“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Γέροντας Παΐσιος: Ποτέ να μην ξεκινάς τον αγώνα σου από αυτά που δεν μπορείς να κάνεις, αλλά από αυτά που μπορείς να κάνεις.

Μια φορά είχε έρθει στο Καλύβι ένα νέο παιδί απελπισμένο, γιατί έπεφτε σε σαρκική αμαρτία και δεν μπορούσε να απαλλαγή από αυτό το πάθος. Είχε πάει σε δυο πνευματικούς που προσπάθησαν με αυστηρό τρόπο να το βοηθήσουν να καταλάβη ότι είναι βαρύ αυτό που κάνει. Το παιδί απελπίσθηκε.
«Αφού ξέρω ότι αυτό που κάνω είναι αμαρτία, είπε, και δεν μπορώ να σταματήσω να το κάνω και να διορθωθώ, θα κόψω κάθε σχέση μου με τον Θεό».

Δημήτριος Νατσιός: "Θέλουμε νέο ἀλλὰ ρωμαίικο σχολεῖο δηλαδὴ σχολεῖο λευτεριᾶς γιατί ρωμαίικο αὐτὸ σημαίνει: Ἐλευθερία"

Ἡ συγκλονιστικὴ εἰσήγηση τοῦ δασκάλου ἀπὸ τὸ Κιλκὶς κ. Δημητρίου Νατσιοῦ μὲ τίτλο "Τα θρησκευτικά βιβλία στο Δημοτικό, μέσα από το προτεινόμενο Πρόγραμμα Σπουδών για το Μάθημα των Θρησκευτικών" ποὺ ἐκφωνήθηκε στὸ διήμερο συνέδριο γιά τό μάθημα τῶν Θρησκευτικῶν, που έλαβε χώρα στὶς 11-12 Μαρτίου στὴ Θεσσαλονίκη. orthodoxia-ellhnismos.gr

"Τορπίλες" Άκη για τα υποβρύχια, επίθεση στη Δικαιοσύνη, στο "κάδρο" βάζει τον Σημίτη

Νέα επίθεση κατά της Δικαιοσύνης εξαπέλυσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος με γραπτή δήλωσή του. Λίγες ώρες μετά την τηλεφωνική του συνέντευξη στον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Άκης Τσοχατζόπουλος επανέρχεται και ζητά να εξεταστούν για την υπόθεση των υποβρυχίων όλα τα μέλη των ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1997-1999. Δηλαδή ξαναβάζει στο "κάδρο" τον Κώστα Σημίτη.

Το αυστηρό μήνυμα της Μόσχας προς Σαμαρά περί αερίου

Του Γ. Δελαστίκ
Φιλοφρονήσεις μπορεί να ανταλλάχτηκαν τυπικά κατά τη συνάντηση του διευθύνοντος συμβούλου του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού της Γκαζπρόμ, Αλεξέι Μίλερ, με τον Ελληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Μόνο φιλική όμως δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η συνάντηση που έλαβε χώρα, ανεξαρτήτως των ευγενικών διατυπώσεων που επικράτησαν κατά τις συζητήσεις.  Οι Ρώσοι έθεσαν τον Αντώνη Σαμαρά προ των ευθυνών του, ώστε να μην μπορεί να κρυφτεί πίσω από άλλους.

ΒΟΜΒΑ ναυάρχου: “Αποφασίσαμε για τα 2 υποβρύχια με πιέσεις από το υπουργικό γραφείο”!

Τα όσα είπε στην συνέντευξη του στο Onalert ο υποναύαρχος Στέλιος Φενέκος ήταν αποκαλυπτικά και συγκλονιστικά για το πως εξακολουθούσε να λειτουργεί το ελληνικό κράτος ακόμη όταν η οικονομική κατάρρευση ήταν γεγονός. Ο υποναύαρχος Φενέκος αποκάλυψε ότι το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο δεχόταν πιέσεις από το υπουργικό γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου για να ληφθεί απόφαση υπέρ της παραγγελίας δύο ακόμη υποβρυχίων! Η οποία και αποτέλεσε μέρος της συμφωνίας για την πώληση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά στον Ισκαντάρ Σάφα.

