“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Τώρα αρχίζουν τα (πολύ) δύσκολα για τη χώρα μας...

ΤΩΡΑ ΧΤΥΠΑΕΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΦΩΝΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
Οικονομολόγοι και πολιτικοί αναλυτές που ασχολούνται με το πρόβλημα της Ελλάδος και που βεβαίως δεν είναι κολλημένοι με την παραμονή μας στην ευρωζώνη και το PSI  για να παραμυθιάζουν τον κόσμο, εκτιμούν ότι τώρα αρχίζει η μεγάλη κρίση. "Τώρα χτυπάει ο μεγάλος τυφώνας την Πατρίδα μας. Τώρα θα φανεί το μέγεθος της αποτυχίας από την ασκούμενη πολιτική της τρόϊκας, την οποία ακολουθεί κατά γράμμα η ελληνική κυβέρνηση, τόσο η σημερινή όσο κυρίως η προηγούμενη του Γιώργου Παπανδρέου, που μας οδήγησε σε αυτό το σημείο", επισημαίνουν.  "Μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα μέχρι το τέλος του χειμώνα, η κατάσταση θα λάβει δραματικότερες διαστάσεις", τονίζουν. Τα λουκέτα, η ανεργία, η εξαθλίωση των νοικοκυριών, οι άστεγοι, οι αυτοκτονίες, θα φτάσουν στο αποκορύφωμά τους, καθιστώντας την Ελλάδα όχι απλά παρία της Ευρώπης αλλά ως δακτυλοδεικτούμενη χώρα που κατεστράφη σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Η Ελλάδα η οποία μέχρι πριν από λίγα χρόνια  ήταν η 21η  παγκόσμια οικονομία και αργότερα 32η , σήμερα καταγράφεται ως χώρα με ανάπτυξη τύπου Σουδάν ή Σομαλίας! Θεωρείται οικονομικό παγκόσμιο σκουπίδι!!! 

Ποια διάσωση; Μόνο χρεοκοπία βλέπει το Spiegel "Να τελειώνουμε με την φαρσοκωμωδία"

«Σταματήστε με τη διάσωση φάρσα της Ελλάδας».
Με αυτό τον τίτλο το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel φιλοξενεί, στην ηλεκτρονική του έκδοση, άρθρο σχετικά με τις εξελίξεις στην προσπάθεια διάσωσης της ελληνικής οικονομίας. Ένα άρθρο καταπέλτης κατά των Ευρωπαίων ηγετών που ακόμα προσπαθούν να σώσουν την Ελλάδα αντί να παραδεχθούν την αποτυχία τους και να αφήσουν τη χώρα να χρεοκοπήσει, ή να της χορηγήσουν ένα "σχέδιο Μάρσαλ". Το γερμανικό περιοδικό αναφέρει χαρακτηριστικά πως είτε με τη δημιουργία ενός ειδικού ταμείου για την Ελλάδα, είτε με την τοποθέτηση ενός υπέρ Επιτρόπου αρμόδιου για τη δημοσιονομική πολιτική της χώρας μας, ο παραλογισμός των Ευρωπαίων για το μέλλον της Ελλάδας έχει αυξηθεί. Και είναι καιρός να τελειώσει αυτή φαρσοκωμωδία εδώ.  «Δυο χρόνια μετά το πρώτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας από την ευρωζώνη και το ΔΝΤ, η κατάσταση στη χώρα είναι χειρότερη από πριν. Το χρέος αυξάνει διαρκώς, η οικονομία βρίσκεται σε βαθιά ύφεση και δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ότι η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί. Κάτι πρέπει να έχει πάει στραβά με αυτή τη διάσωση» γράφει χαρακτηριστικά το περιοδικό Der Spiegel.

Η πολιτική του «καρότου και του μαστιγίου» απέτυχε.

