“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Η σύλληψις της αγίας Άννης, μητρός της Θεοτόκου (9 Δεκεμβρίου)

Αποστ. ανάγνωσμα : Γαλ. Δ΄, 22-27
Σήμερα που η Eκκλησία μας εορτάζει το γεγονός της συλλήψεως της Αγίας Άννης και του τερματισμού της στειρώσεως της ανθρώπινης φύσης, έχει οριστεί να διαβάζεται σαν αποστολικό ανάγνωσμα, σχετικό απόσπασμα από την προς Γαλάτας επιστολή του Παύλου. Ο Απόστολος περιγράφει τη γέννηση του Ισαάκ από τον Αβραάμ, παρόλο που δεν ήταν σύμφωνα με τον φυσικό νόμο, αλλά γεννήθηκε κατά προσταγή του Θεού από «νεκρά» σώματα. Διότι «νεκρά» ήταν τα σώματα του Αβραάμ και της Σάρρας ως προς τη φυσική κίνηση για γέννηση ενός παιδιού, αφού βρίσκονταν σε προχωρημένη ηλικία. Έτσι ακριβώς συνέβη και με τους γονείς της Υπεραγίας Θεοτόκου.  Ενώ είχαν φθάσει σε προχωρημένη ηλικία και είχαν μείνει στείροι, συμβολίζοντας την ανθρώπινη φύση, η οποία από το βάρος της αμαρτίας και του θανάτου αποξηράνθηκε, αδυνατώντας να δώσει πνευματικούς καρπούς. Με την παρέμβαση  όμως του Θεού λυτρώνονται από το όνειδος της ατεκνίας. 

Οι μισθοί των τηλεσχολιαστών του ΜΕGA, όπως τους παρουσιάζει το περιοδικό UNFOLLOW

Zαλίζουν και εξηγούν κατά σημαντικό ποσοστό της στάση τους.  To δημοσίευμα του περιοδικού εξηγεί κατά μεγάλο ποσοστό την... αγάπη προς το Μνημόνιο και τη στάση του καναλιού προς διάφορες κοινωνικές  ομάδες, καθώς και την κινδυνολογία: ... «Τη διετία της κρίσης και του μνημονίου η οικογένεια (ατομικό εισόδημα και εταιρεία)

“Το νόμιμο … είναι και ηθικό;”

Δέχθηκε επιπλέον "επιδότηση'' 25.000 ευρώ από το ελληνικό δημόσιο !!!
Δεν του έφθαναν οι παχυλές συντάξεις του πρωθυπουργού και του καθηγητή, ούτε το τζάμπα γραφείο και οι άλλες απολαβές που έχει επειδή κυβέρνησε κάποτε την Ελλάδα, ο Κώστας Σημίτης έλαβε κι επιπλέον επιδότηση 25.000 ευρώ ως θύμα τρομοκρατίας. Κι αυτό επειδή είχε δεχθεί το προσωπικό του γραφείο, στην οδό Ακαδημίας, δύο επιθέσεις κατά το παρελθόν. Ναι μεν η αποζημίωση είναι νόμιμη και βασίζεται στον 1987/90 αλλά "κάθε τι νόμιμο είναι και ηθικό;". Το θέμα φέρνει στη δημοσιότητα η Real News στο αυριανό της φύλλο. lykavitos.gr

ΔΗΛΩΣΗ "ΒΟΜΒΑ" Χ. ΚΛΙΝΤΟΝ: “Oι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν την επαναδημιουργία της ΕΣΣΔ”

Οι δηλώσεις της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον για την πρόθεση της Ουάσιγκτον να αντιταχθεί στις ενοποιητικές διαδικασίες στο μετασοβιετικό χώρο, μπορούν να προκαλέσουν μόνο λύπη, δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής της Δούμας για τις υποθέσεις της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών Λεονίντ Σλούτσκι. Η Κλίντον δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αντιταχθούν στις διαδικασίες ενοποίησης στο μετασοβιετικό χώρο, τις οποίες αποτίμησε ως προσπάθεια αναβίωσης της ΕΣΣΔ, έγραψε η εφημερίδα Financial Times.

