“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Θα περικυκλώσουν την αρκούδα (Ρωσία) και θα της πατήσουν το πόδι , αυτή θα απαντήσει. Να ξέρετε ότι μόνο οι Εκκλησίες και τα Μοναστήρια θα είναι καθαρά από ραδιενέργεια.

Φώτο από Vice
Η άγρια κόντρα ΝΑΤΟ – Ρωσίας επαληθεύει τους  ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ «έρχεται μεγάλο  ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΚΑΚΟ στον κόσμο». Ένας Γέροντας ονόματι Ιερόθεος από το Περιβόλι της Πανάγιας μας με Οσιακή Βιοτή και Tελευτή  μας έλεγε πριν 10 και  έτη, όταν με καλό πνευματικό φίλο τον επισκεπτόμασταν στο κελλάκι του:  «θα περικυκλώσουν την Αρκούδα και θα της πατήσουν το πόδι της , εννοούσε την Ρωσία, αυτή θα αναγκαστεί να απαντήσει. Όταν η  συγκέντρωση της ραδιενέργειας θα απασχολεί ακόμα και τα καθημερινά δελτία καιρού  λόγω της ευρείας  χρήσης πυρηνικών να ξέρετε ότι οι  Εκκλησίες ,τα Μοναστήρια και τα Προσκυνήματα  θα είναι καθαρά από αυτήν.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Η δικιά μας η προσοχή είναι στραμμένη τώρα  στην Αν. Μεσόγειο- Αιγαίο – Κύπρο – Στενά Βοσπόρου – Μέση Ανατολή αλλά το γήπεδο στο οποίο θα παίξουν πραγματικό πυρηνικό πόλεμο είναι ο Αρκτικός κύκλος  και τα έθνη του Βορρά.

Εξαίσια θαύματα σχετικά με την τέλεση του Ιερού Σαρανταλείτουργου.

Στην Αγία Πρόθεση (Προσκομιδή) για κάθε όνομα, ο Ιερεύς βγάζει πάνω στο άγιο δισκάριο μια μικρή «μερίδα» (μικρό ψίχουλο). και δίπλα στον Άγιο Άρτο, οι ψυχές, λαμβάνουν κατά τρόπο μυστικό, πλούσια ωφέλεια από την σταυρική θυσία του Κυρίου!
Πολυάριθμοι άξιοι λειτουργοί είδαν το θαύμα αυτό της βοήθειας των ζώντων και κεκοιμημένων ψυχών με τα καθαρά μάτια της πίστεως. Στο τέλος, κατά τη συστολή των Τιμίων Δώρων , από τον Ιερέα, εμβαπτίζονται οι μερίδες ζώντων και κοιμηθέντων μέσα στο Άγιο Αίμα με τα λόγια: «απόπλυνον Κύριε τα αμαρτήματα των ενθάδε μνημονευθέντων δούλων σου ,τω αίματι σου τω αγίω».

Εάν εσύ σιωπάς για τον εαυτό σου, ο Θεός θα φωνάξει για σένα (Καύχησις και αυτοέπαινος)

Αγίου Δημητρίου του Ροστώφ
Ζητάς με πάθος και μανία τον έπαινο, την αναγνώριση και τη δόξα των ανθρώπων.
Έκτος από τον Θεό, τον πάντων ποιητή, κανείς άλλος δεν είναι άξιος επαίνου και δόξης, «Μη καυχάσθω ο φρόνιμος εν τη φρονήσει αυτού. και μη καυχάσθω ο δυνατός εν τη δυνάμει αυτού, και μη καυχάσθω ο πλούσιος εν τω πλούτω αυτού, αλλ‘ εν τουτω καυχάσθω ο καυχώμενος. συνιεΐν και γινώσκειν τον Κύριον και ποιείν κρίμα και δικαιοσύνην εν μέσω της γης» (Α’ Βασιλ. 2. 10).