“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Πώς η αγάπη γίνεται φως

Φωτο: από το καθολικό της Ι.Μ. Ιβήρων
Ήταν μια φορά και έναν καιρό ένα θλιμμένο τσοπανόπουλο. Είχε ένα κοπάδι στο βουνό. Κοντά σ’ ένα πλατάνι ήταν η καλύβα του.
Το χειμώνα την έδερνε το χιόνι και το καλοκαίρι τη χτυπούσε ο ήλιος. Το πλατάνι και η γάργαρη βρυσούλα δρόσιζαν το τσοπανόπουλο. Ολημερίς έβοσκε τα πρόβατα του. Το βράδυ διάβαζε κάτι φύλλα. Δεν ήταν παραμύθια. Ήταν οι προσευχές της μάνας του. Όλη τη νύχτα κοίταζε τ’ αστέρια και αναρωτιόταν αν υπάρχει η αν μπορεί να υπάρξει μέσα του κάποιο αστέρι, κάποιο φως. Θα μπορούσε άραγε να γίνει φως και αν ο Θεός που είναι φως δίνει το φως, πως το τσοπανόπουλο ήταν ακόμη θλιμμένο; 

"Ας γονατίσουμε και ας παρακαλέσουμε με πόνο ν’ αναδείξει ο Θεός των πατέρων μας νέους άξιους ηγέτες"

Φώτο από www.facebook.com/ekkofantikisiopi
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
«κάλοι μου άνθρωποι» μας προσφωνούσε με χάρη ο αείμνηστος ηθοποιός Θανάσης Βέγγος που δεν έπαιζε θέατρα σκιών και  πολιτικών παρασκηνίων σαν αυτά που βιώνουμε τούτες τις ώρες που έπεσε το  γεωπολιτικό ταβάνι της Ελλάδος στα πόδια μας και εμείς περί άλλων ομιλούμε που φυσικά και αυτά θα πάρουν την σειρά τους και θα καθίσει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του όταν θα έρθει η ΩΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ και  όχι του πρωθυπουργού.

¨Σε εξέλιξη βρίσκεται η κοινοβουλευτική μάχη για θέματα δικαιοσύνης και διαφθοράς, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.

Τουρκική «φωτιά» στα Στενά του Βοσπόρου από την ναυτική άσκηση «Θαλάσσιος Αστερίας 2016»

Το τουρκικό πολεμικό ναυτικό διεξάγει ναυτική άσκηση με την επωνυμία «Θαλάσσιος αστερίας 2016»,  στην θάλασσα του Μαρμαρά και στην  Μαύρη Θάλασσα από τις 28 Μαρτίου έως την  05 Απριλίου 2016, αναφέρει ο τουρκικός τύπος.
Τουρκικές Ναυτικές δυνάμεις  θα μεταβούν στην Βάρνα, στην Κωστάντζα, την Οδησσό   και στο Βατούμ, στα πλαίσια της άσκησης αυτής. Επίσης θα συμμετάσχουν   μαχητικά αεροσκάφη, και σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής.