“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Ο Αντώνης Σαμαράς οφείλει εξηγήσεις προς τον Ελληνικό λαό

Τραγικό δυστύχημα για την Ελλάδα το να ηγείται και να εκπροσωπείται διεθνώς από τον Αντώνη Σαμαρά. Κι αυτό επειδή κατά τη συνάντησή του με τον αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κατόρθωσε να μας πείσει ότι όχι μόνο δεν διαθέτει προσόντα, αλλά λειτουργεί απολύτως επικίνδυνα για τα συμφέροντα της πατρίδας μας.

Η Λαϊκή Επανάσταση, κι η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ …. “εκ των ΑΝΩ” !!!

ΓΙΑ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ Η ΓΗ ΣΤΗΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑ... ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΛΕΚΚΑΣ


Δυο εβδομάδες θα σείεται ακόμη η Φθιώτιδα... από LAMIASTARGR

Ακόμα νεκρούς από την κατοχή βρίσκει η σκαπάνη… Να τους στείλετε στο Βερολίνο για τοκοχρεολύσια.

Από την πρώτη στιγμή οι αρχές εξέταζαν το ενδεχόμενο οι σκελετοί να ανήκουν χρονικά στην περίοδο της Γερμανικής κατοχής και οι άνθρωποι που εντόπισαν το μακάβριο εύρημα να έπεσαν σε ομαδικό τάφο. Το μυστήριο του μακάβριου ευρήματος που εντοπίστηκε στη Γαύδο έλυσε ο ιατροδικαστής Σταμάτης Μπελιβάνης εξηγώντας ότι οι σκελετοί που εντοπίστηκαν στη θέση Τρύπητη είναι τουλάχιστον 60 με 70 ετών. 

Έχετε ένα πρόβλημα; «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με» (Γέροντας Εφραίμ Κατουνακιώτης)

–Έχετε ένα πρόβλημα; Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με”.
–Έχετε έναν πειρασμό με τον άλλον, με τον γείτονα σας, με τους φίλους σας κ.ο.κ. “Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με”. Η ευχή θα σας δώσει τη λύση του προβλήματος σας λύσιν του αδιεξόδου όπου ευρίσκεστε. Το κομποσκοινάκι λοιπόν “Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με”.

Οι επιλογές του Ισραήλ για τη διάθεση του φυσικού του αερίου και η Ελλάδα

Γράφει ο  Κωνσταντίνος Φίλης
Δ/ντής Ερευνών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
Με αφορμή την υπογραφή της ενεργειακής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, έχει ιδιαίτερη σημασία να δούμε ποιές είναι οι προοπττικές εξαγωγής αερίου του τελευταίου. Και αυτό γιατί το Ισραήλ είναι το πλέον ώριμο κράτος της περιοχής για να διαθέσει μέρος των αποθεμάτων του (το 40%, όπως αποφασίστηκε από την κυβέρνηση).

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΟΥ και ο Χάρος της μνημονιακής πολιτικής ζωής

ΤΟΥ ΔΡ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ
“Ο Χάρος έστησε παγανιά εδώ στην μικρή μας γειτονιά και τώρα τρέχει και ξεπουλάει τα σήμαντρα του άδη...”
Ημέρες κατοχής ζει η πατρίδα μας, με τους υπεύθυνους αυτής της δραματικής κατάστασης να αδιαφορούν πλήρως με τις τραγικές καταστάσεις που ζει η κοινωνία μας. Μετά από τρία χρόνια μνημονίου και συνεχιζόμενων περικοπών, τα αιτήματα των συμπολιτών μας στα επισιτιστικά προγράμματα των διαφόρων οργανώσεων, ολοένα και αυξάνονται, οι οποίες αναγκάζονται να θέσουν κριτήρια για τη διανομή τροφίμων.

Ο Glenn Beck εξηγεί γιατί βρίσκεται «Προ των πυλών Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος»

Ο Αμερικανός αναλυτής Glenn Beck προειδοποίησε ότι οι συνεχιζόμενες αναταραχές στη Μέση Ανατολή και η αυξανόμενη οικονομική και πολιτική αστάθεια στις Η.Π.Α, οδηγούν ολοταχώς προς το ξέσπασμα του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου. 
Ιστολόγιο: The Blaze.com
Ελεύθερη απόδοση: Πενταπόσταγμα
Ο διάσημος Αμερικανός αναλυτής, εξηγεί:“Θεωρώ ότι οι τρέχουσες εξελίξεις οδηγούν στην κατάρρευση των πάντων, προς το οριστικό τέλος ενός μεγάλου κύκλου”, δήλωσε ο Glenn Beck κάνοντας έναν παραλληλισμό μεταξύ των ετών που μεσολάβησαν από την εκλογή του πρώην Προέδρου των Η.Π.Α Franklin DelanoRoosevelt μέχρι το ξεκίνημα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου..

