“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

«Ηρέμησε, μή φοβάσαι»

Από το βιβλίο «Ταχύς εις βοήθειαν» Του π. Νεκταρίου Αντωνοπούλου-Ηγουμένου Ι.Μ. Σαγματά Θηβών
Στα τέλη του 2010 διαγνώστηκε ότι είχα καρκίνο καί προγραμμα­τίστηκε εγχείρηση. Στίς 10 Δεκεμβρίου του 2010 στον Ί. Ναό Μεταμορ­φώσεως Σωτήρος στον Βύρωνα είχαν εκτεθεί προς προσκύνηση τά Ιερά Λείψανα του Αγίου Λουκά του ιατρού Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως καί Κριμαίας. Πήγα κι εγώ νά προσκυνήσω καί νά προσευχηθώ στον Άγιο νά με βοηθήσει.
Μετά άπό λίγες μέρες, καί συγκεκριμένα στίς 20 Δεκεμβρίου 2010. Υποβλήθηκα σέ εγχείρηση (γενικός καθαρισμός λεμφαδένων τραχήλου, λόγω καρκίνου) στό Ευγενίδειο Θεραπευτήριο. Κατά τη διάρκεια της  χειρουργικής επέμβασης καί ενόσω ήμουν βέβαια εν υπνώσει, είδα έναν  ύψηλόσωμο άνδρα μέ μακριά γενειάδα, φέροντα στολή ιατρού καί γυαλιά νά στέκεται όρθιος στην αριστερή πλευρά τού κρεβατιού, πολύ σοβαρός, καί να μού λέει:
- Ηρέμησε, μή φοβάσαι.

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΥΔΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ

του Αρχιμ. Δαμασκήνου Λιονάκη
Πρωτοσυγκέλλου Ι.Μ.Κυδωνίας&Αποκορώνου
Στις 28 Δεκεμβρίου, από νωρίς φθάσαμε μαζί με συνεργάτες της Μητροπόλεως στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Δαμασκηνός νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση. Αρκεί να αναφέρουμε ότι παρουσίαζε ανεπάρκεια ζωτικών οργάνων, σηψαιμία, ίκτερο, παγκρεατίτιδα και πολλές άλλες οργανικές επιπλοκές! Η ζωτικής σημασίας τοποθέτηση του στεντ (stent), η οποία αποφασίσθηκε τελικώς από τον κορυφαίο ιατρό κ. Γεράσιμο Στεφανίδη, δεν υπήρξε καθόλου εύκολη υπόθεση. Η παρατεταμένη ταλαιπωρία του Ποιμενάρχου μας καθιστούσε την υγεία του ακόμη πιο εύθραυστη. Στο Νοσοκομείο «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» οι θεράποντες ιατροί κ. Ευάγγελος Κοκκινάκης και κ. Σωτήριος Πρίγκουρης μιλούσαν για την τελευταία ευκαιρία του Σεβασμιωτάτου. Τα ανθρώπινα-ιατρικά δεδομένα δυσμενέστατα· γύρω μας και μέσα μας όλα βουβά... Στιγμές μεγάλης αγωνίας και «συνοχής καρδίας»…

Τυχαία η πρόκληση των Βουλγάρων για την Θράκη μας ...Στην αεροπορική άσκηση «THRACIAN STAR»;

Σε ωμή πρόκληση των Βουλγάρων με Ιστορικό χάρτη που περιλαμβάνει τη Ελληνική Θράκη σε χάρτη που  η Μακεδονία είναι χωρισμένη απο την Ελλάδα με σύνορα  !
Eνώ  αναφέρεται ότι «η βουλγαρική καταγωγή βρίσκεται στους αρχαίους Θράκες», ενώ συμπεριέλαβαν και ιστορικό χάρτη στον οποίο απεικονίζοντο εδάφη που συμπεριελάμβαναν όλη την Ελληνική Θράκη  και εμφανίζει τους Βουλγάρους ώς Θράκες. Αμέσως ενημερώθηκε για το θέμα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος έδωσε σαφή εντολή να μην συμμετάσχει η Πολεμική Αεροπορία, αν οι Βούλγαροι δεν αφαιρούσαν τις ανιστόρητες αναφορές εθνικιστικού χαρακτήρα από τα ενημερωτικά στοιχεία.

Ισλαμικό τζαμί κάνουν την Αγια-Σοφιά

Η μετατροπή της ελληνικής Αγίας Σοφίας στην Τραπεζούντα της Τουρκίας, σε μουσουλμανικό τέμενος, ανοίγει και νομικά πλέον το δρόμο για να συμβεί το ίδιο και με την Αγια-Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη.
Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», ο μουφτής της Τραπεζούντας παραδέχτηκε ότι «οι εργασίες για να λειτουργήσει η Αγία Σοφία Τραπεζούντας ως χώρος προσευχής συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς», διευκρινίζοντας ότι «οι τοιχογραφίες που υπάρχουν δεν θα πειραχτούν, απλώς θα σκεπάζονται με κουρτίνες».

Πούτιν : «Η Ρωσία δεν χρειάζεται μειονότητες»!

"Στην Ρωσία ζουν Ρώσοι. Οποιαδήποτε μειονότητα από οπουδήποτε, αν θέλει να ζει στην Ρωσία, να εργάζεται και να τρώει στην Ρωσία, θα πρέπει να μιλάει ρωσικά και θα πρέπει να σέβεται τους ρωσικούς νόμους. Αν επιθυμούν το νόμο της Σαρίας, τους συμβουλεύουμε να πάνε σε εκείνα τα μέρη που είναι νόμος του κράτους τους (εννοεί τη Σαρία)"
Aυτό τόνισε στην ομιλία του στο ρωσικό Κοινοβούλιο ο Πούτιν.

