“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΟ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

Το κρυφό δωμάτιο από το οποίο σύμφωνα με το θρύλο διέφυγε ο ιερέας μετά λειτουργία της 29ης Μαΐου 1453, κατά την Άλωση της Πόλης και το οποίο  βρίσκεται στις ανεξερεύνητες στοές στα έγκατα της Αγίας Σοφίας, ψάχνουν Τούρκοι αρχαιολόγοι. Οι έρευνες συνεχίζονται αδιάκοπα από το 2009 όταν για πρώτη φορά μετά από αιώνες πάτησε πόδι ανθρώπου στις μυστικές υπόγειες στοές της Αγιάς Σοφιάς, αλλά μόλις πρόσφατα έγινε γνωστό ότι αναζητούν το δισκοπότηρο του θρύλου. Τα μέχρι τώρα ευρήματα είναι εντυπωσιακά και έχουν τεράστια αρχαιολογική και ιστορική σημασία ωστόσο ο μεγάλος πόθος των Τούρκων ερευνητών είναι η ανακάλυψη ενός μυστικού δωματίου στο οποίο θρυλείται ότι βρίσκεται φυλαγμένο το δισκοπότηρο της μεγάλης εκκλησίας της Ορθοδοξίας.
Ο Κουτσί Ακιλί, μέλος της ομάδας των ερευνητών, πιστεύει πως σύντομα θα ανακαλύψουν πολύ σημαντικά, ιερά κειμήλια της χριστιανοσύνης καθώς και κυβερνητικά έγγραφα της εποχής του Βυζαντίου τα οποία καταγράφουν ακριβή στοιχεία για τον πληθυσμό και τις συνθήκες ζωής στην Αυτοκρατορία.

Ανάστατοι οι Αγιορείτες από τις δηλώσεις Αβραμόπουλου

Του Γιώργου Θεοχάρη
Πατέρας Παϊσιος ο Αγιορείτης:Εντολή των  Σιωνιστών οι δηλώσεις Αβραμόπουλου. «Η κρίση στη Συρία εξελίσσεται κατά τρόπο επικίνδυνο και το καθεστώς Άσαντ πρέπει άμεσα να αποσυρθεί», είπε ο κ. υπουργός και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην Αθωνική πολιτεία.Καθώς οι αντικαθεστωτικοί που υπερασπίστηκε ο κ. Αβραμόπουλος σφαγιάζουν τους Χριστιανούς. Μας  άφησε έκπληκτους ο υπουργός εξωτερικών, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος  με τις προκλητικές δηλώσεις τους  για τη Συρία  και την ανοιχτή υποστήριξη του στους μουσουλμάνους οι  οποίοι την ίδια ώρα σφαγιάζουν ορθόδοξους πιστούς   ανά τον κόσμο, εξήγησε Αγιορείτης μοναχός στο ΄΄Αγιορείτικο Βήμα΄΄.

Οι Τούρκοι "πανηγυρίζουν" την κατάκτηση της Σμύρνης!

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Η καταστροφή της Σμύρνης και η κατάκτηση της από τους Τούρκους πριν από 90 ακριβώς χρόνια είναι «γιορτή» για τους γείτονες και ήδη πραγματοποιούνται μεγάλες τελετές σε διάφορα σημεία της πόλης. Βέβαια σ’αυτούς τους «πανηγυρισμούς» φτάνουν στο σημείο του γελοίου. Τούρκοι ηθοποιοί ανέβηκαν στην ταράτσα της νομαρχίας της πόλης και ύψωσαν την τουρκική σημαία . Το 1922 τούρκος αξιωματικός είχε ανέβει στο ίδιο κτίριο, είχε υποστείλει την σημαία της Ελλάδας και είχε υψώσει την τουρκική σημαία. Οι τούρκοι ακόμη και 90 χρόνια μετά προσπαθούν να φανατίσουν το λαό.

