“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

«Πράσινο φως» για την κατασκευή Αιολικού Πάρκου στη Θίσβη Βοιωτίας

Την λειτουργία αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε αναδασωτέα έκταση στη θέση Μελίσσι του Δήμου Θίσβης Βοιωτίας, ενέκρινε με απόφασή της η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ). Με την ίδια απόφαση η Ολομέλεια απεφάνθη πως η εγκατάσταση αιολικού πάρκου σε αναδασωτέα έκταση είναι συνταγματικά επιτρεπτή σε εξαιρετικές περιπτώσεις και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Η συγκεκριμένη απόφαση εκδόθηκε κατόπιν προσφυγής που είχε καταθέσει στο ΣτΕ ο Δήμος Θίσβης ζητώντας την ακύρωση των αποφάσεων του γενικού γραμματέα Στερεάς Ελλάδος. Με τις αποφάσεις αυτές εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την εγκατάσταση και λειτουργία αιολικού πάρκου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 36 MW από την εταιρεία «Αιολική Ερατεικής» στη θέση Μελίσσι του όρους Ελικώνα που είναι αναδασωτέα έκταση. Επίσης, με τις αποφάσεις αυτές εγκρίθηκε και η διάνοιξη οδικού δικτύου 5,3 χλμ. Το συγκεκριμένο αιολικό πάρκο έκτασης 24.000 τ.μ. θα περιλαμβάνει 12 ανεμογεννήτριες ισχύος 3 MW η κάθε μία.

Koυρδιστάν: O εφιάλτης της Άγκυρας

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Η κυβέρνηση Ερντογάν,  βιάζεται για να σταθεροποιήσει την κατάσταση στη Συρία, καθώς διαπιστώνει πως ο Άσαντ μόλις απέσυρε τις δυνάμεις του από τις βόρειες περιοχές της χώρας, εκεί εγκαταστάθηκαν Κούρδοι αντάρτες του PKK και το παρακλάδι τους στη Συρία PYD. Εκατοντάδες Κούρδοι αντάρτες, Ηδη περιπολούν στους δρόμους στα σύνορα με τη Συρία. Είναι η πρώτη φορά που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε για ζήτημα «Βόρειας Συρίας». Η Άγκυρα φοβάται τη δημιουργία Κουρδικής αυτόνομης περιοχής νότια των συνόρων της και σε συνδυασμό με την αυτόνομη περιοχή των Κούρδων στο Βόρειο Ιράκ , εκφράζει φόβους για τη δημιουργία του Κουρδιστάν. Στην τουρκική πρωτεύουσα πραγματοποιούνται καθημερινές συσκέψεις για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως ο Ερντογάν, αυτή την εβδομάδα συναντήθηκε 4 φορές με τον διοικητή των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (MIT) Χακάν Φιντάν.

Πώς θα παρελάσει απόψε στο Λονδίνο η FYROM;

Tου Καθηγητή 
Γιώργου Πιπερόπουλου
Με μια εντυπωσιακή (αυξήθηκε την τελευταία στιγμή) συμμετοχή μελών των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων... (η Ιδιωτική Εταιρία security G-4-S- λέγεται ότι τα «έκανε θάλασσα» και θα υπάρξουν πολλά και σοβαρά παρατράγουδα και Δικαστικές διαμάχες μετά την λήξη των φετινών Ολυμπιακών αγώνων) ανοίγει σήμερα στο Λονδίνο η αυλαία των Ολυμπιακών αγώνων 2012. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα τον κατάλογο με τις σημαίες, τις ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ των 205 χωρών που συμμετέχουν φέτος και τα ονοματεπώνυμα των σημαιοφόρων (με το άθλημά τους) που θα παρελάσουν αύριο στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων 2012.

Παραθέτω εδώ από τον επίσημο κατάλογο της ΔΟΕ 3 χώρες:


Τι σημαίνει για την Ελλάδα η "προσέγγιση" του Ισραήλ στη Τουρκία; Ανησυχίες και ερωτήματα!

Με ψυχραιμία και ως αναμενόμενη εξέλιξη αντιμετωπίζουν οι διπλωμάτες του ΥΠΕΞ,αλλά και οι επιτελείς του ΥΕΘΑ, την διαφαινόμενη προσπάθεια του Ισραήλ να ανοίξει διάλογο με την Τουρκία με προοπτική αναθέρμανσης των τουρκο-ισραηλινών σχέσεων. Επισημαίνουν ότι η προσπάθεια του Ισραήλ θα συνεχιστεί και είναι πολύ πιθανό σύντομα να “τα ξαναβρεί” με τη Τουρκία. Αυτό όμως επισημαίνουν ότι δεν θα πρέπει να θεωρείται ως αποδυνάμωση του ελληνοϊσραηλινού άξονα ,ο οποίος μετά από τη συνεργασία που ξεκίνησε το 2009 ,πατά σε γερές βάσεις,όπως υποστηρίζουν.

