“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

«Το γραικεύω είναι σχεδόν ταυτόν με το φραγκεύω. Σημαίνει σήμερον αμερικανεύω, ρωσεύω, φραντσεύω, γερμανεύω, δηλαδὴ γίνομαι πνευματικός δούλος των έξω της Ρωμηοσύνης»

Γράφει ὁ π. Ἰωάννης Σ. Ρωμανίδης
Κατὰ παράκληση φίλων ἠτοίμασα δι΄ ἐκτύπωσιν τὸ παρὸν δοκίμιον χάριν ἐκείνων ποὺ συγκινοῦνται μὲ τὴν Ρωμηοσύνην μας, πὰρ΄ ὅλην τὴν ὠργανωμένην καὶ ἔντονον πλύσιν ἐγκεφάλου ποὺ ὑφιστάμεθα, διὰ νὰ τὴν ἐγκαταλείψωμεν καὶ τὴν ἀντικαταστήσωμε μὲ τὸν Γραικισμόν, τὸν ὁποίων προσπαθοῦν οἱ Εὐρωπαῖοι νὰ μᾶς ἐπιβάλουν ἀπὸ τὸν Θ΄ αἰώνα καὶ οἱ Ρῶσοι μετὰ τὴν Ἅλωσιν, ὡς περιγράφομεν ἐν τῷ δοκιμίο τοῦτο. Τὸ πόνημα οὖτο εἶναι περιλιψις τῶν ὅσων διδάσκω περὶ τῶν ἱστορικῶν καὶ ἰδεολογικῶν πλαισίων καὶ θεμελίων τῆς Ρωμαίϊκης ὑποστάσεως τοῦ Γένους.

Μητρ. Γερμανίας για Πανορθόδοξη: Να πει «ναι» η Ρωσία για να μην δικαιωθούν αυτοί που ισχυρίζονται ότι πίσω από όλα είναι η Μόσχα

Η χθεσινή δήλωση του Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνου για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, έχει ως εξής:
Όσοι μέχρι τώρα είπαν «όχι» στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο έβλαψαν ασφαλώς τον εαυτό τους αλλά δυστυχώς και την Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία μας. Ελπίζω η Εκκλησία της Ρωσίας να πει αύριο «ναι» για να μην δικαιωθούν αυτοί που ισχυρίζονται ότι πίσω από όλα αυτά είναι η Μόσχα. Ευχαριστούμε τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη ο οποίος σοφά απεφάσισε να λάβει, παρά ταύτα, χώραν η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος για να μη γελά όλος ο πολιτισμένος κόσμος. 

Φίλης: «Δεν είναι αμαρτία μια μέρα να μην κάνεις την πρωινή προσευχή στo σχολείo»

Δεν θέλει την προσευχή στα σχολεία ο Φίλης .. διαλύσει το συνδετικό κρίκο που κράτησε ενωμένο τον Ελληνισμό
Ο υπουργός Παιδείας κάλεσε ευθέως μαθητές και εκπαιδευτικούς να μην κάνουν προσευχή στα σχολεία
Τις προκλητικές δηλώσεις κατά της Ορθοδοξίας συνεχίζει ο κ.Νίκος Φίλης ο οποίος φαίνεται πως είναι αποφασισμένος να σβήσει κάθε τι χριστιανικό από την εκπαίδευση των παιδιών.

Ολάκερη η χώρα θα πει το ΨΩΜΙ-ΨΩΜΑΚΙ;

ΦΩΤΟ από http://iscreta.gr
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Όποιος  στερήθηκε ΧΡΙΣΤΟ στερήθηκε ψωμί. “Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν, οι δε εκζητούντες τον Κύριον ουκ ελαττωθήσονται παντός αγαθού.”
Από την Ουκρανία μέχρι την Μέση Ανατολή φυσάει γεωπολιτικός λίβας και εμάς μας λένε δεν είναι τίποτε ¨μια πρόσκαιρη δροσιά είναι ¨
¨η Μόσχα θα κάνει ό, τι χρειάζεται για να εξασφαλίσει τα σύνορα της Ρωσίας για να αποτραπεί η επανάληψη της Επιχείρησης Μπαρμπαρόσα εισβολή της Βέρμαχτ το 1941, τόνισε  ο  Γάλλος δημοσιογράφος Ayoli στο Vox.