“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 17 Μαΐου 2020

☦Ηχηρό Μήνυμα Αλήθειας προς τους Ιεράρχες από έναν Έλληνα Ορθόδοξο Χριστιανό

Ενδεικτικά αποσπάσματα από την Ανοικτή Επιστολή Έλληνα Ορθόδοξου Χριστιανού από την Κρήτη προς τους Ιεράρχες:
Αγαπητοί Ιεράρχες, μετά από παλινωδίες, διενέξεις και εντάσεις μεταξύ σας, κάνατε υπακοή στην πολιτεία, όπως οι ίδιοι μας είπατε, και κλείσατε τους Ναούς φοβούμενοι την πανδημία από τον κορωνοϊό. Εσείς τις κλείσατε, γνωρίζετε πολύ καλά πως αν εσείς δεν θέλατε, καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να εφαρμόσει μια τέτοια απόφαση.

☦Όποιος ακούμπησε (πείραξε) την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ είναι σαν να τον κτύπησε ΤΡΙΦΑΣΙΚΟ ΡΕΥΜΑ.


Φωτο: Η ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ !!!
Και όμως με αυτό το ηλεκτροσόκ μπορεί να σωθεί κάποιος δυσκολεμένος αδελφός,  δεχόμενος την πνευματική καρδιοανάταξη της υπόστασης του. Ακριβώς γιατί η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ είναι βέβαιο Θεραπευτήριο. Οι ΑΓΙΟΙ της εκκλησίας μας ταπεινώνονται, αλλά νικούν γιατί η νίκη είναι του Εσφαγμένου Αρνίου. Παρουσιάστηκε ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ σε γνωστούς μας και τους ζήτησε μόλις επιτραπούν τα δρομολόγια για το κοινό στην Αίγινα να πάνε να τον προσκυνήσουν και να του φέρουν ( πρόσφορο- λάδι- νάμα- θυμίαμα – κεριά για την αγία τράπεζα ακόμα και καρβουνάκια) . Ο ΑΓΙΟΣ γνωρίζει.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Στα πρόσωπα των πιστών σήμερα Κυριακή της Σαμαρείτιδος υπήρχε ΦΩΣ και φαινόταν. Κυριακή της Σαμαρείτιδος και ο ΚΥΡΙΟΣ μας κάλεσε να τον επισκεφτούμε στο σπίτι του, ως ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ και να τον Λατρέψουμε, όπως ο ΙΔΙΟΣ είπε στην ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ την Σαμαρείτιδα

☦Η ΒΛΑΣΦΗΜΗ Θεολογία περί ΜΟΛΥΣΜΟΥ στο ΝΑΟ - π. Σάββας Αγιορείτης - Η ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΑΙΡΕΣΗ

Αποσπάσματα ομιλίας Αρχιμ. Σάββα Αγιορείτη για τη ΒΛΑΣΦΗΜΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ ΜΟΛΥΣΜΟΥ ΣΤΟ ΝΑΟ
"Από την αρχή που ξεκίνησε αυτό το θέμα με τον κορωνοϊό, ή κοροϊδοϊό, να το πούμε πιο σωστά, γιατι από ότι φαίνεται όλο αυτό το σκηνικό το παγκόσμιο δεν είναι παρά ένα σκηνικό, μια σκηνοθεσία, στο οποίο έχουνε πάρα πολύ ενεργό μέρος και μερίδιο ευθύνης τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τα οποία και πληρώθηκαν αδρά, όπως έγινε γνωστό τοις πάσι, για να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου και να μας τρομοκρατήσουν και να μας κρατήσουν κλεισμένους μέσα στα σπίτια.

☦ Εννέα ώρες εκινείτο η καντήλα ως εκκρεμές στο Άγιον Όρος


☦Άγιος Παΐσιος: «Αυτούς έπρεπε να τους αφορίζει η Εκκλησία. Λυπούνται τον αφορισμό!!»

