“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Απίστευτη ατάκα Βενιζέλου στους Κύπριους: «Το ξέρω ότι με θεωρείτε προδότη»!

Τί «κατάρα» είναι αυτή που κυνηγά τον Βαγγέλη Βενιζέλο! Όπου κι αν πάει ο ελληνισμός τον πληγώνει.
Βεβαίως κι εκείνος δεν κάνει και πολλά για να γίνει περισσότερο συμπαθής. Κι αν ο «παρορμητισμός» του δεν ενοχλεί και τόσο στην περίπτωση που βλάπτεται μόνο το προσωπικό του γόητρο, είναι εθνικώς επιζήμιος όταν αφορά και ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, πόσω μάλλον τη στενή συνεργασία Αθήνας-Λευκωσίας...

Θεατρικό show στο Φανάρι με πατρικά φιλιά και μετάνοιες (ΒΙΝΤΕΟ)

Σχόλιο Γ.Θ: Η υποκρισία συνεχίζεται. Φιλιά, μετάνοιες, ψεύτικα χαμόγελα και αντικανονικές ακολουθίες με δύο διαφορετικά έπαθλα και ποθούμενα.

Το ποθούμενο του Πάπα το γνωρίζουμε εδώ και αιώνες καθώς και ποιανού το δρόμο προετοιμάζει. Το ποθούμενο του Βαρθολομαίου, το να δει την έδρα του Οικουμενικού Θρόνου ελεύθερη και δυνατή μέσω της Δυτικής βοήθειας, το γνωρίζουμε επίσης.

Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι, αν στα αλήθεια οι δύο τους πιστεύουν ότι η ηθοποιία τους θα αποδώσει καρπούς.

“σαλευθήτωσαν τὰ θεμέλια τῆς γῆς” και του Φαναρίου;

Επειδή μας τόνισαν τις προηγούμενες μέρες ότι η συνάντηση Πάπα –Οικουμενικού Πατριάρχη θα είναι  ΠΆΣΧΑ  και ημείς τους “αφιερώνουμε” την Καταβασία  του ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΚΟΥ  ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ (Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτο)
“Ἔκστηθι φρίττων οὐρανέ, καὶ σαλευθήτωσαν τὰ θεμέλια τῆς γῆς, ἰδοὺ γὰρ ἐν νεκροῖς λογίζεται, ὁ ἐν ὑψίστοις οἰκῶν, καὶ τάφω σμικρῶ ξενοδοχεῖται, ὃν Παῖδες εὐλογεῖτε, Ἱερεῖς ἀνυμνεῖτε, λαὸς ὑπερυψοῦτε, εἰς πάντας τοὺς αἰῶνας”.
Και πώς να μην είναι ¨Πάσχα¨ όταν πρόκειται από εδώ και πέρα να ζήσουμε ανατρεπτικά  ιστορικά γεγονότα;
Αυτό μας τονίζει και ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης…
Στην επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στο Φανάρι και στην πορεία των χριστιανών προς την ένωση, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα των Ιταλών καθολικών επισκόπων «Λ'Αβενίρε»

Τα τουρκικά ΜΜΕ προαναγγέλουν ένωση των «Εκκλησιών»

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Είναι το λιγότερο εντυπωσιακά τα τουρκικά δημοσιεύματα που αναφέρονται στην «ιστορική», όπως χαρακτηρίζεται από όλους, επίσκεψη του Πάπα της Ρώμης Φραγκίσκου στην Τουρκία και η αναμενόμενη συνάντηση του με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι πως τα περισσότερα δημοσιεύματα προαναγγέλλουν ότι με την συνάντηση αυτή θα αρχίσει η τελική πορεία ένωσης των «εκκλησιών» μετά από χίλια σχεδόν χρόνια διαχωρισμού. Για παράδειγμα παραθέτουμε το πολύ χαρακτηριστικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Star, που έχει μεγάλο αφιέρωμα στην επίσκεψη του Πάπα στην Τουρκία με τον πολύ ενδεικτικό τίτλο, «Bin yıl sonra İstanbul’da barışacaklar», δηλαδή, «Χίλια χρόνια μετά θα ομονοήσουν στην Κωνσταντινούπολη».