Μετά τους Αμερικανούς και του Ισραηλινούς και Ρώσοι για φυσικό αέριο στην Κύπρο

Άδεια για γεώτρηση στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ φέρεται να επιδιώκει να λάβει από την κυπριακή κυβέρνηση η ρωσική εταιρεία Gazprom. Όπως αναφέρει με δημοσίευμα της η τουρκική εφημερίδα «Aksam» με τίτλο « Και τώρα γεώτρηση της ρωσικής Gazprom στην Κύπρο» η ρωσική εταιρεία έχει κινητοποιηθεί για να λάβει την άδεια για την πραγματοποίηση γεωτρήσεων στο ίδιο οικόπεδο που η αμερικανική εταιρεία Noble Energy, εντόπισε πρόσφατα φυσικό αέριο. Για το σκοπό αυτό ο Υφυπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Σεντιουρίν θα μεταβεί εντός της εβδομάδας στην Κύπρο προκειμένου να συζητήσει το θέμα κα Κύπριους αξιωματούχους. Ουσιαστικά πρόκειται για την επιβεβαίωση των πληροφοριών που υπήρχαν για το ενδιαφέρον της Ρωσίας να συμμετάσχει στην εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων της  Κύπρου ιδιαίτερα δε μετά την σύναψη του δανείου ύψους 2,5 δις ευρώ με την Λευκωσία πριν από μερικούς μήνες.

ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Αφού η νέα "δανειακή" σύμβαση έρθει στη Βουλή και ψηφιστεί ομόθυμα/συναινετικά/πατριωτικά από 180 μαυροπρασινογάλαζα Γουρούνια......θα είμαστε και με τη βούλα Χώρα υπό Κατοχή. Πανεύκολα,λοιπόν, θα ξεκαθαρίσει/κλείσει το ζήτημα της εκχώρησης εθνικής Κυριαρχίας. ΟΛΑ μέλι-γάλα. Κανείς ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ. ΟΛΟΙ Πατριώτες και Σωτήρες. ΟΛΟΙ Ασφαλείς και Ατιμώρητοι στο μέλλον. Τοκογλύφοι, δανειστές, "εταίροι" υπό τον γενικό τίτλο "Επίσημοι Κατακτητές", θα λυμαίνονται τη Χώρα, θα απομυζούν τον πλούτο της, θα έχουν δικαίωμα ζωής και θανάτου επί των Πολιτών της, θα καθορίζουν  την ανατολή και δύση του ήλιου. Θα μπορούν να πουλούν το λιμάνι ενός νησιού, γιατί όχι και το ίδιο το νησί. Θα "δεσμεύουν" τον αέρα και ήλιο και να τον στέλνουν στις χώρες τους.  Οι ημέτεροι κυβερνητικοί, ασχέτως χρώματος, αυτο- δύναμης ή συμμαχικής κυβέρνησης, υπό τον γενικό τίτλο "Συνεργάτες Κατακτητών", θα διαχειρίζονται την καθημερινότητα των Εξαθλιωμένων, θα ορίζουν τη σειρά προτεραιότητας στα συσσίτια, θα επιβάλλουν την ανά μήνα περικοπή μισθών και συντάξεων. Θα επιβλέπουν την είσπραξη των "εσόδων", υπό το άγρυπνο/προστατευτικό βλέμμα των ειδικών δυνάμεων και ΜΑΤ. Θα εκτελούν,όπως και τώρα, τις εντολές των Κατακτητών, άμεσα, βίαια, δουλικά, αποτελεσματικά. Θα συντάξουν νέο "σύνταγμα", αν και το ισχύον σε τίποτα δεν τους εμπόδισε...Θα ορίσουν νέο "πρόεδρο", αν και ο σημερινός τους διευκόλυνε όσο κανείς... Θα επαναβεβαιώσουν πως η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα της Ελλάδας...Κάπως έτσι θα κυλήσουν τα πράματα στη νέα Ελλάδα...Την κοιτίδα της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού. Της πρώτης, σύγχρονης ευρωπαϊκής Χώρας,  υπό νέα Κατοχή. Της μοναδικής Πατρίδας που προδόθηκε από ένα κοπάδι νεοφιλελεύθερα Γουρούνια και εγκαταλείφτηκε από έναν Ανόητο και Δειλό Λαό.-

