“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΧΗΣ ΜΕΛΕΤΙΑΣ ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΦΥΠΝΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΝ ΖΩΗ «ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΟΥΣ» ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. "Πλην ο υιός του ανθρώπου ελθών άρα ευρήσει την πίστιν επί της γης;"

«Περπάτα στις γωνίες του σπιτιού για να ορίσουμε τον χώρο σου»

«Περπάτα στις γωνίες του σπιτιού για να ορίσουμε τον χώρο σου»
ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ από τα νέα των τελευταίων ημερών που καταφθάνουν από το Χόνγκ Κόνγκ με την προσπάθεια επιβολής καραντίνας λόγω του ιού του κορονοϊού να περιλαμβάνει τη χρήση ηλεκτρονικών wristbands (βραχιόλι – λουράκι) σε όσους επαναπατρίζονται και άρα προσγειώνονται στα τοπικά αεροδρόμια με μία πρωτόγνωρη διαδικασία να τους περιμένει επί των θυρών του τόπου της μονίμου κατοικίας τους.

Παρουσιάστηκε ο Γέροντας Εφραίμ ο Αριζονίτης σε πολλούς και είπε «μην ανησυχείτε»

Ξεκινάμε με αυτό το παρήγορο. Παρουσιάστηκε ο Γέροντας Εφραίμ ο Αριζονίτης σε πολλούς και είπε «μην ανησυχείτε»
Όσο περνάνε οι ημέρες βασανιστικά με αυτή την πανδημία, τόσο ψηλαφούμε αλήθειες που ήταν καλά κρυμμένες σε παγκόσμιους σχεδιασμούς.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ενώ κλείνουν  τα σύνορα των κρατών και κλείνουν τους ανθρώπους μέσα στα σπίτια τους, λόγω των προληπτικών πρωτοκόλλων για την καταστολή της επιδημίας αυτής, κάποιοι  ως σαλιγκάρια μετά την βροχή αρθρώνουν λόγο για παγκόσμια διακυβέρνηση ως την στοχευμένη λύση των προβλημάτων του πλανήτη.

Άγιος Παΐσιος: «Θα γεμίσουν οι δρόμοι προσκυνητάρια"

Γέροντα, σ’ αυτά τα δύσκολα χρόνια θα επέμβη ο Χριστός;
– Nαι!
Εδώ βλέπεις, σε έναν αδικημένο που έχει καλή διάθεση, επειδή δικαιούται την Θεία βοήθεια, παρουσιάζονται πολλές φορές οι Άγιοι, η Παναγία, ο Χριστός, για να τον σώσουν πόσο μάλλον τώρα που θα βρίσκεται σε τόσο δύσκολη κατάσταση ο καημένος ο κόσμος. Τώρα μια μπόρα θα είναι, μια μικρή κατοχή του αντίχριστου σατανά.
Θα φάει μετά μια σφαλιάρα από τον Χριστό, θα συγκλονισθούν όλα τα έθνη και θα έρθει η γαλήνη στον κόσμο για πολλά χρόνια. Αυτήν την φορά θα δώση ο Χριστός μια ευκαιρία, για να σωθή το πλάσμα

Αγιορείτης Ηγούμενος οδεύοντας προς τα σύνορα: “κ. Κώστα, σύντομα έρχεται η ΑΝΑΣΤΑΣΗ” (1η δημοσίευση 7/3/2017)

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Είναι και κάποιες «Αγρυπνίες» που διαφέρουν από τις κατανυκτικές των Εκκλησιών μας διότι αυτές γίνονται μπροστά στις οθόνες των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Όμως και αυτές έχουν την έγνοια και την προσευχή να νοιάζεσαι για το μέλλον της δύσμοιρης πατρίδας. Μια τέτοια αγρυπνία στις 6 προς 7 Μαρτίου του 2017 μου στέρησε πολύτιμες ώρες ξεκούρασης.

Δεν αγιάζουν οι αναμάρτητοι μα εκείνοι που άντεξαν να δουν τις αμαρτίες τους

Αγιότητα είναι μια βαθιά ευαισθησία. Μια βαθιά ποιητική ματιά που μπορεί να μεταμορφώνει τα πάντα σε άγγιγμα ψυχής. Ο άγιος είναι ποιητής και ευαίσθητος. «Για να γίνει κανείς Χριστιανός, πρέπει να έχει ποιητική ψυχή, πρέπει να γίνει ποιητής. “Χοντρές” ψυχές κοντά Του ο Χριστός δεν θέλει» (Αγ. Πορφύριος).
Ο άγιος αγαπάει ακόμη και τα μη αξιαγάπητα. Εκείνον που όλοι θα περιφρονούσαν με μεγάλη χαρά, η αγιότητα τον μαζεύει, τον αγκαλιάζει, τον φιλά με πάθος μέχρι να τον θεραπεύσει.

«Μή ἀποστρέψῃς τό πρόσωπόν σου ἀπ’ ἐμοῦ»

Γράφει ὁ Φώτης Μιχαήλ, ἰατρός
Τρόμος καί φόβος ἔχει καταλάβει ὁλόκληρη τήν ὑφήλιο.
Αἰτία; Ἕνας ἰός. Ἕνα τόσο δά μικροσκοπικό σωματίδιο, πού, ὅπως λένε οἱ εἰδικοί, τό μέγεθός του εἶναι μόλις μερικά χιλιοστά τοῦ χιλιοστοῦ! Σωματίδιο κυριολεκτικά ἀόρατο! Τόσο μικρό, πού στα συνήθη μικροσκόπια οὔτε κἄν διακρίνεται! Μονάχα μέ ἠλεκτρονικά μικροσκόπια οἱ ἐρευνητές μποροῦν νά τό ἐντοπίσουν καί νά τό περιγράψουν.
Καί ὅμως! Αὐτό τό μικροσκοπικό ψευτοσωματίδιο ἔχει προκαλέσει παγκοσμίως φόβο καί τρόμο καταμέγα.