Γυναίκα μου, έστειλες την Παναγία στο σπίτι μας

Σωτήρης Κ. από Αγρίνιο, πατέρας τριών παιδιών. Ήλθε κρατώντας μια λαμπάδα σαν τον κορμό μικρού δένδρου! Ήταν πλημμυρισμένος χαρά κι ευγνωμοσύνη. Μαζί του είχε έλθει και η ευσεβής γυναίκα του.
Πριν μερικές εβδομάδες, πιστοί από το Αγρίνιο με τον π. Θεόκλητο είχαν έρθει στην Βαρνάκοβα, για να προσκυνήσουν και να κάνουν και Θεία Λειτουργία. Μαζί τους είχε έλθει και η σύζυγος του κυρίου Σωτήρη, κατά προτροπή του ιδίου.
"Ήμουν άρρωστος από πολύ καιρό και οι γιατροί δεν μπορούσαν να βρουν τί έχω. Έφθασα στο σημείο να μην έχω κουράγιο να οδηγήσω το αυτοκίνητο, να πάω να ψωνίσω για τα παιδιά μου", διηγήθηκε πολύ συγκινημένος την ημέρα που ήλθε και πρόσθεσε:

"Έρχεται η ώρα της Τουρκίας" - Η οικονομική κρίση προ των πυλών – Ποιοι προειδοποιούν

Επιμέλεια : Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ
Kρίση στην τουρκική οικονομία  αναμένει o  Τούρκος οικονομολόγος της επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs κ.Ahmet Akarli.  Σύμφωνα με την άποψη του  κ.Ahmet Akarli, η συναλλαγματική ισοτιμία λίρας – δολαρίου θα φτάσει το 2.2 μέσα σε ένα χρόνο .Το θέμα με την διαφορετική από την επικρατουσα αποψη  παρουσιάζει  ο αρθρογράφος της Hurriyet Daily News, Emre Deliveli,σε άρθρο με τίτλο: “Bayram/Eid present: Economic crisis”, επικαλούμενος την άποψη του Τουρκου οικονομολόγου της  Goldman Sachs.

Τα σεισμικά ρήγματα που απειλούν με μεγάλο σεισμό την Αθήνα

Σύμφωνα με τις χαρτογραφήσεις των τελευταίων χρόνων, μόνο στην ευρύτερη Αττική έχουν καταγραφεί περισσότερα από δέκα ενεργά ρήγματα, τα μεγαλύτερα από τα οποία είναι εκείνα στις Πλαταιές, στον Σαρωνικό, στην Κακιά Σκάλα, στους Αγίους Αποστόλους, στον Αυλώνα, τον Ωρωπό και στο Δήλεσι. 
Όλα τα ρήγματα που κυκλώνουν το Λεκανοπέδιο εντοπίζονται ανάμεσα σε δύο σεισμογενείς ζώνες, του Κορινθιακού κόλπου και της Θήβας, οι οποίες στο παρελθόν έχουν δώσει ισχυρές δονήσεις. Η ζώνη του Κορινθιακού κόλπου ξεκινά από το Αίγιο και φθάνει έως τις Αλκυονίδες, ενώ η δεύτερη ξεκινά από τις Αλκυονίδες, περνάει από τη Θήβα και καταλήγει στον Νότιο Ευβοϊκό, σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από την Αθήνα. 

Τουρκία: Επίθεση Μπασμπούγ μέσα από τη φυλακή-Με επιστολή του σε τουρκική εφημερίδα

Κατηγόρησε τον διάδοχό του για την σιωπή του - Έκανε αναφορά και στις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος επανέλαβε πως δεν μπορεί να λέει κανείς τον πρώην στρατάρχη, τρομοκράτη
Πυρά κατά του Ταγίπ Ερντογάν καθώς επίσης και κατά των δικαστών εξαπέλυσε με επιστολή του στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet» ο πρώην επιτελάρχης Μπασμπούγ.  Υπενθυμίζεται ότι ο Μπασμπούγ την προηγούμενη εβδομάδα καταδικάστηκε σε ισόβια για απόπειρα πραξικοπήματος. 

190 χρόνια ἀπὸ τὴν μεγάλη θυσία τοῦ Μάρκου Μπότσαρη

Γράφει ὁ Γεώργιος Κουρκούτας
Αὔγουστος 1823 - Αὔγουστος 2013
Στὶς 9 Αὐγούστου 1823, πρὶν ἀπὸ 190 χρόνια, στὸ Κεφαλόβρυσο Καρπενησίου φονεύεται σὲ πολεμικὴ ἐπιχείρηση ἐναντίον τῶν Τούρκων ὁ Μάρκος Μπότσαρης. Εἶναι μία ἀπὸ τὶς ἐμβληματικὲς μορφὲς τῆς Ἑλληνικῆς ἐπαναστάσεως τοῦ 1821. Ἐκπρόσωπος τοῦ Σουλίου στὴν ἀγωνιζόμενη Ἑλλάδα, ἀναδείχθηκε, μὲ τὴν συμμετοχὴ καὶ τὴν ἡρωική του θυσία σὲ ἡλικία μόλις 33 ἐτῶν, σὲ θρυλικὴ μορφὴ τοῦ Ἑλληνισμοῦ.