“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΑΚΟΥΣΕ ΤΟ «ΤΗ ΥΠΕΡΜΑΧΩ» ΣΕ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ! ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ !!!

Αγία Υπομονή

ΒΙΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΥΠΟΜΟΝΗΣ
Η μνήμη της Οσίας και Θεοφόρου μητρός ημών Υπομονής, τελείται τη 13η Μαρτίου και 29η Μαΐου.
Από τις εκδόσεις ‘Ορθόδοξος Κυψέλη', (Πνευματικά Ορθόδοξα Μηνύματα Σωτηρίου Οικοδομής).
Η Αγία Υπομονή, κατά κόσμον Ελένη Δραγάση, και αργότερα, ως σύζυγος του Μανουήλ Β' Παλαιολόγου, «Ελένη η εν Χριστώ τω Θεώ αυγούστα και αυτοκρατόρισσα των Ρωμαίων η Παλαιολογίνα», ήταν θυγατέρα του Κωνσταντίνου Δραγάση, ενός από τους πολλούς ηγεμόνες - κληρονόμους του μεγάλου Σέρβου κράλη (=βασιλιά) Στεφάνου Δουσάν. Καταγόταν από βασιλική και ευλογημένη γενιά. Στους προγόνους της συγκαταλέγονται άνθρωποι που αγίασαν (π.χ. ο Στέφανος Νεμάνια, σέρβος βασιλέας και κτίτορας της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου του Αγίου Όρους = όσιος Συμεών ο Μυροβλύτης). Ο Κωνσταντίνος Δραγάσης ανέλαβε την ηγεμονία του σημερινού βουλγαρικού τμήματος της βορειο - ανατολικής Μακεδονίας, στην περιοχή μεταξύ των ποταμών Αξιού και Στρυμώνος.

ΦΕΤΟΣ Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ… ΕΡΝΤΟΓΑΝ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Φέτος ο μεγάλος πρωταγωνιστής των μεγαλοπρεπών και φανταχτερών εκδηλώσεων στην Κωνσταντινούπολη για την 563η επέτειο της Άλωσης, θα είναι ο ίδιος ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, που θα παίξει τον ρόλο του μεγάλου Φατίχ, δηλαδή του Πορθητή.
Έχει καταφέρει να κάνει μια κυβέρνηση ανδρείκελων όπου δεν τολμά κανείς ούτε να φταρνιστεί χωρίς την άδεια του, έχει μαντρώσει έλους τους αντιτιθέμενους δημοσιογράφους και τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ, έχει πετσοκόψει τις κουρδικές επαρχίες, ο σημερινός ηγέτης της Τουρκίας τώρα λανσάρεται σαν ο δεύτερος Πορθητής, ο δεύτερος Ατατούρκ, ο μεγαλύτερος άντρας της σύγχρονης τουρκικής ιστορίας.

Ο Παναής ο αλειτούργητος και η καμπάνα - Αληθινή ιστορία

-Τα ’μαθες, παππού; Από ’δω κι εμπρός τα μαγαζιά θ’ ανοίγουν και τις Κυριακές.
-Τι λες, παιδάκι μου, στύλωσε με απορία και έκπληξη τα γεροντικά, θολωμένα απ’ τα χρόνια μάτια του πάνω στον εγγονό του ο μπαρμπα-Δημητρός.
-Ναί, παππού, είναι απόφαση του Υπουργού.
- Άλλο και τούτο. Καί γιατί, μαθές, αυτό; Πως του ’ρθε να βγάλει τέτοια απόφαση;
-Είναι νόμος του κράτους, παππού. Κάποιες Κυριακές το χρόνο τα καταστήματα μπορούν να παραμένουν ανοιχτά, να πηγαίνει ο κόσμος να ψωνίζει.

Προσευχή για να γίνει τζαμί η Αγία Σοφία στην Πόλη

O Σύλλογος Νεολαίας Ανατολίας καλεί κόσμο για τις 03:00 της 28/5 για ναμάζι έξω από την Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης. Για την ακρίβεια η ανάρτηση αναφέρει τα εξής :

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ: ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΔΟΞΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΗΓΕΤΗ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ.
-27 ΜΑΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ,ΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΗΓΕΤΗ,ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ.ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΣ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΟΤΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ Η ΡΩΣΙΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΗΚΕ,ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ.

Άγιος Ανδρέας ο διά Χριστόν σαλός

Παύλου το ρήμα και μεταστάς Ανδρέας
Ημείς γε μωροί δια Χριστὸν κεκράγει.
Ογδοάτῃ εικάδι Ανδρέας έκθανε πυκινόφρων.
Εορτάζει στις 28 Μαΐου εκάστου έτους.
Βιογραφία
Ο βίος του Αγίου Ανδρέου συντάχθηκε από τον πρεσβύτερο Νικηφόρο της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως, περί τα μέσα του 10ου αιώνος μ.Χ. (956 – 959 μ.Χ.), επί βασιλείας του Κωνσταντίνου Ζ’ Πορφυρογέννητου. 
Ο Άγιος Ανδρέας, ο διά Χριστόν σαλός, καταγόταν από την Σκυθία και έζησε κατά τους χρόνους του αυτοκράτορα Λέοντος ΣΤ’ του Σοφού (886 – 912 μ.Χ.). Από παιδική ηλικία είχε πουληθεί ως δούλος σε κάποιον πρωτοσπαθάριο και στρατηλάτη της Ανατολής, ονομαζόμενο Θεόγνωστο, άνδρα ενάρετο και ευσεβή, ο οποίος τόσο αγάπησε τον μικρό Ανδρέα, ώστε τον μεταχειρίστηκε ως υιό του, φροντίζοντας για την επιμελή και θεοσεβή μόρφωση αυτού.