“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

☦ Μια ιστορία ανάστασης…

Πασχαλινή περίοδος του 1991 στην Αλβανία. Πριν 29 ολόκληρα χρόνια. Μόλις είχε συμβεί η κατάρρευση του κομμουνιστικού καθεστώτος και το πέρασμα στη δημοκρατία.
Για έναν 77χρονο ταλαιπωρημένο ιερέα στο Ελμπασάν, τον αείμνηστο π. Σπυρίδων Βέλη, από τους λίγους, που βρήκε ζωντανούς ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, με αδύναμο και σκελετωμένο σώμα, ο οποίος είχε αποσχηματιστεί στα χρόνια της αθεΐας, η Πασχαλιά αυτή ήταν ορόσημο στη ζωή του.

☦Εμείς υπακούμε σε πατερικούς θεολόγους και όχι στους νεοπατερικούς θολολόγους (από ασκητή της ερημιάς των καιρών μας - το δίνουμε όπως έχει)

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
 Μη δίνετε σημασία στους οπαδούς της πίστεως του “φάγωμεν, πίωμεν , αύριο γαρ αποθνήσκομεν”. Το μυστήριο των μυστηρίων θα διώκεται “άχρι καιρού”. Ήγγικεν γαρ η ώρα του παγκοσμίου θριάμβου Του, του σωτηριολογικώς  παγκοσμίου θριάμβου Του .
“Ουκ επ' άρτω μόνο ζήσεται άνθρωπος , αλλ'  επί παντί ρήματι εκπορευομένου δια στόματος Θεού” . (Ας διαβάσουμε την προς Κορινθίους Α΄ επιστολή 1 , 18-31 και την Β' ολόκληρη ).

Πῶς θά ζήσουμε μέσα στόν σύγχρονο διωγμό τῆς Ὀρθοδοξίας, (Ἀρχιμ.Σάββα Ἁγιορείτη)

☦ Ένας γιατρός για το άνοιγμα των εκκλησιών και τη Θ.Κοινωνία - Αρχιμ. Αντωνίου Στυλιανάκη

Ομιλία ιατρού π. Αντωνίου Στυλιανάκη σχετικά με το άνοιγμα των εκκλησιών και τη Θεία Κοινωνία από τον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 15 Μαΐου 2020. Αφορμή από το Ευαγγέλιο της περιόδου της Μεσοπεντηκοστής. Ο Χριστός αποκαλύπτει τη θεότητά Του στους Ιουδαίους και η απιστία τους καταδικάζει στο θάνατο και την απομόνωση από τον Αρχηγό της Ζωής.

☦Τι κάνετε τόσες ώρες μέσα στην Εκκλησία, δε βαριέστε;

Ρώτησαν κάποτε ένα μοναχό: τι κάνετε τόσες ώρες μέσα στην Εκκλησία, δε βαριέστε;
Κι εκείνος απάντησε: εσύ τι έκανες εννιά μήνες στη μήτρα της μάνας σου; Τίποτα. Ήσουν εκεί και τρεφόσουν με το μητρικό αίμα. Το ίδιο κάνουμε κι εμείς. Είμαστε εδώ και τρεφόμαστε από την παρουσία του Αγίου Πνεύματος. Από το σώμα και το Αίμα του Χριστού. Γιατί η Εκκλησία είναι η Μάνα που μας τρέφει. Η φιλόστοργη Μάνα.