“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Αγνοείται πολίτης της Θήβας μέσα από το πλοίο !!!

Έκκληση των συγγενών για βοήθεια! Κοινοποιήστε και βοηθήστε!!!
Ο Θηβαίος πολίτης Κουφογιώργης Αλέξανδρος του Αντωνίου (Κοφλέρης) ετών 55 , αυτοκινητιστής μεταφορικής, ο οποίος βρισκόταν στο μοιραίο πλοίο, αγνοείται μέχρι αυτή τη στιγμή.  Οι συγγενείς του επικοινώνησαν με ανθρώπους του esterea και ζήτησαν την βοήθεια του κόσμου, όποιος μπορεί να βοηθήσει να μάθουν τι έγινε στον άνθρωπό τους.

Σενάριο τζιχάντ στο Norman Atlantic ή αποσταθεροποίησης;

Κάποιοι φαίνεται  δεν γνώριζαν μόνο το μετεωρολογικό δελτίο του καιρού στην Αδριατική αλλά  ψυχανεμιζόταν  καλύτερα ότι η Τρίτη ψηφοφορία για ανάδειξη Προέδρου θα απέβαινε άκαρπη.
Το τελευταίο 24ωρο έχουμε καταιγισμό από μαρτυρίες επιζώντων θυμάτων αυτής της  ναυτικής Τραγωδίας.

“Βρώμικο” δημοσίευμα του CNN μετά την ψηφοφορία

Στην αποτυχία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την ελληνική Βουλή αναφέρεται σε δημοσίευμά του υπό τον τίτλο «Ετοιμαστείτε για ένα νέο ελληνικό δράμα» το αμερικανικό δίκτυο CNN. Αναφέρει πως «η ελληνική Βουλή διαλύεται και η χώρα οδηγείται σε εκλογές με την οικονομία να είναι ευάλωτη» και επίσης ότι το ελληνικό χρηματιστήριο «υποχωρεί το μεσημέρι της Δευτέρας κατά 8,5%».

Διαστάσεις παίρνει η τραγωδία του Norman Atlantic

Στους 10 έφτασε ο αριθμός των νεκρών του μοιραίου επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Norman Atlantic στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά χθες τα ξημερώματα καθώς έπλεε στα στενά του Οτράντο, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι οι αγνοούμενοι μπορεί να φτάσουν τους 40.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Στην Ελλάδα σήμερα ζουν τρεις βασικές κατηγορίες ανθρώπων. Η πρώτη κατηγορία είναι αυτοί που έχουν συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα των καιρών και  αγωνιούν για το μέλλον αυτής της χώρας. Βλέπουν την λαίλαπα των μνημονίων να έχει καταστρέψει κάθε ελπίδα και προοπτική για την επιβίωση και προσπαθούν να ορθώσουν κάποιο λόγο αντίστασης. Αγωνίζονται να σταματήσουν τον θανατηφόρο κατήφορο της ελληνικής κοινωνίας και πιστεύουν ότι ακόμα δεν έχουν χαθεί όλα και ότι μπορεί να αντιστραφεί αυτή η προδοτική πορεία που έχει φέρει την μεγαλύτερη κρίση στην σύγχρονη ελληνική ιστορία.

Προβληματισμένη η Λευκωσία για τις κινήσεις της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ

Άγνωστο το πώς θα κινηθεί από αύριο το ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός»
Προβληματισμός επικρατεί στη Λευκωσία για το τι μέλλει γενέσθαι, μετά τη λήξη αύριο της τουρκικής «Navtex», ως αποτέλεσμα της οποίας το ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός» έκανε έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ.

Εκλογές «ψήφισε» η Βουλή - Δεν εξελέγη Πρόεδρος Δημοκρατίας

Μετά την τρίτη ψηφοφορία στη Βουλή στην οποία ο Σταύρος Δήμας πήρε 168 ψήφους, ενώ 132 βουλευτές ψήφισαν «παρών» - Αθλιότητες Χρυσαυγιτών στο Κοινοβούλιο - O Αντ. Σαμαράς προτείνει εκλογές στις 25 Ιανουαρίου
Ο κύβος ερρίφθη! Η χώρα οδηγείται σε εκλογές την 25η Ιανουαρίου 2015 μετά την αδυναμία της παρούσας Βουλής να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Και τώρα Αντώνη…. Πες μας τι "Αισθάνεσαι"; Εμείς πάντως από καιρό "αισθανόμασταν" ότι πάμε σε ΕΚΛΟΓΕΣ !!!

Των αναιρεθέντων αγίων Νηπίων

Συντάκτης επίσκοπος Αυγουστίνος Ν. Καντιώτης

Νεώτεροι Ηρώδες
ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ αυτό του Δωδεκαημέρου έχουμε συνεχώς εορτές. Στις 25 Δεκεμβρίου εορτάσαμε τα Χριστούγεννα, στις 26 την Σύναξη της Θεοτόκου, στις 27 τη μνήμη του πρωτομάρτυρας Στεφάνου. Σήμερα, 29 Δεκεμβρίου, εορτάζουμε τη μνήμη των 14.000 νηπίων πού σφάγιασε ό Ηρώδης. Για το γεγονός αυτό θέλω να σας μιλήσω.
Ό Κύριος μας, ως Θεός πού ήταν, μπορούσε να έρθει και να εμφανιστεί στον κόσμο σε ηλικία ώριμη. Μη σας φαίνεται αυτό παράξενο· αν ό πρώτος άνθρωπος, ό Αδάμ, εμφανίσθηκε σε μεγάλη ηλικία, πολύ περισσότερο ό Χριστός, πού έπλασε τον Αδάμ, μπορούσε να εμφανιστεί σε όποια ηλικία ήθελε. Εν τούτοις γεννήθηκε ως βρέφος. Γεννήθηκε ως βρέφος, για να τίμηση τα βρέφη. Ποιος φανταζόταν, ότι εκείνο το βρέφος είναι ό παγκόσμιος βασιλεύς!

Άπιαστο όνειρο οι 180. Πάμε σε εκλογές

Τα δεδομένα ενόψει της τρίτης και κρίσιμης ψηφοφορίας για την προεδρική εκλογή δείχνουν ότι πλέον οι 180 μοιάζουν με άπιαστο όνειρο, παρά... τα μηνύματα από ανεξάρτητους βουλευτές, όπως η Νίκη Φούντα, που έδιναν... ελπίδες για θετικές ψήφους.