Γέροντας Φιλόθεος Ζερβάκος: “Ἐάν ὅλοι οἱ χριστιανοί ἀκολουθοῦσαν κατά γράμμα τούς Ἐπισκόπους σέ ὅλα, οὔτε Ἐκκλησία οὔτε καί ὀρθόδοξος χριστιανός θά ὑπῆρχε!”

Ἐάν, Σεβασμιώτατε, τήν γνώμη τοῦ θεοφόρου πατρός ἡμῶν Ἰγνατίου ἀκολουθοῦσαν ὅλοι οἰ χριστιανοί κατά γράμμα, νά ἀκολουθοῦν δηλαδή τούς Ἐπισκόπους σέ ὅλα, ἀλλοίμονον τότε, οὔτε Ὀρθοδοξία οὔτε Ἐκκλησία οὔτε ὀρθόδοξος χριστιανός θά ὑπῆρχε σήμερα. Ἐάν οἱ Ὀρθόδοξοι Χριστιανοί ἀκολουθοῦσαν τούς πατριάρχες καί ἐπισκόπους Ἀπολιναρίους, Μακεδονίους, Εὐτυχεῖς, Διοσκόρους, Σαββελίυς, Σεβήρους, Εὐσεβίους καί πολλούς ἄλλους καί δεχόνταν τά φρονήματά τους, ποῦ τότε Ὀρθοδοξία; ποῦ χριστιανός εὐσεβής καί ὀρθόδοξος!

ΕΠΕΙΓΟΝ: Αν τυχόν εγκαταστήσουν τζιχαντιστές ανάμεσα σε πρόσφυγες κοντά στα Ελληνικά χωριά της Βορείου Ηπείρου, θα γίνει το κάτσε – έλα να δεις.

Το σχέδιο δουλεύτηκε καλά εδώ και χρόνια. Σήμερα εν μέσω παγκόσμιου πανικού, λοιμού και μπορεί λιμού βιάζονται άραγε  να το υλοποιήσουν; Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ περικυκλώθηκε με σχέδιο και απειλείται;
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
«Πάνε πυρήνες τρομοκρατών ανάμεσα σε πρόσφυγες και μετανάστες  για να «ξεκουραστούν» στην Αλβανία; Αυτοί που λαμβάνουν τέτοιες αποφάσεις επιθυμούν να τινάξουν στον αέρα τα ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ μαζί με το Αιγαίο και την Αν. Λεκάνη της Μεσογείου. Το μυαλό τους είναι καθαρά ανθρωποκτόνο»

Σαν τα καντηλάκια. (Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης)

Οι εσωτερικοί άνθρωποι, επειδή έχουν ταπείνωση, είναι τα αληθινά αστέρια που κινούνται ιλιγγιωδώς αλλά αθόρυβα και ταπεινά, χωρίς να τα καταλαβαίνει κανείς πως κινούνται, ενώ είναι μεγάλοι πλανήτες. Κρύβονται δε και στα βάθη του Ουρανού και δίνουν την εντύπωση στους ανθρώπους ότι είναι αναμμένα καντηλάκια με ταπεινό φως.  (Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης)

Γιατί δεν αφήνεις τα παιδιά να έρθουν στο σπίτι μου; (θαύμα Παναγίας Πορταΐτισσας)

Η κ. Μ.Σ. μας γράφει:
«… Μεγάλη η Χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου! Αξιώθηκα στη ζωή μου να δω, να ζήσω δυό θαύματά Της, όταν ήμουνα 17 χρόνων, το 1950. Κατάγομαι από τις Φέρες, είμαστε δίδυμες αδερφές, Μ. και Β.Κ. Τώρα, (1996) είμαι 63 ετών, λέγομαι Σ. και μένω στην Αλεξανδρούπολη.
Μας πήρε λοιπόν τότε, στις 22 Αυγούστου του 1950 η μάνα μου και μας έφερε (εμένα και την αδερφή μου) στην Κορνοφωλιά, να μας δείξει τους συγγενείς της και να ξενυχτήσουμε στο Μοναστήρι για τη Χάρη Της.

Πίσω από την δοκιμασία κρύβεται η ευλογία του Θεού (Γέρων Εφραίμ, προηγούμενος Ιεράς Μονής Φιλοθέου Αγίου Όρους)

Η θλίψη είναι κακό πράγμα. Αλλά πίσω απ’ αυτό, πίσω από τον πόνο, πίσω από την θλίψη, πίσω από την δοκιμασία, κρύβεται η ευλογία του Θεού, κρύβεται η αναγέννηση, η ανάπλαση του ανθρώπου, της οικογένειας. Οι πάντες σχεδόν την μεταστροφή τους την οφείλουν σε κάποια δοκιμασία. Νομίζουν ότι πηγαίνουν όλα ωραία· τους παίρνει ο Θεός το παιδί· κλάματα, κακό, κ.λ.π. Έρχεται και επισκιάζει έπειτα η χάρις του Θεού και ειρηνεύουν οι άνθρωποι· και πλησιάζουν την εκκλησία, πλησιάζουν την εξομολόγηση, πλησιάζουν τον ιερέα. Χάριν του παιδιού πάνε στην εκκλησία· ο πόνος τους κάνει ν’ αναζητήσουν, να προσευχηθούν υπέρ αναπαύσεως, να κάνουν τις λειτουργίες.