΄΄Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ - ΑΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ, ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ''
- Γέροντα, δεν φοβάστε έτσι που μιλάτε;
- Τι να φοβηθώ; Τον τάφο μου τον έχω ανοίξει. Αν δεν τον είχα ανοίξει, θα με απασχολούσε που θα κουραζόταν ο άλλος να σκάψει. Τώρα θα χρειαστεί να ρίξει μόνο λίγους τενεκέδες χώμα...
Κατάσταση είναι αυτή; Δικαστικοί να φοβούνται να δικάσουν, να κάνουν μηνύσεις για εγκληματίες και να τους απειλούν ο ένας και ο άλλος και να αναγκάζονται να τις αποσύρουν; Και τελικά ποιοι κυβερνούν; Σε αναπαύει αυτή η κατάσταση;

☦ Ναοί και συνωστισμός

Ἀρχιμ.ΣαράντηΣαράντου
ἐφημερίου Ἱ.Ν.Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἀμαρουσίου.
Μαρούσι 13-05-2020
Ἐν τῷ Ναῷ ἑστῶτες τῆς δόξης Σου ἐν Οὐρανῷ ἑστᾶναι νομίζομεν
Μέσα στήν περίοδο τῆς πανδημίας τοῦ κορωνοϊοῦ διαπιστώσαμε σοβαρά ἐλλείμματα τῆς εἰς Χριστόν πίστεώς μας.  Ἐπιστρατεύτηκαν ὅλες οἱ δυνάμεις τοῦ πονηροῦ γιά νά μᾶς τρομοκρατήσουν.  Ἡ Κυβέρνηση μέ Κοινή Ὑπουργική Ἀπόφαση (Κ.Υ.Α.) μᾶς ἔκλεισε στά σπίτια μας καί μέ πολύ αὐστηρά μέτρα καταφόβισε ὅλες τίς συμπολίτισσες καί τούς συμπολῖτες, ὅπως συνηθίζει νά λέει ὁ Πρωθυπουργός καί ὅχι Ἑλληνίδες καί Ἕλληνες.

Είμαστε χρεωμένοι με πνευματική κληρονομιά, δε μας σώζει καμιά δικαιολογία

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
…Η θέση μας είναι προνομιακή και επικίνδυνη. Έχει καθοριστεί απ΄ αυτούς που μας γέννησαν, και δεν μπορούμε να κάνωμε ότι μας κατέβει.
Δεν μπορούμε ατιμωρητί οι Ορθόδοξοι Έλληνες να παιδιαρίζωμε, στηριζόμενοι σ΄ οποιαδήποτε δικαιολογία ή, περισσότερο, να αυθαδιάζωμε.
Αν αυτοί που προηγήθηκαν ημών και έζησαν και τάφηκαν σε τούτα τα χώματα, αυτοσχεδίαζαν κάνοντας το κέφι τους, τότε θα μπορούσαμε και εμείς να συνεχίσωμε αυτοσχεδιάζοντας.

☦Κυριακή τῆς Σαμαρείτιδος-Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου

Σήμερα ὁ Χριστὸς διαλαλεῖ σὲ μᾶς τοὺς ἄθλους τῆς Σαμαρείτιδος καὶ πρέπει τὸ φτωχὸ πλοιάριο τοῦ λόγου μου νὰ διαπλεύση τὸ πέλαγος τῶν κατορθωμάτων της. Βλέπω τὴν πίστη της καὶ θέλω νὰ φτιάξω τὸ ἐγκώμιό της καὶ μαζί σας νὰ ἐπαινέσω τὴν φτωχιὰ καὶ τὴν πλούσια, τὴν πόρνη καὶ τὴν ἀπόστολο, τὴν ἄσωτη καὶ τὴν πιστή, τὴν πολύγαμο καὶ πολυδύναμη, αὐτὴ ποὺ πολλοὺς ἐμόλυνε καὶ ποὺ τὸν μονογενῆ γιὸ τοῦ Θεοῦ ὑπηρέτησε. Αὐτὴ ποὺ μολύνθηκε καὶ καθαρίστηκε, ποὺ δίψασε κι ἐπιθύμησε νερὸ ζωντανό, καὶ κληρονόμησε τὰ νάματα τῆς χάρης τοὐρανοῦ.

☦Ξυπνήστε, σηκωθείτε πλυθείτε και μιλήστε με το Θεό, πείτε Του τα πάντα

Θα έρθουν οι καιροί, που όλα θα δηλητηριαστούν. Αλλά εάν πορεύεστε με πίστη, θα ζήσετε.«Ρωτήστε τον Παντοδύναμο, μην τον ξεχνάτε μέρα και νύχτα.» Είναι καλύτερο να προσεύχεστε νωρίς το πρωί και τη νύχτα. Η πιο ήσυχη ώρα.
Ξυπνήστε, σηκωθείτε πλυθείτε και μιλήστε με το Θεό, πείτε Του τα πάντα.Ο Κύριος αγαπάει να του μιλάμε. Και θα βρει τρόπους, θα σας σώσει και θα σας βοηθήσει. Δώστε όλες τις αμαρτίες σας στον Θεό.