Τρόμαξαν ακόμα και οι πολιτικοί αρχηγοί από τα νέα μέτρα !!!

Το πακέτο των μέτρων που παρουσίασαν χθες διεξοδικά οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης τρόμαξε τους πολιτικούς αρχηγούς με αποτέλεσμα να συμφωνηθεί νέα συνάντησή τους την Δευτέρα. Στις προτάσεις των δύο υπουργών περιλαμβάνονταν οριζόντια μέτρα και περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τα οποία αργότερα ο ίδιος οΕυάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε «φωτιά και λάβρα». Τα μέτρα κρίθηκαν από τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ τόσο επώδυνα που αρνήθηκαν να συζητήσουν διεξοδικά το πακέτο και αποφάσισαν να αναβάλλουν τις αποφάσεις για τη Δευτέρα. Ολη η προσπάθεια των πολιτικών αρχηγών θα στραφεί στο να μη θιγούν περαιτέρω οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τις διαρροές των μέτρων στον Τύπο πριν αυτά αποφασιστούν και τόνισε ότι με αυτό τον τρόπο δημιουργείται αρνητικό κλίμα στην κοινωνία.

Ποιά δόξα, χρειάζονται από εμάς εκείνοι που τους δόξασε ο Θεός;

«Χθες μαρτύρων ημέρα, αλλά και σήμερον μαρτύρων ημέρα· είθε και αεί μαρτύρων ημέραν επετελούμεν». Έτσι αρχίζει μία ομιλία του ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος. Χθες ήταν ημέρα και εορτή μαρτύρων, του αγίου ιερομάρτυρα Ερμολάου και της άγιας οσιομάρτυρος Παρασκευής· αλλά και σήμερα είναι ημέρα και εορτή μάρτυρα, του αγίου και ιαματικού Παντελεήμονος. Μα ας ήταν πάντα και κάθε μέρα να είχαμε γιορτές και μνήμες αγίων Μαρτύρων. Το Ευαγγέλιο, είναι «ρήματα ζωής αιωνίου». Σε μια κρίσιμη στιγμή, όταν τα λόγια του θείου Διδασκάλου φάνηκαν βαριά, πολλοί από τους μαθητές του έλεγαν «μεγάλα και δύσκολα λόγια είναι αυτά· ποιός μπορεί να τα σηκώσει;». Κι όχι μόνο έτσι χαρακτήρισαν τα λόγια του Ιησού Χρίστου, μα και πολλοί «δεν άντεχαν να ακούν τα λόγια και τον άφησαν κι έφυγαν». Τότε ο Ιησούς Χριστός γύρισε στους δώδεκα και τους είπε· «μήπως και σεις θέλετε να φύγετε;». Και ο Πέτρος, αυθόρμητος όπως πάντα, είπε πάλι το μεγάλο και αποκαλυπτικό λόγο·. «Σε ποιόν θα πάμε, Κύριε; Τα λόγια σου έχουν μέσα τους ζωή, είναι αλήθειες που μας μιλάνε όχι μόνο για τούτο το βίο, μα πιο πέρα για την αιώνιο ζωή, που είναι ο προορισμός του ανθρώπου. Εμείς σε ακολουθήσαμε, γιατί πιστέψαμε και καταλάβαμε πως εσύ είσαι ο Χριστός, ο απεσταλμένος του Θεού, ο υιός του ζώντος Θεού, ο Θεός ο ίδιος ανάμεσα μας».

Και τώρα … ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ !!!

ΗΠΑ προς Ελλάδα και Τουρκία για τα κοιτάσματα: "Βρείτε τα"! - Έρχεται ο Φ.Γκόρντον !!!
 Σε "ειδική αποστολή" έρχεται στην Ελλάδα και αμέσως μετά ταξιδεύει και στην Τουρκία ο γνωστός για την ανάληψη τέτοιου είδους αποστολών, Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρωασιατικές Υποθέσεις, Φίλιπ Γκόρντον. Η ξαφνική επίσκεψη του Φ.Γκόρντον, όπωε αναφέρον απόλυτα αξιόπιστες πηγές από την Ουάσιγκτον έχει να κάνει περισσότερο με την προώθηση της αμερικανικής πρότασης για από κοινού εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων τόσο στο Αιγαίο όσο και στις περιοχές ανατολικά-νοτιοανατολικά του Καστελόριζου στην Α.Μεσόγειο. Η επίσκεψη θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 31 Ιουλίου.