Δεν θα γίνει εμφύλιος, αλλά… ντου από παντού

Η ώρα των ελικόπτερων ήρθε. Το γνωρίζουν πολύ καλά αυτοί που είναι να επιβιβαστούν σε αυτά. Αλίμονο σε αυτούς που θα μείνουν πίσω για να προστατεύσουν την διαφυγή τους… Όμως, για να γίνει αυτή η διαφυγή με ασφάλεια, απαιτείται πρωτίστως να επιβληθεί ένα κλίμα απόλυτης τρομοκρατίας. Ένα κλίμα απόλυτης ανασφάλειας και φόβου…Και προς ικανοποίηση αυτού του "στόχου", οι «εργολάβοι» του είδους, έπιασαν δουλειά. Πρέπει όλοι μας να πεισθούμε πως επίκειται… εμφύλιος! Αλλά, τι είδους εμφύλιος θα είναι αυτός, όταν το 90%+ του πληθυσμού θα είναι από τη μία πλευρά και κάποιοι ανεγκέφαλοι πραιτωριανοί (βλ. αστυνομία) από την άλλη; Απόπειρα κατάλυσης του πολιτεύματος μπορεί να έχουμε, αλλά εμφύλιο… μάλλον όχι. Εκτός και εάν οι λοβοτομημένοι πολιτικοί ηγέτες αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν τα γνωστά – άγνωστα σκοτεινά κέντρα (βλ. ΜΚΟ) και ξαμολύσουν απέναντι στους Έλληνες πολίτες τις τελευταίες τους εφεδρείες, δηλαδή τον συρφετό των λαθρομεταναστών που σιτίζουν αφειδώς τα τελευταία χρόνια… Όμως, τότε, δεν θα γίνει εμφύλιος, αλλά το απόλυτο ξέσπασμα, που παρόμοιό του δεν θα έχει υπάρξει στα χρονικά…

ENA ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ “ΑΧΑΛΙΝΩΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ”: ΒΑΣΗ 211 ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ

Το NEU SCHWABENLAD απεπλευσε από το Αμβουργο στις 17 Δεκεμβριου 1938 με κατευθυνση την Ανταρκτικη σε μια απολυτα προγραμματισμενη και καθορισμενη διαδρομη και εφθασε στους παγους στις 19 Ιανουαριου 1939 σε 4° 15’ w και 69° 10’ S.Μεσα σε ελαχιστες εβδομαδες πραγματοποιηθηκαν 15 πτησεις τα αεροσκαφη PASSAT και το BOREAS πεταξαν σε μια περιοχη εκτασης περιπου 600.000 τετραγωνικα χλμ. Και εκαναν μια ειδικη χαρτογραφηση με την γερμανικη Zeiss Reihenmessbildkameras RMK 38(φωτογραφικη μηχανη) λαμβανοντας περισσοτερες από 11.000 εικονες της περιοχης. Η αποστολη ειχε ανακαλυψει τις «ελευθερες παγου» περιοχες και τις λιμνες, ως και τις περιοχες της βλαστησης στο μεσο της Ανταρκτικης. Η αποψη των γεωλογων ηταν ότι αυτό το φαινομενο ηταν οφειλομενο στις θερμες πηγες στο υπεδαφος.  Την ιδια στιγμη,σημειωθηκαν σαφεστατα τα σημεια αποβασεων που οριοθετηθηκαν με καρφωτες σημαιες. Μετα την πτωση του Γ’Ραιχ και το τελος του Β’Π.Π. στις 8 Μαιου 1945, οι Γερμανοι ειχαν κατασκευασει ηδη μια βαση στην Ανταρκτικη με την ονομασια Neu Schwanbenland, οπου κατεφηγαν πολλοι Ναζι (ισως αναμεσα τους και ο Χιτλερ) και μετεφεραν ένα μεγαλο μερος της πιο αναπτυγμενης τεχνολογιας τους. Εκει ειχαν κατασκευασει μια τεραστια υπογεια βαση με την ονομασια Neu Berlin η Βαση 211.

ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ ΜΕΣΑ ΤΗΣ Η “ΓΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΤΩΣΗΣ” ;

Οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν τη μυστική βάση του Χίτλερ στην Ανταρκτική!
Απίστευτη τροπή φαίνεται ότι παίρνει η επιστημονική έρευνα των Ρώσων βιολόγων στην Ανταρκτική. Μετά την επιτυχία της γεώτρησης στη λίμνη Βοστόκ και τον ενθουσιασμό των επιστημόνων φαίνεται ότι κοντά στη λίμνη ανακαλύφθηκε μυστικό οχυρό των...Ναζί! Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας στην περιοχή είναι πιθανό να υπάρχει μυστικό καταφύγιο των Ναζί όπου βρίσκονται μυστικά αρχεία του ίδιου του Χίτλερ. «Θεωρείται ότι προς το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, οι Ναζί «μετακόμισαν» στο Νότιο Πόλο όπου και ξεκίνησαν την κατασκευή μιας βάσης στη λίμνη Βοστόκ,» αναφέρει το RIA Novosti, το Ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων. Το πρακτορείο επικαλείται τις αναφορές του Γερμανού ναυάρχου Καρλ Ντόντιζ (Karl Dontiz) το 1943 ο οποίος έγραφε ότι «ο υποβρύχιος στόλο της Γερμανίας είναι υπερήφανος που δημιούργησε ένα απόρθητο φρούριο για τον Φύρερ στην άλλη άκρη του κόσμου», στην Ανταρκτική. Σύμφωνα με τα γερμανικά ναυτικά αρχεία, μήνες αφότου οι Ναζί παραδόθηκαν στους Συμμάχους, τον Απρίλιο του 1945, ένα υποβρύχιο τύπου U-530 έφτασε στο Νότιο Πόλο από το λιμάνι του Κιέλου. Το πλήρωμα φημολογείται ότι κατασκεύασε μια «σπηλιά πάγου» όπου τοποθετήθηκαν πολλά κειμήλια του Τρίτου Ράιχ συμπεριλαμβανομένων των μυστικών αρχείων του Χίτλερ.

Καύσιμο του Μέλλοντος το LNG

Παρά το γεγονός ότι το ατύχημα στη Φουκουσίμα εκτόξευσε τις τιμές του LNG, το υγροποιημένο φυσικό αέριο φαίνεται να αποτελεί το καύσιμο του μέλλοντος. Για τα επόμενα 10-20 χρόνια εκτιμάται ότι θα είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ενεργειακή πηγή σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι οι δέκα χώρες που εισήγαγαν LNG το 2000 έχουν υπερδιπλασιασθεί το 2010, φθάνοντας τις 23, ενώ είναι σε εξέλιξη πέντε νέα projects για αγωγούς που θα μεταφέρουν υγροποιημένο φυσικό αέριο και έντεκα νέα τέρμιναλς. Το ατύχημα της Φουκουσίμα οδηγεί σε αντικατάσταση της πυρηνικής ενέργειας από το LNG. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάσθηκαν στην ημερίδα του ΙΕΝΕ, για την ενέργεια και τη ναυτιλία, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας LNG είναι αυτή τη στιγμή το Κατάρ, κατέχοντας παγκόσμιο μερίδιο 25,4%, το οποίο σημείωσε εντυπωσιακή αύξηση κατά 51% από το 2009. Από την άλλη πλευρά, ο μεγαλύτερος εισαγωγέας LNG είναι σήμερα η Ιαπωνία, λόγω και της Φουκουσίμα, ακολουθούμενη από τη Νότια Κορέα και την Ισπανία. Η αγορά του υγροποιημένου φυσικού αερίου εκτιμάται ότι θα γνωρίσει άνθηση, όταν η Κίνα θα μπει στο παιχνίδι, ως καταναλωτής. Οι πρώτες ενδείξεις φαίνεται να είναι ενθαρρυντικές. Από μηδενικές εισαγωγές που παρουσίαζε το 2000, έφθασαν σήμερα στο 5%, για να αυξηθούν, όπως αναμένεται, στο 12% στη διετία 2014-2015.

Δια πυρός και σιδήρου, στάθηκαν όρθιες αυτές οι πέτρες. Μαζί τους σταθήκαμε ως τώρα όρθιοι κι εμείς … ψηλά το κεφάλι ΈΛΛΗΝΕΣ !!!