Πως η Ελλάδα θα επανακάμψει στην Αν. Μεσόγειο

Γράφει ο Κωνσταντίνος Φίλης*
Πριν λίγο καιρό αναλύοντας πτυχές της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, έκρινα πως διερχόμαστε μία φάση αδράνειας που ενδέχεται να μας στοιχίσει ακριβά. Οι τελευταίες εξελίξεις δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.
Αν υπάρχει ένα δίδαγμα από τις τελευταίες εξελίξεις για την ελληνική διπλωματία είναι πως όσο εύκολα χτίζονται οι εθνικοί μύθοι (βλ. άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ) άλλο τόσο εύκολα καταρρέουν. Από τα περισπούδαστα περί στρατηγικής συμμαχίας με το Ισραήλ, αρκούσε μία προσπάθεια αναθέρμανσης των σχέσεων του τελευταίου με την Τουρκία για να σπεύσουν ορισμένοι να αναζητήσουν εκ νέου αναθεώρηση της πολιτικής μας στην περιοχή. 

Δεν ξεχνώ !!!

Η σημερινή γερμανική κυβέρνηση εφαρμόζει, μέσω των «επιτετραμμένων» της, την «τεχνική» που εφάρμοζε το Γ' Ράιχ για την απομύζηση του εθνικού πλούτου της Ελλάδας. Η μόνη διαφορά, ότι η ναζιστική Γερμανία είχε αρχίσει να αποπληρώνει κάποιες δόσεις του δανείου της Κατοχής...
Της ΝΕΦΕΛΗΣ ΤΖΑΝΕΤΑΚΟΥ
Την «τεχνογνωσία» για την απομύζηση του εθνικού πλούτου κατεχόμενων χωρών, που εφάρμοσε στην περίπτωση της Ελλάδας το Γ' Ράιχ, εφαρμόζει και η σημερινή Γερμανία μέσω των «επιτετραμμένων» της. Η μόνη ορατή διαφορά έγκειται στο ότι το Γ' Ράιχ σε κάποια φάση άρχισε να αποπληρώνει κάποιες δόσεις του αναγκαστικού δανείου, σε αντίθεση με τη σημερινή Γερμανία, η οποία αρνείται προκλητικά (βλέπε δηλώσεις Σόιμπλε).

ΟΙ ΒΑΘΥΤΕΡΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

"Kanal Istanbul": Οι Τούρκοι αντιγράφουν την τάφρο του Έβρου και κάνουν την Πόλη νησί
Πολλά περισσότερα πράγματα από την "οικολογική προστασία του Βοσπόρου" ή και τα οικονομικά οφέλη που θα έχει αυτή, σηματοδοτεί η μετατροπή της ευρωπαϊκής  Κωνσταντινούπολης σε ένα νησί μεταξύ της ευρωπαϊκής και της μικρασιατικής ακτής με την κατασκευή του "Kanal Istanbul" του καναλιού μήκους 45 χιλιομέτρων στις βορειοδυτικές πύλες της Πόλης.

Ο παράδεισος, παιδί μου, μυρίζει πολύ καλύτερα

Επειδή ήταν ακίνητος (Παπα-Τύχων) πια στο κρεβάτι, γιατί είχε παραδώσει σ΄ αυτό τις λίγες του σωματικές δυνάμεις και δεν μπορούσε να σηκωθή να πάη στο Ναό του Τιμίου Σταυρού, όπου λειτουργούσε με ευλάβεια χρόνια ολόκληρα, μου ζήτησε να του φέρω τον Σταυρό από την Αγία Τράπεζα για παρηγοριά. ΄Οταν είδε τον Σταυρό, γυάλισαν τα μάτια του και, αφού τον ασπάσθηκε με ευλάβεια, τον κρατούσε σφιχτά στο χέρι του με όλη την δύναμη που του είχε απομείνει. Είχα δέσει και ένα κλωνάρι βασιλικό στον Σταυρό και του έλεγα: 

22.000 Iταλοί μασόνοι από 757 στοές συγκεντρώθηκαν στο Ρίμινι την προηγούμενη εβδομάδα...Οι δικοί μας που μαζεύονται;

Η Μασονία είναι ίσως η πιο αγαπημένη οργάνωση των συγγραφέων βιβλίων ή σεναρίων που βασίζονται στο μυστήριο, τα σύμβολα, τα απόκρυφα βιβλία, τη συνωμοσία και τους δεσμούς των ανά τον κόσμο αδερφών. Από την επιρροή υψηλών προσώπων σε κυβερνήσεις και εκκλησία, από τους εκβιασμούς μέχρι και τις μυήσεις και την στήριξη των “αδερφών” με σκοπό την παγκόσμια ηγεμονία, ο μασονισμός εξάπτει την φαντασία και το ενδιαφέρον του κόσμου, που συχνά τον παρερμηνεύει, επηρεασμένος από τη σχετική λογοτεχνία.

Προϊόντα δεύτερης κατηγορίας στέλνουν πλέον στην Ελλάδα οι πολυεθνικές

Προϊόντα δεύτερης κατηγορίας προσανατολίζονται να προωθούν στην Ελλάδα πολυεθνικές επιχειρήσεις λόγω της παρατεταμένης κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας και της μειωμένης αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων καταναλωτών. Μεγάλοι όμιλοι, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής, κατατάσσουν την Ελλάδα στη δεύτερη κατηγορία προορισμών για τα προϊόντα τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό που δέχονται από παράλληλες εισαγωγές.