“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΙ… ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΕΝΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Με εν άρθρο καταπέλτης κατά της Ελλάδας με τον χαρακτηριστικό τίτλο, «Yunanistan’ ın dış siyaseti tehlikeli hale geliyor», δηλαδή, «Η Εξωτερική πολιτική της Ελλάδας γίνεται επικίνδυνη», η αρθογράφος της κυριακάτικης τουρκικής εφημερίδας Sabah, Tulu Gümüştekin, καταγγέλλει την νέα ελληνική κυβέρνηση ότι έχει αρχίσει και παίζει πολύ επικίνδυνα παιχνίδια για την ειρήνη στο Αιγαίο. Μάλιστα αποδίδει και την αιτία των ελληνικών προκλήσεων στην δύσκολη οικονομική συγκύρια που περνά η χώρα μας και προσπαθεί να… ξεδώσει με όλα τα προβλήματα που έχει με την Ευρωπαϊκή Ένωση στο να…προκαλεί την Τουρκία στο Αιγαίο!!! 

Θέλουν να μας “σταυρώσουν” νωρίτερα;

Και ο Γολγοθάς είναι στρωμένος “με καλές προθέσεις”  και ο Σταυρός είναι έτοιμος για το  Ευρωπαϊκό Υπερθέαμα.
Ποιόν θα ανεβάσουν  στο μαρτυρικό ικρίωμα; Μα φυσικά τον “κυρίαρχο”  Ελληνικό Λαό… Έτσι δεν τον αποκαλούσουν τα ντόπια λαμόγια τόσα χρόνια για να κρύβουν τις ανομίες τους;

ΣΤΙΣ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Α.Μέρκελ προς Α.Τσίπρα: "Έλα να τα βρούμε για να μην καταστραφεί η Ευρώπη"
Πρόσκληση να επισκεφθεί την γερμανική Καγκελαρία στο Βερολίνο απηύθυνε η Γερμανίδα Καγκελάριος  Άνγκελα Μέρκελ στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για να αποφευχθεί μια ενδεχόμενη καταστροφή της Ευρωζώνης αφού μέχρι τώρα η Γερμανία υπ'ευθύνη της έχει οδηγήσει τα πράγματα στα άκρα

Ντόνετσκ: Εικόνα σώζει ζευγάρι ηλικιωμένων κατά τον βομβαρδισμό

Στο Ντόνετσκ είχαν πραγματικά άγιο ένα ζευγάρι ηλικιωμένων συνταξιούχων οι Αλέξανδρος Γ και η Άννα Nikitichna Bezverkhy κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών από τους ουκρανούς. Μια εικόνα του Αγίου Παντελεήμονα εδώ και μήνες αργότερα στέκεται κυριολεκτικά μετέωρη στο ρημαγμένο σπίτι. Μέρος της οροφής υποχώρησε και καταπλάκωσε το ζευγάρι που όμως τελικά σώθηκε κυριολεκτικά θαυματουργικά.

Ομπάμα για Ερντογάν: “Δεν μπορώ να πιστέψω πως κάποιος που φιλοξένησα στο χώρο μου θα έλεγε αυτό για μένα…”

Του ΜΑΡΙΟΥ ΕΥΡΥΒΙΑΔΗ
“Δεν μπορώ να πιστέψω πως κάποιον που φιλοξένησα (16 Μαίου 2013) σε ιδιωτικό δείπνο στον χώρο μου θα έλεγε αυτό για μένα”. ( “Ι can’t believe that someone I hosted for a private dinner at my residence would be saying this about me”).
Τα παραπάνω λόγια, που εκφράζουν ταυτόχρονα παράπονο αλλά και δυσανασχέτηση, αποδίδονται στον αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμ. Και ο “κάποιος” δεν είναι παρά ο τότε Πρωθυπουργός και σημερινός Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Έρντογάν. 

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΓΝΑΥΡΑΣ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΖΟΥΣΑΝ ΣΤΙΣ ΤΡΩΓΛΕΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδακης
Η λαμπρότερη, αλλά και η πιο συκοφαντημένη περίοδος της ιστορίας του ελληνισμού, είναι αυτή της αποκαλούμενης βυζαντινής αυτοκρατορίας, όπως την βάπτισαν κάποιοι δυτικοί συγγραφείς διαστρέφοντας το πραγματικό όνομα της μοναδικής αυτοκρατορίας στον κόσμο που έζησε πάνω από χίλια χρόνια, δηλαδή της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.