«Νεόπτωχοι» είναι πλέον οι περισσότεροι Έλληνες

Τις ριζικές αλλαγές που έχουν συντελεστεί στην κοινωνία τα τελευταία 2,5 χρόνια παρουσιάζει με τα πιο μελανά χρώματα, έρευνα του ΕΚΚΕ. Αποτέλεσμα των πολιτικών άγριας λιτότητας και περικοπών είναι η εμφάνιση μιας νέας κοινωνικής ομάδας των «νεόπτωχων» στην οποία εντάσσονται οι εργαζόμενοι - φτωχοί, δηλαδή άνθρωποι που έχουν εργασία, αλλά δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Αυτή η κατηγορία αποτελεί το 13,8% του συνόλου, ενώ εργαζόμενοι - φτωχοί είναι το 25,4% των μισθωτών.  Όπως αναφέρουν «Τα Νέα» η κοινωνία στενάζει κάτω από το βάρος των περικοπών με την ανεργία στα ύψη, την αγοραστική δύναμη των πολιτών να έχει εξαερωθεί και τα ποσοστά της παιδικής ανεργίας να καταλαμβάνουν θλιβερή πρωτιά.

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ Η ΑΘΗΝΑ Τουρκικά σκάφη για έρευνες στο Αιγαίο

«Ζεσταίνει» το κλίμα στο Αιγαίο η Τουρκία, καθώς έχει αναγγείλει την έξοδο δύο ερευνητικών σκαφών στο Κεντρικό Αιγαίο, δεσμεύει εκτεταμένες περιοχές για ασκήσεις και με κάθε ευκαιρία αμφισβητεί το status quo, κυριαρχικά δικαιώματα και δικαιοδοσίες της Ελλάδας στο Αιγαίο. Τις αντοχές και τις ανοχές της ελληνικής κυβέρνησης δοκιμάζουν τα δύο τουρκικά ερευνητικά σκάφη. «Ζεσταίνει» το κλίμα στο Αιγαίο η Τουρκία, καθώς έχει αναγγείλει την έξοδο δύο ερευνητικών σκαφών στο Κεντρικό Αιγαίο, δεσμεύει εκτεταμένες περιοχές για ασκήσεις και με κάθε ευκαιρία αμφισβητεί το status quo, κυριαρχικά δικαιώματα και δικαιοδοσίες της Ελλάδας στο Αιγαίο. Τα δύο ερευνητικά σκάφη, βεβαίως, δεν έχουν αποστολή την πραγματοποίηση σεισμογραφικών ερευνών, αλλά δοκιμάζουν τις αντοχές και τις ανοχές της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς εστιάζουν στην κρίσιμη περιοχή του 25ου μεσημβρινού, που αποτελεί τη μόνιμη διεκδίκηση της Τουρκίας για επιχειρησιακή διχοτόμηση του Αιγαίου.

ΝΔ - ΠΑΣΟΚ έφαγαν τις συντάξεις!

Του Γιώργου Δελαστίκ 
Υποχρεώθηκαν τελικά να το ομολογήσουν επισήμως και ενώπιον της Βουλής: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ υπό την ηγεσία των Ευάγγελου Βενιζέλου και Αντώνη Σαμαρά «λήστεψαν» τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας μας με το μεγαλοφυές «κούρεμα» που υποτίθεται ότι θα μείωνε το ελληνικό δημόσιο χρέος απέναντι στους ξένους! Πριν από το περιβόητο «κούρεμα» των ομολόγων του Δημοσίου της 12ης Μαρτίου 2012, βάσει των στοιχείων της Τράπεζας της Ελλάδος που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για να απαντηθεί ερώτηση που είχε υποβάλει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, η συνολική αξία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων που κατ' επιταγήν του νόμου ήταν υποχρεωτικά κατατεθειμένα στο Κοινό Κεφάλαιο της Τράπεζας της Ελλάδος, ανερχόταν σε 18,7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Εις μνήμην όσων δεν γύρισαν …