“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

☦Ίσως εφέτος η πατρίδα μας ζήσει αληθινά Χριστούγεννα...

(ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΥΠΟ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠ’ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΜΩΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ)

Χρόνια τώρα, δεκαετίες, οι Νεοέλληνες περνούσαμε Χριστούγεννα που καμιά σχέση δεν ήταν δυνατόν να έχουν με τη Γέννα του Χριστού.

Επηρεασμένοι από την τακτική του δυτικού κόσμου, δεμένοι στο άρμα της υλιστικής νοοτροπίας και του ακατάσχετου ευδαιμονισμού είχαμε καταστήσει τη μητρόπολη αυτή των εορτών της ορθοδοξίας αφορμή αποθεώσεως της ύλης, του κοσμικού και σαρκικού φρονήματος. «Καλά Χριστούγεννα» λέγαμε, και στη συνείδησή μας το «καλά» είχε συνδεθεί με τα φώτα, τα δώρα, τα κεράσματα, τα χριστουγεννιάτικα δένδρα, τα ρεβεγιόν, τα πάρτι, τα σαλόνια, δηλ. όλη την υλοφροσύνη, την κενοδοξία, την επιδειξιομανία, τη σαρκικότητα.

☦ Η Θαυμαστή εμφάνιση της Θεοτόκου στον προηγούμενο Αρχιμανδρίτη Ανδρέα της Ι.Μ. Αγίου Παύλου

Κάποια ημέρα που ο καιρός ήτο συννεφιασμένος και αγριεμένος, σκέφθηκε ο άγιος Γέροντας (Πατήρ Ανδρέας) να κατέβει μέχρι την παραλία με τον λογισμό να πάρη, εάν εύρη διάφορα καυσόξυλα απ᾿ αυτά που εκβράζει η θάλασσα, όταν είναι φουρτουνιασμένη.

Τα χρειαζόταν να τα χρησιμοποιήσει για προσανάμματα στην σόμπα του. Ακόμη σκέφθηκε, μήπως έχει συμβή και κανένα αναπάντεχο ατύχημα, απ᾿ αυτά που συμβαίνουν συνήθως σε περίοδο θυελλών και φουρτούνας.

☦Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

ΠΑΠΑ ΦΩΤΗΣ ΛΑΥΡΙΩΤΗΣ Ο «ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΣ*» ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Είχε πει ο γέροντας Παΐσιος σε κάποιους Μυτιληνιούς που τον επισκέφθηκαν. ”Εσείς εκεί στη Μυτιλήνη έχετε ένα μεγάλο άγιο τον Παπα-Φώτη”.

Κι ο παπα-Φώτης είχε πει για τον Γέροντα Παΐσιο:

-¨Αυτός παιδί μου είναι το διαμάντι της Εκκλησίας μας, τον γνώρισα καλά γιατί μαζί βοηθούσαμε τον Παπα-Τύχωνα¨.

Το ατημέλητο παρουσιαστικό του ήταν πολλές φορές αιτία να μη τον δέχονται στην Εκκλησία, οι πρωτοστάτες ιερείς για συλλείτουργό τους. Εκείνος όμως επέμενε με το «έτσι θέλω» και όταν τον διώχνανε, απαντούσε με τη χαρακτηριστική μυτιληνιά ντοπιολαλιά: «Ησείς μπουρεί να μη μι θέλητι. Μι θέλ’ όμους γ’ άγιους να λειτουργήσου»…! (Γράφει ο Γιώργος Παρασκευαΐδης)

☦Λόγος εις τα Εισόδια της Θεοτόκου - Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς

«..Εάν το δένδρο αναγνωρίζεται από τον καρπό, και το καλό δένδρο παράγει επίσης καλό καρπό, η μητέρα της αυτοαγαθότητος, η γεννήτρια της αιώνιας καλλονής, πως δεν θα υπερείχε ασύγκριτα κατά την καλοκαγαθία από κάθε αγαθό εγκόσμιο και υπερκόσμιο;

Διότι η δύναμη που καλλιέργησε τα πάντα, ο προαιώνιος και υπερούσιος Λόγος, από ανέκφραστη φιλανθρωπία και ευσπλαχνία για χάρη μας θέλησε να περιβληθεί τη δική μας εικόνα, για να ανακαλέσει τη φύση πού σύρθηκε στον Άδη και να την ανακαινίσει, γιατί είχε παλαιωθεί και να την αναβιβάσει προς το υπερουράνιο ύψος της βασιλείας και θεότητός του.

☦Να γιατί θέλουν να μας εξολοθρεύσουν με κάθε μέσον - ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ - μπήκαμε σε μονοπάτια πολύ δύσκολα

Αυτό το τσουνάμι είναι βέβαιο ότι θα κτυπήσει την ανθρωπότητα ΤΩΡΑ  και θα προκαλέσει  στιγμές ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ.

Γράφει  ο  Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

"Οι οικονομολόγοι και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής εξέφρασαν ανησυχία για το «μη βιώσιμο» ΠΑΓΚΌΣΜΙΟ χρέος ήδη πριν από την πανδημία του coronavirus που  είναι ήδη έτοιμο  προκαλέσει  πρωτόγνωρη καταστροφή σε παγκόσμια κλίμακα, ζωγραφίζοντας ένα επισφαλές σενάριο για το μέλλον της σχέσης της  καθολικής αναλογίας χρέους προς το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν κάθε χώρας.

