“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Η συνέντευξη του ΓΑΠ στο Bloomberg από το Κλίντον CGI (Clinton Global Initiative)

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μίλησε στο Bloomberg για τις επιπτώσεις που θα είχε μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ αλλά και για την κρίση χρέους της ευρωζώνης. Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε από τη δημοσιογράφο Betty Liu στα πλαίσια του Κλίντον CGI (Clinton Global Initiative) στη Νέα Υόρκη, για λογαριασμό του Bloomberg TV.   Δείτε το Βίντεο ΕΔΩ…

Ο Νταβούτογλου προκαλεί:«Αξίζει το ρίσκο ενός πολέμου με τη Συρία»!-Θα πει το ίδιο και για την Ελλάδα;

«Αμάρτησα για τους πρόσφυγες». 
Κάπως έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η κυνική όσο και πρωτοφανής στην επιτηδευμένη αφέλειά της δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, τον οποίο ετοιμάζεται να υποδεχθεί στις 10 Οκτωβρίου ο Έλληνας ΥΠΕΞ στην Αθήνα, κάνοντας σαφές σήμερα πως για τη Τουρκία αξίζει να πάρει το ρίσκο ενός πολέμου στη Συρία, προκειμένου όπως είπε, να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες. Μιλώντας στο BBC ο Τούρκος υπουργός δήλωσε ότι η εγκαθίδρυση μιας ζώνης ασφαλείας για τους πρόσφυγες θα έστελνε το μήνυμα στο συριακό καθεστώς να σταματήσει τις επιθέσεις του εναντίον των αμάχων προσθέτοντας ότι το ρίσκο από μια τέτοια ενέργεια που μπορεί να οδηγήσει και σε πόλεμο είναι αποδεκτό προκειμένου, σύμφωνα με τον Νταβούτογλου να προσφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες στη Συρία.

Χέλμουτ Σμιτ: Η Μέρκελ φταίει που ορισμένοι την δείχνουν με σβάστικες !!!

Επίθεση κατά της Άνγκελα Μέρκελ, εξαπέλυσε ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Χέλμουτ Σμιτ ο οποίος την κατηγόρησε πως διαχειρίζεται την ευρωπαϊκή κρίση έχοντας «εθνικό εγωισμό». Ο πρώην καγκελάριος φιλοξενούμενος σε τηλεοπτική εκπομπή της γερμανικής τηλεόρασης είπε μεταξύ άλλων πως η κυρία Μέρκελ φέρει και αυτή την ευθύνη που ορισμένα ΜΜΕ ευρωπαϊκών χωρών την απεικονίζουν με σβάστικα. Ωστόσο ο Χέλμουτ Σμίτ είχε και έναν «αντίπαλο» στα όσα έλεγε και αυτός ήταν ο νυν πρόεδρος της Γερμανίας, Γιοάχιμ Γκάουκ ο οποίος εξέφρασε την άποψη πως η καγκελάριος είναι πάντα πρόθυμη να δράσει.

Από πότε… προαναγγέλλονται οι πόλεμοι;

Κάθε συνεπής παρατηρητής της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ δεν θα δίσταζε να τζογάρει αναφορικά με το πρόσωπο που θα έκανε τον μεγαλύτερο… θόρυβο, δηλαδή την πιο εκκωφαντική εντύπωση με την ομιλία του στο βήμα της Νέας Υόρκης.  Με τον Ούγκο Τσάβεζ να δίνει τη δική του, συγκινητική μάχη και να τίθεται εκ των πραγμάτων εκτός συναγωνισμού, ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ έμοιαζε να παίζει  χωρίς αντίπαλο. Το σκηνικό άλλωστε ήταν ιδεώδες: Ο Μπαράκ Ομπάμα μάχεται για την επανεκλογή του, δεν έχει διάθεση να κάνει το χατίρι του Ισραήλ και να χτυπήσει τώρα το Ιράν, ενώ ανάμεσα στον Λευκό Οίκο και το Τελ Αβίβ μπορεί να «διαβάσει» κανείς… ανορθογραφίες στρατηγικής στόχευσης. 

Ποια η σχέση του Σαμαρά με τον Πινόκιο ;

Ακόμα ηχούν στα αυτιά μου οι προεκλογικές δεσμεύσεις του Αντώνη Σαμαρά για ένα δίκαιο φορολογικό νομοσχέδιο που δεν θα πληρώνουν συνέχεια οι ίδιοι και οι ίδιοι. Ένα φορολογικό νομοσχέδιο που επιτέλους οι πλούσιοι θα συνεισφέρουν και αυτοί για να μπορέσουν να ανασάνουν λίγο αυτοί που πληρώνουν μια ζωή, μισθωτοί και συνταξιούχοι. Θυμάμαι ακόμα τα 18 σημεία του Σαμαρά που με τόσο καμάρι τα εκφωνούσε από το βήμα του Ζαππείου και σε συνεντεύξεις στην τηλεόραση. Αλήθεια σε πόσα από αυτά κράτησε το λόγο του ; Αν και νομίζω όλοι το ξέρετε, σε ΚΑΝΕΝΑ. Ας δούμε όμως ένα προς ένα τα 18 μέτρα που μας είπε προεκλογικά και τι έκανε έως τώρα.

