“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Άγιος Ιούδας ο Απόστολος (19 Ιουνίου)

Τα βιογραφικά στοιχεία του Αγίου Ιούδα, είναι κάπως συγκεχυμένα, διότι συγχέονται μ’ αυτά του Αποστόλου Θαδδαίου που η μνήμη του γιορτάζεται την 21η Αυγούστου.
Ο μεν Σ. Ευστρατιάδης στο Αγιολόγιό του αναφέρει ότι, ο Ιούδας αυτός ήταν αδελφός του Χριστού και ο κατά σάρκα του Αποστόλου Ιακώβου του αδελφοθέου (ο Ιούδας και ο Ιάκωβος ήταν παιδιά του Ιωσήφ από άλλο γάμο).

Ο Ιούδας λοιπόν, κατά την παράδοση, κήρυξε το Ευαγγέλιο στη Μεσοποταμία, επισκέφθηκε την Έδεσσα και στην πόλη Αραράτ συνελήφθη από τους άπιστους, οι οποίοι τον εκτέλεσαν δια τοξευμού.

Όσιος Παΐσιος ο Μέγας και θεοφόρος (19 Ιουνίου)

Ο όσιος Παΐσιος καταγόταν από την Αίγυπτο και γεννήθηκε το έτος 300 μ.Χ. από γονείς πολύ πλούσιους, αλλά και ευσεβείς. Ήταν επτά αδέλφια και ο μικρότερος ήταν ο Παΐσιος.
Σε μικρή ηλικία έμεινε ορφανός από πατέρα και η στοργική μητέρα του τον ανέθρεψε σύμφωνα με τις επιταγές του Ευαγγελίου. Σε νεαρή ηλικία ο Παΐσιος, πήγε στην έρημο κοντά στον διάσημο, για την αρετή του αββά Παμβώ.

Με οδηγό αυτόν τον έμπειρο πνευματικό πατέρα, ο Παΐσιος απέκτησε πολλές θείες αρετές.

Επιστράτευσαν «ελεγχόμενη προφητεία» για να μας την σερβίρουν στο ΑΙΓΑΙΟ και στην Κύπρο.

Μπερδεμένα πράγματα- μπερδεμένοι άνθρωποι εύκολα διαχειρίσιμοι. «Ευλογητός εί, Χριστέ ο Θεός ημών…» πρέπει να το λέμε τώρα που κορυφώνεται η δαιμονική μπόρα για να διακρίνουμε.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Τόσα χρόνια που διαβάζαμε τις προφητείες των Αγίων Πατέρων μας είχαμε και μια παράξενη συντροφιά, τις μυστικές υπηρεσίες που προσπαθούσαν να τις αναλύσουν. Και όχι μόνο τις ανέλυσαν κατά την δική τους  λογική αλλά προχώρησαν και πιο πέρα, τις έκοψαν και τις έραψαν στα μέτρα τους.