“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Τι αναρωτιέσαι Πούτιν για την Αγγλία αφού την απάντηση την έδωσε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Φοβερό μπέρδεμα, απορίες και το τι μέλλει γενέσθαι δεν απασχολεί  μόνο τους απλούς ανθρώπους αλλά και τους ισχυρούς της γης. Ο Πούτιν από ότι φαίνεται  επιθυμεί την παραμονή της Μ. Βρετανίας μέσα στην ΕΕ για να μην προσδεθεί-ταυτιστεί απόλυτα στο γεωστρατηγικό άρμα της Αμερικάνικης Πολιτικής.

Ρώσοι Πεζοναύτες κάνουν Ασκήσεις Ανακατάληψης «Ακτής» !!!!

Θ.Π.: ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΠΟΙΑ «ΑΚΤΗ» ΕΧΘΡΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ‘ΧΕΙ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΜΟΙΑΖΕΙ ΠΟΛΥ… 
Το τηλεοπτικό κανάλι «Star» της Ρωσίας δημοσίευσε πλάνα των στρατιωτικών ασκήσεων της 810ης ταξιαρχίας του στόλου των πεζοναυτών της Μαύρης Θάλασσας. Στο βίντεο, οι πεζοναύτες ανακαταλαμβάνουν ακτή από εχθρικό έδαφος υποστηριζόμενοι από αμφίβια τεθωρακισμένα οχήματα.

Από τον Εσπερινό της Πεντηκοστής στην Ιερά Σκήτη Αγίας Τριάδος Καυσοκαλυβίων Αγίου Όρους

ΕΞΩ ΦΡΕΝΩΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σαν μεγάλο σκάνδαλο χαρακτηρίζουν σήμερα τα τουρκικά ΜΜΕ την πρόταση Ρώσου βουλευτή η Ρωσία να καθιερώσει την ονομασία Κωνσταντινούπολη αντί για το τουρκικό Ιστανμπούλ σε όλες τις διεθνείς της συναλλαγές, κάτι που ποτέ δεν το τόλμησε η ελληνική πλευρά η οποία σε διμερείς επαφές για να μην θίξει τους Τούρκους αναγράφει Ιστανμπούλ.

"PROJECT 4202"

Yu-74: Τα νέα υπερεξελιγμένα πυρηνικά όπλα της Μόσχας που ανησυχούν το ΝΑΤΟ
Με σκοπό να… αχρηστεύσουν τα νατοϊκά αντι-πυραυλικά συστήματα στην Ανατολική Ευρώπη, οι Ρώσοι λανσάρουν τα υπερηχητικά
Σύμφωνα με το ρωσικό το σάιτ αναλύσεων Ostkraft, πρόκειται για υπερηχητικά ανεμόπτερα, σαν μεγάλες σαΐτες, τα οποία θα έχουν ταχύτητα έως 10 Mach, δηλαδή 12.500 χλμ την ώρα και θα είναι σε θέση να χτυπήσουν άμεσα οποιοδήποτε στόχο χωρίς να είναι δυνατό να ανιχνευτεί και πληγεί από τα αμυντικά συστήματά του!

Εύγε σου, πάτερ Ιωσήφ....

[…]Εύγε σου, πάτερ Ιωσήφ, για τις σημαίες, που έστησες και ύψωσες στις κορυφές σου. Την Ελληνική και την Βυζαντινή. «Διάβασες», ως φαίνεται, τη χρόνια σκέψη μου, αντέγραψες τους σχεδιασμούς μου, μούκλεψες τα πρωτεία. Εμένα με καθυστέρησαν σε τούτο, όπως και σε πολλά άλλα, οι άλλες έγνοιες. Έκαμψε, ως μη ώφειλε, τους ενθουσιασμούς μου η ηλικία, ατόνισε στην ψυχή μου η ζωηρότης των συμβόλων του Γένους μας και δεν σφυροκοπούν όπως πρώτα στην καρδιά μου της υπερχιλιόχρονης αγιορείτικης Ιστορίας οι επιταγές. […]