Αρμαγεδδώνας και αρχή τρίτου παγκοσμίου πολέμου;

του Αθανασίου Δρούγου*
Τo αν θα γίνει προληπτική επίθεση του Ισραήλ κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν, έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας. Στο Ισραήλ δεν συζητείται τίποτα άλλο, ενώ ο Νετανιάχου έχει περάσει στη φάση μετά την επίθεση. Θα προσπαθήσω να φωτίσω κάποιες πτυχές των δραματικών εξελίξεων που λαμβάνουν χώρα σε Συρία και Ιράν, που είναι μαθηματικά βέβαιο, εδώ που έφθασαν τα πράγματα, πως αν δεν γίνουν σαρωτικές αλλαγές, θα προκαλέσουν Αρμαγεδώνα στη Μέση Ανατολή, με απρόβλεπτες επιπτώσεις… Πόσο πιθανή είναι, και από ποιούς μια προληπτική, αεροπορική ή πυραυλική ή κάτι άλλο, επίθεση στο Ιράν και ειδικότερα στις πυρηνικές του εγκαταστάσεις; Εννοώ σε Νατάνζ, Αράκ, Φόρντο, Παρτσίν και Ισπαχάν.

Άλλη μια εμφάνιση των αόρατων ασκητών !!!

Ένας προσκυνητής ανερχόμενος τον ανηφορικό δρόμο από την παραλία προς την Μικρή Αγιάννα, συνάντησε τούτους τους Αγίους περιπλανηθείς στο δάσος και θέλησε να τους ακολουθήσει, αλλά εκείνοι του είπαν ότι «Εσύ αδελφέ προορίζεσαι για την Σκήτη του Ξενοφώντος» και του έδειξαν τον δρόμο για να πάει στον πνευματικό Παπα - Σάββα να του πει εκείνος τι θα κάνει.  Ο προσκυνητής, αφού απομακρύνθηκε λίγο από τους Αγίους αυτούς μετανόησε, ότι άφησε και έφυγαν τέτοιοι άγιοι. Γύρισε πίσω και για πολλή ώρα τους αναζητούσε, αλλά δεν τους βρήκε πουθενά. Τότε πήγε στον Παπα - Σάββα και του ανέφερε την υπόθεση. Ο Παπα - Σάββας του είπε: «Εσύ παιδί μου δεν είσαι για να τους ακολουθήσεις, αλλά θα είχες καμία αμφιβολία, αν υπάρχουν τέτοιοι άγιοι σήμερα στο Άγιον Όρος και για τούτο ο Θεός σου τους φανέρωσε, εσύ θα εγκαταβιώσεις στην Σκήτη του Ξενοφώντος».

Στην αίθουσα 166 του Harvard διδάσκεται από … έμπειρους, η χρεοκοπία της Ελλάδας!!!

Ο Γερουλάνος… ακαδημαϊκός αναπληρωτής του Γιώργου στο Harvard!
Όπως είναι γνωστό, για τη φθινοπωρινή περίοδο, ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, εκτελεί χρέη επισκέπτη καθηγητή στο φημισμένο Πανεπιστήμιο Harvard. Μάλιστα, την περασμένη Δευτέρα ξεκίνησαν και οι παραδόσεις. Εν τούτοις, αυτήν την εβδομάδα, δε θα μπορέσει να παραστεί ο ίδιος στη διάλεξη, οπότε το κενό του θα… αναπληρώσει, αν και όχι μόνος, ο πρώην υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος! Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Ινστιτούτου Πολιτικής του Harvard, η ομάδα εργασίας της 1ης Οκτωβρίου δεν θα έχει ως συντονιστή τον έλληνα πολιτικό, καθώς εκείνος αδυνατεί να παρίσταται. Αντί εκείνου όμως, προσκεκλημένοι θα είναι ο Richard Parker, οικονομολόγος του Πανεπιστημίου, καθώς και ο γνωστός σε όλους μας, φίλος και συνεργάτης του κ. Παπανδρέου, ή ένας εκ των «κηπουρών» κατά την ελληνική (παρα)πολιτική ιδιόλεκτο, Παύλος Γερουλάνος.