Πειρατικό Δίκαιο θέλει να εφαρμόσει η Τουρκία στο Αιγαίο

Γεμάτη άλματα λογικής και μονομερών αντιλήψεων για το Διεθνές Δίκαιο η ρηματική διακοίνωση της Άγκυρας
Αδυναμία να βρουν οποιαδήποτε νομιμοποιητική βάση των όσων αναφέρει η Άγκυρα στη ρηματική διακοίνωση της προς τον ΟΗΕ, ως απάντηση στην ελληνική της 20ης Φεβρουαρίου, επισημαίνουν Διεθνολόγοι. Αυτό που πάντως έχει ενδιαφέρον και είναι ενδεικτικό της αντίληψη της Τουρκίας για τα πράγματα είναι το γεγονός πως με την Ελλάδα υποστηρίζουν πως δε μπορεί να ισχύσει η μέθοδος της μέσης γραμμής στην οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, ωστόσο την ίδια ώρα ζητούν να ισχύσει το γεγονός αυτό με την Αίγυπτο.

Ισλαμικό τόξο περικυκλώνει την Ελλάδα

Με την δημιουργία θέματος «τουρκικής κοινότητας» σε Κω και Ρόδο, η Άγκυρα ολοκληρώνει το ισλαμικό τόξο που πνίγει ήδη την Ελλάδα και εκτείνεται από την Νότιο Αλβανία και τα Σκόπια μέχρι την Ρόδο, περνώντας από την περιοχή της Θράκης και της Νότιας Βουλγαρίας.
Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Η γεωπολιτική στρατηγική της Τουρκίας που θέλει να βάλει στο μάτι του κυκλώνα την Ελλάδα, για να εξελίξει τα δικά της συμφέροντα στην περιοχή ( Αιγαίο, Θράκη, εκμετάλλευση υδρογονανθράκων,Καστελόριζο) χρησιμοποιεί ήδη βασικά δύο «εργαλεία»:

Γράμμα από την Ελλάδα. Μάρτης 2013

Πλησιάζει η μεγάλη γιορτή της παλιγγενεσίας η 25 Μαρτίου ημέρα κήρυξης της Ελληνικής επανάστασης για την ανεξαρτησία της πατρίδας μας από το τετρακοσίων ετών γονάτισμα πάνω από τα Τούρκικα τσαρούχια και το χατζάρι πάνω στο σβέρκο μας. Κάτι τέτοιες μέρες , δεν ξέρω, με πιάνει μια μελαγχολία σ’ αντίθεση με τα νεανικά μου χρόνια που τρελαινόμουν στην ιδέα πως θα γέμιζα με όλους αυτούς τους υπέροχους Έλληνες που έδωσαν με ανυπέρβλητη τόλμη τη ζωή τους για ένα όνειρο που ποτέ δεν έζησαν. Την ελευθερία! 

Η Τουρκία εκτελεί αμερικανικά σχέδια πολέμου εις βάρος της Ελλάδας!

Ομοιότητες  με αμερικανικό σενάριο πολέμου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας
"Δεύτερη Κρίση Ιμίων" η τουρκική εφημερίδα Τaraf επανέρχεται και δημοσιεύει ηχητικά ντοκουμέντα για το Σχέδιο Bayloz, σύμφωνα με το οποίο εκτός από αύξηση της έντασης στα σύνορα στη Θράκη, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΤΕΔ) θα προχωρούσαν σε ενέργειες για την κατάληψη τμήματος ελληνικού εδάφους στον Έβρο.

Orthodox Photo Moments- Φωτογραφικές στιγμές ( Ορθοδοξία )

Ευρωπαϊκή η ελληνική ΑΟΖ, με τη βούλα του Ευρωκοινοβουλίου

Σε μία απόφαση-σταθμό για την Ελλάδα, το Ευρωκοινοβούλιο αναγνώρισε ως ευρωπαϊκή την ελληνική ΑΟΖ, ψηφίζοντας στην Ολομέλεια την έκθεση «Ευρωπαϊκός Οδικός Ενεργειακός Χάρτης μέχρι το 2050» της ελληνίδας ευρωβουλευτού του ΛΑΟΣ Νίκης Τζαβέλα με ψήφους 505 υπέρ και 91 κατά.

Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΕΞΙΣΩΣΗ


ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ
Τώρα δεν πρέπει να λυπηθούμε, αλλά μάλλον να χαρούμε, όχι γιατί δεν τελειώνουν τα βάσανα μας, αλλά γιατί θα γλυτώσουμε από τους βασανιστές- σωτήρες που δυσκολεύονται να μας ((σώσουν!)), χαρμόσυνο γεγονός που έρχεται ακάθεκτα και ρωμαλέα από τις συγκρουσιακές  συγκυρίες των αποκαλυπτικών γεγονότων που ήδη βιώνουμε.