“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

☦ Ο διωγμός ως «επιτίμιο»

Μία από τις πολύ διαδεδομένες πνευματικές ερμηνείες που δίδονται στην παρούσα, αληθώς δυστυχή για την του Χριστού Εκκλησία, συγκυρία, είναι αυτή που θεωρεί τον διωγμό ως «επιτίμιο» για τις αμαρτίες μας. Ο Θεός τον παρεχώρησε, επειδή είμαστε ανάξιοι να λειτουργούμαστε, είμαστε ανάξιοι να κοινωνούμε, παραμένουμε αμετανόητοι και τύποις μόνο Χριστιανοί. Επέτρεψε να μην κάνουμε πλέον τίποτα, απ’ όσα ως τώρα κάναμε αναξίως.

☦ "Τα μυστήρια του Θεού"

Με ρωτούν:

Γιατί πέθανε το παιδί μου;

Γιατί βρίσκομαι στο κρεβάτι με πόνους;

Γιατί έχω αποτυχημένο γάμο;

Γιατί έμεινα χωρίς εργασία;

Γιατί τόσες συνεχής δοκιμασίες σε μένα;

Γιατί…Γιατί…Γιατί….

Και βέβαια η σιωπή είναι η απάντησή μου!

Τι να πω; Πώς να ερμηνεύσω τα γεγονότα με τα μέσα που διαθέτω; «Τις έγνω νουν Κυρίου;» Ποιος γνωρίζει το νου του Θεού; Ή μήπως να τολμήσω να γίνω δικηγόρος του;

☦ Ανοίξτε και αυτές τις Μ.Ε.Θ.

 proskynitis

☦ Ο Θεός θα επιτρέψει να εκτεθείς, για να χαλάσει η συμμαχία που έχεις μέσα σου με το διάβολο

Σαν χέλι ξεφεύγει το εγώ, η φιλαυτία, και πάλι είσαι φίλαυτος. Αν δεν αποφασίσεις να διακωμωδήσεις την φιλαυτία, δεν φεύγει εύκολα. Πρέπει να χαλάσεις τη φωλιά της.

 Ο ταπεινός δεν δυσκολεύεται να βγάλει στο μεϊντάνι αυτή τη φωλιά, με το να δεχθεί να προσβληθεί, να εκτεθεί, να ταπεινωθεί, να ντροπιαστεί. Οι διά Χριστόν σαλοί εμπαίζουν τον εαυτό τους και τον διάβολο. Θανατώνουν έτσι το εγώ. Ο Θεός θα επιτρέψει να εκτεθείς, για να χαλάσει η συμμαχία που έχεις μέσα σου με το διάβολο.  Να δεχθείς να σηκώσεις αυτόν τον σταυρό, για να χαλάσει η φωλιά της αμαρτίας μέσα σου.

☦ Εμφανίστηκε η Παναγία πριν από τον ιό, ΑΚΟΥΣΤΕ αδελφοί τι είπε σε μια αγιασμένη ψυχή

☦Μήνυμα από ηγουμένη μεγάλης Ιεράς Μονής της Μακεδονίας μας "δεν θα αργήσει ο ΚΥΡΙΟΣ ημών Ιησούς Χριστός να επέμβει τώρα"

ΕΙΚΟΝΑ: «Ο ΠΑΝΤΩΝ ΚΡΙΤΗΣ»

και συμπλήρωσε: 

"αυτοί είναι οι διωγμοί των χριστιανών που μας ανέφεραν οι μεγάλοι Άγιοι της εποχής μας"

"κρατήστε την ΠΙΣΤΗ και μην θλίβεστε, μάλλον να χαίρεστε γιατί ζούμε σε τέτοιες εποχές ομολογίας"  "ο μισθός πολύς και η τράπεζα γεμάτη από το ΘΕΙΟ ΕΛΕΟΣ"

☦ Ο π. Γεννάδιος Ιβηρίτης και η αγάπη του για την Παναγία

“Χαῖρε, πιστούς, λοιμώδους ἀπαλλάττουσα νόσου·”

Ο π. Γεννάδιος ήταν μοναχός της Μονής Ιβήρων. Ήταν και οδοντίατρος. Ο γέροντάς μου Ιωάσαφ τον είχε βοηθήσει, όταν ερχόταν να γίνει μοναχός, θαυμαστώ τω τρόπω. Έτυχε να συνταξιδεύουνε μαζί από την Θεσσαλονίκη για την Ουρανούπολη και το Άγιον Όρος. Ο π. Γεννάδιος παρακαλούσε την Παναγία, γιατί είχε ένα πρόβλημα: «Παναγία μου, τώρα που θα μπω στο λεωφορείο να ταξιδέψω στο Άγιο Όρος, σε παρακαλώ, ας βρεθεί ένας γέροντας να καθίσω κοντά του, ένας Αγιορείτης». Τότε βλέπει εκεί ότι το νούμερο που είχε στο εισιτήριό του, όταν μπήκε, ήταν δίπλα σε ένα γέροντα, και αυτός ήταν ο γέρων Ιωάσαφ, ο γέροντάς μας. Συνταξιδέψανε λοιπόν μαζί μέχρι τις Καρυές και στον δρόμο συνομιλούσανε. Από τότε συνάψανε φιλία, που κράτησε μέχρι το τέλος της ζωής τους. Λοιπόν ο γέροντάς μου τον πήγε στον γέροντα Μάξιμο στην Ιερά Μονή των Ιβήρων. Εκεί έγινε υποτακτικός τού γέροντος Μαξίμου, που ήταν προσμονάριος πενήντα χρόνια στην Παναγία την Πορταΐτισσα.