική ονομασία ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ, βρίσκεται  σε εξέλιξη άσκηση με σενάριο κατάληψης Πολεμικού πλοίου! Το σενάριο μόνο τυχαίο δεν είναι! Αυτό ήταν ένα από τα σενάρια που είχαν εξεταστεί τις κρίσιμες ώρες των Ιμίων. Τότε οι επικεφαλής της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών, είχαν προτείνει να καταλάβουν με ομάδα τους πολεμικό πλοίο των Τούρκων ως “αντίποινα” για την αποβίβαση των Τούρκων κομάντος στη βραχονησίδα Ίμια.

Ιράν προς Τουρκία: "Μετά τη Συρία ,η σειρά σας! Είστε ο επόμενος στόχος των ΗΠΑ !!!


MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Σε δραματική κατάσταση βρίσκεται η Τουρκία που μέσα σε λίγες εβδομάδες διαπιστώνει πως καταρρέει όλο το δόγμα της εξωτερικής πολιτικής Νταβούτογλου και απειλείται η Άγκυρα. Τελευταίο παράδειγμα είναι οι δηλώσεις του αρχηγού Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν Φιρουζαμπαντί ο οποίος δήλωσε πως « δεν είναι σωστό γειτονικές χώρες της Συρίας θα βοηθούν τα σχέδια επέμβασης των ΗΠΑ θα πρέπει να ξέρουν πως μετά τη Συρία, σειρά θα έχει η Τουρκία».

Ανατριχιαστικές ομοιότητες με τη Γερμανία πριν από τον Χίτλερ

Η νέα δέσμη δημοσιονομικών μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ, την οποία έχουμε υποσχεθεί στους δανειστές μας (ΔΝΤ και κράτη-μέλη της Ευρωζώνης) από τον Φεβρουάριο του 2012, στο πλαίσιο του δεύτερου Μνημονίου, πρόκειται να συγκεκριμενοποιηθεί έως το τέλος Αυγούστου, ύστερα από τη σχετική συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων. Η διακηρυγμένη επιδίωξη των σχεδιαστών του προγράμματος «διάσωσης» της Ελλάδας είναι να βρεθεί έτσι το δημόσιο από το 2013-14 σε κατάσταση σημαντικών πρωτογενών (δηλαδή πριν από τόκους και χρεολύσια) πλεονασμάτων, ώστε να αρχίσει να αποπληρώνει το χρέος του. Πέρα από τα ζητήματα κοινωνικής αδικίας, αλλά και αντισυνταγματικότητας, που μπορεί να ανακύψουν σε σχέση με ορισμένα τουλάχιστον από τα νέα αυτά μέτρα, το  κύριο ερώτημα είναιποιες επιπτώσεις θα έχουν αυτά στην ελληνική κοινωνία και στο πολιτικό μας σύστημα.

Η Τουρκία ξόδεψε 71 δισ. δολ. για αμυντικές δα-πάνες (2008-12)… ΞΥΠΝΗΣΤΕ !!!

Τη στιγμή που το «κοντέρ» των αμυντικών δαπανών στην Ελλάδα τείνει να μηδενιστεί, η Τουρκία ακολουθεί φρενήρεις ρυθμούς οι οποίοι αναμένεται πολύ σύντομα να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στον ελληνικό αμυντικό σχεδιασμό…Τα νούμερα που προκύπτουν από τις δαπάνες της Τουρκίας το διάστημα 2008-2012 είναι σχεδόν εφιαλτικά, αφού αποκαλύπτουν ότι οι δαπάνες της χώρας ξεπέρασαν τα 70 δισεκατομμύρια δολάρια! Την ίδια στιγμή, με βάση όσα έχουν κατά καιρούς δηλώσει Τούρκοι υπεύθυνοι, αναμένεται η δαπάνη τουλάχιστον άλλων 8-10 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2017!

Συνέντευξη - βόμβα Έλληνα Αντιστράτηγου: ''Οι Τούρκοι θα μας επιτεθούν σύντομα''...!!!

Ο Αντιστράτηγος ε.α. Ιωάννης Μπαλτζώης, υπηρετών επί τρία χρόνια (2000-2003) ως Ακόλουθος Άμυνας και Στρατιωτικός Ακόλουθος στην Ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ στο Ισραήλ, με την πείρα και γνώσεις που έχει στα θέματα της Μέσης Ανατολής, προβαίνει σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις. Η συνέντευξη που παραχώρησε στον συνεργάτη της «Ε.Ω.» Μάκη Βραχιολίδη, προκαλεί τρόμο. Οι παγκοσμιοποιητές έχουν σχεδιάσει την ραγδαία μείωση του πληθυσμού στα 500 εκατομμύρια ανθρώπους. Σχέδια που μπορεί να βγαίνουν από σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά είναι απολύτως πραγματικά, βρίσκονται δε καταγεγραμμένα σε «μνημείο» της Τζώρτζια των ΗΠΑ, όπου αναγράφονται σε πλάκες οι Δέκα σύγχρονες Εντολές, για το μέλλον της ανθρωπότητας!

Τo είχε ζητήσει ο ΓΑΠ. Τώρα το ζητάει κι ο Βενι-ζέλος …. ΘΕΛΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ !!!

