“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Τα Θεοφάνια

του Κωνσταντίνου Αθ. Οικονόμου δασκάλου
Η ΕΟΡΤΗ: Τα Θεοφάνεια ή Θεοφάνια είναι μεγάλη ετήσια χριστιανική εορτή της ανάμνησης της Βάπτισης του Κυρίου στον Ιορδάνη ποταμό από τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή. Εορτάζεται στις 6 Ιανουαρίου και είναι η τρίτη και τελευταία εορτή του Δωδεκαημέρου (εορτών των Χριστουγέννων). Η Ιστορία της Βάπτισης αυτής είναι γνωστή απὸ το κατὰ Ματθαίον Ευαγγέλιο (γ΄ 13- 17), αλλά και από άλλους δύο Ευαγγελιστές (Μάρκ. α΄, Λουκ. γ΄). Το όνομα της εορτής προκύπτει από την φανέρωση των τριών προσώπων της Αγίας Τριάδας. Η εορτή των Θεοφανίων λέγεται επίσης και Επιφάνειακαι Φώτα (ή Εορτή των Φώτων).

ΤΟ «ΦΑΝΤΑΣΜΑ» ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΩΝ ΣΕΒΡΩΝ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ - ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Στην Άγκυρα «βλέπουν» τουρκικό εμφύλιο και απόσχιση εδαφών σχεδιασμένη από το ΝΑΤΟ
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Ένα δεύτερο πολύ χειρότερο και άκρως οργανωμένο κύκλο τρομοκρατίας αναμένει η Άγκυρα ενώ όπως αναφέρει ο Ibrahim Karakul είναι εκ των στενότερων συνεργατών και φίλων του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν και διευθντής της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Şafak «από ιδρύσεως της τουρκικής Δημοκρατίας, ποτέ δεν ζήσαμε τέτοιες απειλές και τέτοιες επιθέσεις» ενώ θεωρεί ότι η Τουρκία έχει περιέλθει σε ένα είδος εμφυλίου πολέμου.

Η χαραμάδα του Παραδείσου…

Μεσημέρι. Ρουτίνα.
Μια απλή καθημερινή.
Τα σπουδαία συμβαίνουν αλλού, όχι εδώ.
Σ’ ενα συνηθισμενο σπιτι, μιας συνηθισμενης οικογενειας, σε μια συνηθισμενη ζωη.
Τιποτα το ιδιαιτερο. Τιποτα το αξιοπροσεκτο.
Ησυχο το σπιτι, η μητερα κατακοπη με τις δουλειες, με το βλεμμα ανησυχο, με την προσμονη μιας αναπαυσης, να ειναι μακρια απο την δικαιωση της. Νεα στο σωμα, γρια σχεδον στην ψυχη.