Το παγκόσμιο χρέος έχει προβλεφθεί να αυξηθεί σε ρεκόρ ρεκόρ μέχρι το τέλος του έτους, φθάνοντας τα 277 τρισεκατομμύρια δολάρια, αναφέρει μια έκθεση του Ινστιτούτου Διεθνούς Χρηματοδότησης (IIF) που δημοσιεύθηκε στις 18 Νοεμβρίου.¨

☦Τότε ο Κύριος με μια κίνηση «ὑγειονομικά απαράδεκτη» ομμάτωσε τον τυφλό!

Κάθε φορὰ ποὺ γίνεται λόγος γιὰ σάλιο, κουταλάκια καὶ τὰ συναφή, ἀπὸ ὅσους ἔχουν στοχοποιήσει τὴν Θεία Κοινωνία, μοῦ ἔρχεται στὸ μυαλὸ τὸ θαῦμα τοῦ ἐκ γενετῆς τυφλοῦ (κατὰ Ἰωάννην κεφάλαιον 9).

Τότε ὁ Κύριος μὲ μία κίνηση «ὑγειονομικὰ ἀπαράδεκτη» ὁμμάτωσε τὸν τυφλό! Ἀνέμειξε τὸ σάλιο Του (ποὺ εἶναι μέσο διάδοσης ἰῶν καὶ βακτηρίων) μὲ χῶμα (ποὺ εἶναι πηγὴ ἑκατομμυρίων μικροβίων) καὶ «ἐπέχρισε» τὸν πηλὸ στὰ μάτια τοῦ τυφλοῦ (βλεννογόνοι ἐπιπεφυκότα: σημεῖο εἰσόδου μικροβίων καὶ ἔναρξης μόλυνσης). Τὸ τί ἀκολούθησε τὸ γνωρίζουμε, ὅπως γνωρίζουμε ὅτι καμμία ἐπιστήμη δὲν πρόκειται νὰ τὸ ἀναπαράξει.

☦ Αυτή δε η απτόητος και γενναία συμπεριφορά σας είναι δι' αυτούς μεν απόδειξις, ότι θα καταλήξουν εις την αιωνίαν απώλειαν, αμετανόητοι εις την αποστασίαν των

Όταν εμφανίστηκε η ΑΓΙΑ ΕΥΦΗΜΙΑ στην ΠΑΝΑΓΟΥΔΑ και μίλησε με τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ, του είπε η ΑΓΙΑ

"πολλοί Άγιοι θα θέλανε να ζήσουν στην εποχή σας για να ομολογήσουν ΧΡΙΣΤΟ"

ΠΟΥ ΗΞΕΡΕ Η ΑΓΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ;

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΗΞΕΡΕ ΚΑΙ ΜΑΣ "ΖΗΛΕΥΕ" ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΖΗΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΓΙΟΙ( ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΕΝΝΟΙΑ) - ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΔΕΛΦΟΙ;

Με κλειστές τις εκκλησίες να πάρουμε πορεία απο τις ΓΡΑΦΕΣ.

ΝΑ ΞΕΨΑΧΝΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΣ 

☦ «όταν θα πεθαίνουν πολλοί και η ιατρική σηκώσει τα χέρια, τότε θα ξεκινήσουν οι ΛΙΤΑΝΕΙΕΣ σε όλη την Ελλάδα» παρουσιάστηκε ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Οι εξελίξεις και οι άσχημες ειδήσεις πάρα πολλές.

Η Βόρεια Ελλάδα πολύπαθη στην πανδημία, στο κόκκινο λένε οι ειδικοί, η Ελλάδα κρατά την αναπνοή της. Ένα τόσο μικρό πραγματάκι νίκησε την εγωπάθεια του σημερινού πολιτισμού , όπως τον δομήσαμε.

Ένα τόσο μικρό πραγματάκι που ήρθε αίφνης ή επιτράπηκε άνωθεν  να μας επισκεφτεί  έβγαλε  το παγκόσμιο χωριό  από τον δαιμονικό  εφησυχασμό του.

Όχι όμως ήρθε, αλλά ξεγύμνωσε και όλη την κακία των αντίχριστων προς τον Δημιουργό και την Εκκλησία του επί της γης.

☦ Ο αετός και το κοράκι

Τον τελευταίο καιρό πολύ με πολεμάνε πάλι οι λογισμοί. Όμως τους πολεμάω κι εγώ με διάφορους τρόπους. Αλλά κάποια στιγμή έρχεται η κόπωση και βγαίνει απ’ την καρδιά μου η προσευχή: «Κύριε, τι θα κάνω μ’ αυτούς τους μαύρους λογισμούς; Τί να κάνω με το διάβολο που μου κάθεται στο σβέρκο;» Μόλις λίγα λεπτά πέρασαν και κάποιος αδελφός μου έστειλε στο κινητό μου ένα κείμενο, απ’ τα πιο όμορφα που έχω διαβάσει και το οποίο με συγκλόνισε, επειδή ήταν μια ξεκάθαρη απάντηση από τον Κύριο! Έλεγε το κείμενο: « Το μόνο πουλί που τολμά να τσιμπήσει τον αετό είναι το κοράκι. Κάθεται στην πλάτη του και δαγκώνει το λαιμό του. Ωστόσο, ο αετός δεν αποκρίνεται ούτε επιτίθεται στον κόρακα. Δεν χάνει χρόνο ή ενέργεια μαζί του. Απλά απλώνει τα φτερά του και αρχίζει να ανεβαίνει ψηλότερα στον ουρανό. Όσο πιο ψηλά πετάει τόσο πιο δύσκολο είναι για το κοράκι να αναπνέει και έτσι πέφτει από την έλλειψη οξυγόνου. Σταμάτα να χάνεις χρόνο με κοράκια. Πήγαινε στα ύψη σου και θα εξαφανιστούν.»