“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Ο Παναής ο αλειτούργητος και η καμπάνα - Αληθινή ιστορία

-Τα ’μαθες, παππού; Από ’δω κι εμπρός τα μαγαζιά θ’ ανοίγουν και τις Κυριακές.
-Τι λες, παιδάκι μου, στύλωσε με απορία και έκπληξη τα γεροντικά, θολωμένα απ’ τα χρόνια μάτια του πάνω στον εγγονό του ο μπαρμπα-Δημητρός.
-Ναί, παππού, είναι απόφαση του Υπουργού.
- Άλλο και τούτο. Καί γιατί, μαθές, αυτό; Πως του ’ρθε να βγάλει τέτοια απόφαση;
-Είναι νόμος του κράτους, παππού. Κάποιες Κυριακές το χρόνο τα καταστήματα μπορούν να παραμένουν ανοιχτά, να πηγαίνει ο κόσμος να ψωνίζει.

Μεγάλη υπόθεση η θέληση! (Οσίου γέροντος Παϊσίου)

Η φτερούγα της θελήσεως.
Ο κόσμος εύκολα επηρεάζεται και προς το καλό και προς το κακό. Προς το κακό επηρεάζεται πιο εύκολα, γιατί εκεί κανοναρχεί και ο διάβολος. Πές σε έναν λ.χ. να κόψη το τσιγάρο, γιατί βλάπτει. Μόλις θα αποφασίση να το κόψη, θα πάη ο διάβολος και θα του πή: «Εκείνο το τσιγάρο έχει λιγώτερο φαρμάκι, το άλλο έχει φίλτρο και καθαρίζει... Κάπνισε από ᾿κείνα· δεν θα σε βλάψουν». Θα του βρη δηλαδή μια δικαιολογία, για να μην το κόψη· θα του βρή... μια λύση! Γιατί ο διάβολος μπορεί να μας βρη ένα σωρό δικαιολογίες. Και εκείνο το τσιγάρο που του προτείνει, μπορεί να τον βλάψη ακόμη περισσότερο. Γι' αυτό χρειάζεται να έχουμε θέληση. Και αν κανείς δεν κόψη τα κουσούρια του, όταν είναι ακόμη νέος, μετά είναι δύσκολο να τα κόψη, γιατί, όσο περνάει η ηλικία, εξασθενεί η θέληση.

Η Πλατυτέρα των Ουρανών

Ένα αφιέρωμα στη Παναγία Μητέρα μας

Ο άθεος φοιτητής

Πρίν από αρκετά χρόνια με πλησίασε κάποιος νεαρός φοιτητής. Μέ πολλή διστακτικότητα, αλλά καί μέ τήν ένταση τού απαιτητικού αναζητητή, μού δήλωσε ότι είναι άθεος, πού όμως θά ήθελε πολύ νά πιστέψει, αλλά δέν μπορούσε. 
Χρόνια προσπαθούσε καί αναζητούσε, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Συνομίλησε μέ καθηγητές καί μορφωμένους. Αλλά δέν ικανοποιήθηκε η δίψα του γιά κάτι σοβαρό. Άκουσε γιά μένα καί αποφάσισε νά μοιρασθεί μαζί μου τήν υπαρξιακή ανάγκη του. Μού ζήτησε μία επιστημονική απόδειξη περί υπάρξεως Θεού. 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΕΔΙΟ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ : ΒΑΛΚΑΝΙΑ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ενώ εδώ στην Ελλάδα κατατριβόμαστε με την μνημονιακή μιζέρια μας, στην γύρω περιοχή μας και τελευταία στα Βαλκάνια βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικότατα γεγονότα για τα οποία δυστυχώς η πληροφόρηση… πέρα βρέχει!
Στις 26 Μαρτίου στην Βουλγαρία γίνονται κρίσιμες πρόωρες εκλογές που θα κρίνουν τον γενικότερο προσανατολισμό της πιο φτωχής χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα Σκόπια βυσσοδομεί μεγάλη πολιτική κρίση εξ’ αιτίας της αλβανικής παρέμβασης, ενώ στο Κοσσυφοπέδιο οι Σέρβοι είναι με το δάχτυλο στην σκανδάλη εναντίον των Αλβανών εθνικιστών.

«το έχασαν» Θέλουν να κάνουν Ιερό Πόλεμο στο ΑΓΙΟ - ΑΙΓΑΙΟ

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Φυσικά δεν φταίμε εμείς αν το έχασαν οι νεοθωμανοί στην γειτονιά μας.
Είναι όμως “φως Φανάρι” ότι τους προκαλούν σφόδρα οι Δυτικοί και στην μέση του καυγά τους  είναι η γυμνή από την μνημονιακή λαίλαπα Πατρίδα μας.

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ

Ένας από τους πιο γνωστούς γέροντες του Αγίου Όρους που δεν διστάζει να μιλήσει για την παναίρεση του Οικουμενισμού, μιλά σε προσκυνητές για τα τελευταία γεγονότα που συγκλονίζουν την Ορθοδοξία, όπως η σύνοδος της Κρήτης και οι αποτειχίσεις από μια διοικούσα εκκλησία που… ποιεί την νύσσα.

Η ελεημοσύνη του πλουσίου (Γεροντικό)

Κάποιος πλούσιος χριστιανός επισκέφτηκε κάποτε έναν Ερημίτη και φεύγοντας, του πρόσφερε ένα γερό φιλοδώρημα. Εκείνος όμως με κανένα τρόπο δεν ήθελε να το δεχθεί.
-Πάρε το αββά, τον παρακαλούσε ο επισκέπτης, και μοίρασε το στους φτωχούς.
-Αυτό είναι διπλή ντροπή για μένα τέκνο μου, του αποκρίθηκε ο Γέροντας. Να παίρνω χωρίς να έχω ανάγκη και να καινοδοξώ μοιράζοντας τα ξένα χρήματα, για ελεημοσύνη.

Πρώην υπ. Άμυνας Ισραήλ: Ο Ερντογάν είναι τζιχαντιστής και απειλή για τη Δύση

Ο πρώην υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μοσέ Γιαλόν κατηγόρησε τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θέλει να εγκαθιδρύσει «μια νέα οθωμανική αυτοκρατορία».
Ο Γιαλόν, που ενδέχεται να είναι υποψήφιος για την θέση του πρωθυπουργού της χώρας τις επόμενες εκλογές, έκανε δηλώσεις για θέματα επικαιρότητας σε συνάντηση που είχε με ξένους δημοσιογράφους.