Το βίντεο που έκανε το διαδίκτυο να κλάψει

Είναι... το λιγότερο, συγκινητικό. Ένας 12χρονος παλαιστής αφήνει τον αντίπαλό του που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση να τον νικήσει. Όλα αυτά στο γυμνάσιο του Τενεσί.  Μια πράξη που είχε ως αποτέλεσμα 87.000 shares και χιλιάδες ευχαριστήρια e-mail. Όταν ο 13χρονος Τζάρετ, που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση, εξέφρασε στον πατέρα του την επιθυμία να λάβει μέρος σε αγώνα πάλης, εκείνος πήρε τηλέφωνο ένα προπονητή σε αντίπαλο σχολείο και του ζήτησε να του υποδείξει ποιος από τους παλαιστές του έχει την πιο «ευγενική καρδιά».

Και στο βάθος … φως !!!

του Δημήτρη Χαντζόπουλου

"Θα μεγαλώσει η Ελλάδα χωρίς να ματώση ελληνικό ρουθούνι" !!!

Σήμερα στο defencenet.gr με αφορμή τα τεκταινόμενα στην Αίγυπτο γράψαμε "Η Α. Μεσόγειος, απλά αποκτά τον χαρακτήρα "πυριτιδαποθήκης" και την Ελλάδα να είναι το μοναδικό "ψύχραιμο" μέρος με όλους τους λοιπούς εμπλεκόμενους να κτυπά ο ένας τον άλλον!". Μέχρις στιγμής ενώ παντού γίνεται του "κουτρούλη ο γάμος" η Ελλάδα "ματώνει" οικονομικά αλλά όχι σε έμψυχο υλικό, και δεν μπορεί παρά να θυμηθούμε τα λόγια του Γέροντος Παϊσίου ο οποίος 25 χρόνια πριν είχε προβλέψει ότι "Δεν ήθελα τίποτα άλλο . Να με κρατούσε ο Θεός ακόμα λίγα χρόνια στη ζωή, για να έβλεπα την πατρίδα μου μεγαλωμένη. Θα μεγαλώσει,, αλλά μην περιμένεις πόλεμο. Θα μεγαλώσει χωρίς να ματώση ελληνικό ρουθούνι !" Ότι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην περιοχή μας με πολύ αίμα θα φέρει ανακατατάξεις που άλλους θα "ρίξουν" και άλλους θα "ανεβάσουν", συνήθως οι κερδισμένοι είναι αυτοί που δεν εμπλέκονται. Βέβαια ο Γέροντας αναφέρονταν προφανώς σε έναν μελλοντικό πόλεμο με την Τουρκία και τα γνωστά προβλεφθέντα γεγονότα.

Το MEGA βάφτισε «κρούσμα βίας» την έπαρση της σημαίας

Το κανάλι της Μεσογείων, σε μια προσπάθεια να πείσει το κοινό του για την ανάγκη της αντιρατσιστικής αστυνομίας, χαρακτήρισε την έπαρση της σημαίας...«κρούσμα βίας».
Συγκεκριμένα, το MEGA σε ρεπορτάζ του ανήγαγε σε κρούσμα βίας την κατάληψη που πραγματοποίησαν οι μαθητές ενός σχολείου, οι οποίοι ζητούσαν την αγορά μίας μεγάλης σημαίας και την καθημερινή έπαρσή της. Με λίγα λόγια το κανάλι παρουσίασε μία αγνή εκδήλωση φιλοπατρίας ως βίαιο περιστατικό, την ώρα μάλιστα που η ελληνική παιδεία χτυπιέται ανηλεώς.

ΜΕ ΚΛΑΜΑΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ... (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ..ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΕΝΑ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟΜΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 1..
Σε λυγμούς ξέσπασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας την ώρα που ανακοίνωνε την υπαγωγή της χώρας του στο μνημόνιο και το ΔΝΤ...Ο Κύπριος Πρόεδρος είχε την ευαισθησία να βάλει τα κλάματα αναλογιζόμενος σε τι περιπέτειες βάζει τους συμπατριώτες τους σε αντίθεση με αυτό το πολιτικό @@@@@ τον Τζέφρι ο οποίος όπως θυμάστε ανακοίνωνε περιχαρής και μαυρισμένος απο το Καστελόριζο την υπαγωγή μας στους διεθνείς τοκογλύφους...