Βενιζέλος: "Η ανακύκλωση της διεθνούς οικονομικής κρίσης μπορεί να αντιμετωπισθεί μέσα από ένα νέο σύστημα παγκόσμιας διακυβέρνησης οικονομικής και πολιτικής.." H παγκοσμιοποίηση καλά κρατεί...και μας το λένε πολλές φορές.. σε όλα τα επίπεδα και με κάθε ευκαιρία, νομίζοντας ότι θα το εμπεδώσουμε.. Δηλώσεις έκανε χθες, μετά την συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ισραήλ Σίμον Πέρες ο κ. Βενιζέλος...
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι δήλωσε μεταξύ άλλων..

Ποιος προστατεύει τον «Πακιστανό Δράκο» ;

Ποια είναι τα τεράστια ερωτηματικά που δημιούργησαν οι Αρχές φορώντας του κουκούλα; Προστατεύουν τον Πακιστανό ή κάποιον πολιτικό;
Τι συμβαίνει με τον Πακιστανό που κατηγορείται ότι κακοποίησε βάναυσα την ανήλικη στην Πάρο; Κατ αρχάς, είναι Πακιστανός ή πρόκειται για κάτι άλλο που δεν μας το λένε γιατί πολύ απλά, δεν είναι σε θέση να μας ... το πουν;Αυτή την στιγμή κυκλοφορούν άπειρες πληροφορίες στο διαδίκτυο ενώ απείρως πιο … άπειρες είναι οι φήμες που κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά θεωρεία! Αλλά ας δούμε τα γεγονότα με όση ψυχραιμία μπορεί πλέον να έχει απομείνει στη χώρα μας!!!

Το μήνυμα της Shell στη Μέρκελ !!!

Η είδηση που μεταδόθηκε από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, θέλει τη Shell, μια από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες πετρελαιοειδών, να μεταφέρει τα διαθέσιμά της, περίπου 15 δισ. στερλίνες, από την «ανασφαλή» Ευρώπη στην ασφαλέστερη Αμερική, φανερώνει τις διαστάσεις που λαμβάνει η κρίση χρέους της ευρωζώνης. Η προαναγγελία της συγκεκριμένης επιλογής, όσο κι αν επιχειρήθηκε να διασκεδασθεί στη συνέχεια από τους υπευθύνους της πολυεθνικής, με διευκρινίσεις του τύπου ότι δεν θα αντιμετωπισθούν όλες οι χώρες με τον ίδιο τρόπο, δείχνει ότι η υπόθεση της ευρωπαϊκής κρίσης τείνει όντως να λάβει συστημικές διαστάσεις. Κακά τα ψέματα, όσο και αν το κρύβουν οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο, η Ευρώπη αντιμετωπίζει κινδύνους χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού από τα υπόλοιπα διεθνή κέντρα του χρήματος.

Παναγία η Παραμυθία. Το συγκλονιστικό θαύμα της αχειροποιήτου εικόνας της!!!

Δεν υπαρχει αλλος ανθρωπος στην ιστορια της ανθρωποτητας ο οποιος να τιμαται τοσο πολυ,οσο η Θεοτοκος Μαρια. Ολες οι γενεες των ανθρωπων μακαριζουν την Παναγια, γιατι αξιωθηκε να γεννησει τον Θεανθρωπο Χριστο, τον Σωτηρα του κοσμου...Μετα την εξοδο της απο την επιγεια ζωη η Παναγια μεσιτευει συνεχως στον Υιο και Θεο της για καθε πονεμενο και θλιμμενο ικετη της. Ιδιαιτερη προστασια δειχνει η Παναγια στο Περιβολι της, το Αγιο Ορος. Εκει αναμεσα στις πολλες εικονες της υπηρχε και μια τοιχογραφια της στη δεξια ακρη του εξωναρθηκα του Καθολικου της Μονης Βατοπεδιου. Κατα τη Βυζαντινη εποχη υπηρχε η συνηθεια βγαινοντας οι πατερες απο το Καθολικο, μετα το τελος της ακολουθιας του Ορθρου,να ασπαζονται την υπαρχουσα στον εξωναρθηκα εικονα της Παναγιας. Εκει ο Ηγουμενος παρεδιδε στο θυρωρο τα κλειδια της κλεισμενης τις βραδινες ωρες πυλης της Μονης,για να ανοιξει. Η παραδοση αναφερει οτι το πρωι της 21ης Ιανουαριου του 1320, οταν ο Ηγουμενος εδινε τα κλειδια στο θυρωρο, η εικονα ζωντανεψε και η Παναγια φωναξε: "Μην ανοιξετε σημερα την πυλη της Μονης, αλλ'ανεβειτε στα τειχη και διωξτε τους πειρατες". 
Τοτε -ω των θαυμασιων Σου Χριστε Βασιλευ-ο βρεφοκρατουμενος στις αγκαλες της Θεοτοκου Ιησους, κινωντας το χερακι Του εκλεισε το στομα της Μητερας Του και της ειπε: "Μη Μητερα μου, μη τους το λες. Αφησε τους να τιμωρηθουν, οπως τους αξιζει, γιατι αμελουν τα μοναχικα τους καθηκοντα". Τοτε η Κυρια Θεοτοκος με μεγαλη μητρικη παρρησια προς τον Υιο και Θεο της,πηρε το χερακι Του και το κατεβασε απο το στομα της και κλινοντας προς τα δεξια το κεφαλι της φωναξε στον Ηγουμενο για δευτερη φορα: "Μην ανοιξετε σημερα την πυλη της Μονης, αλλ'ανεβειτε στα τειχη και διωξτε τους πειρατες. Κοιταξετε να μετανοησετε, γιατι ο Υιος μου ειναι οργισμενος μαζι σας".