“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Ο θάνατος του Φώτη Κόντογλου και η θαυμαστή «πληροφορία» από τον Άγιο Εφραίμ

Ο Φώτης Κόντογλου γεννήθηκε στο Αϊβαλί της Μικράς Ασίας στις 8 Νοεμβρίου 1895 και πέθανε στην Αθήνα στις 13 Ιουλίου 1965. Το παρακάτω περιστατικό αναφέρεται στις τελευταίες του στιγμές στο νοσοκομείο και την θαυμαστή πληροφορία που είχε η γυναίκα του από τον Άγιο Εφραίμ τον θαυματουργό.
-Περνούσε δύσκολες ημέρες στο νοσοκομείο ο αείμνηστος Φώτης Κόντογλου, και η γυναίκα του Μαρία Κόντογλου, ήταν γονατιστή και προσευχόταν για την θεραπεία του, επικαλούμενη τον Μεγάλο μας Άγιο Εφραίμ. Ας μην ξεχνάμε, ότι η αγιασμένη χείρα του χαρισματούχου αγιογράφου, είχε φιλοτεχνήσει την πρώτη εικόνα του Αγίου μας! Η Μαρία Κόντογλου περίμενε λοιπόν από τον Άγιο κάτι.

ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ…. ΕΚΛΟΓΕΣ;;;

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΩΡΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
«Κάλπες» δείχνουν οι εξελίξεις εάν δεν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές - Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Α.Τσίπρα και των Θεσμών
Εθνικές εκλογές με πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής τους στις 2 Αυγούστου, θα είναι η επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης σε περίπτωση που η διαπραγμάτευση οδηγηθεί σε αδιέξοδο και καταστεί υποχρεωτικό από το περιεχόμενο της συμφωνίας η έγκρισή της από το λαό.

ΑΠΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ «ΠΡΟΔΟΤΕΣ», ΣΕ ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ;;;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Παρακολουθήσαμε επί πέντε μήνες ένα καταπληκτικό σήριαλ διαπραγματεύσεων που θα το ζήλευαν και οι μεγαλύτερες σαπουνόπερες της Λατινικής Αμερικής και τα πιο φημισμένα τουρκικά τηλεοπτικά σήριαλ. Στο σήριαλ αυτό πρωταγωνιστές ήταν ένας θίασος άπειρων ηθοποιών που έπαιζαν με την φωτιά η οποία τελικά κατέκαψε όλους εμάς που τους πίστεψαν και οι τοκογλυφικές «ύαινες» της Ευρώπης που πισωγελούσαν με το μαύρο χαλί μας.

Μένουμε ΕΥΡΩΠΗ; Μένουμε σε ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ;

ΦΩΤΟ Μεγαλόχαρη στην Τήνο-από το μπαλκόνι αυτό οι προσκυνητές ανήμερα του δεκαπενταύγουστου το 40 αντίκρισαν τον τορπιλισμό της Έλλης και την επερχόμενη Ελληνική Τραγωδία στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Μήπως άνοιξαν τα καταχθόνια και βγήκαν τα δαιμόνια; Αν και δεν μας ενδιαφέρει από ποιο σημείο του σώματος τους οι τοκογλύφοι δορυφορούν τα ¨κέρατα¨ τους.
Αντίθετα γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο Τίμιος και Ζωοποιός ΣΤΑΥΡΟΣ του Κυρίου μας Ιησού Χριστού περικοσμεί το στήθος των βαπτισμένων Ορθοδόξων Ελλήνων Ρωμιών Χριστιανών ως φυλακτήριον, κραταίωμα και ανάχωμα στις επιθέσεις των καταχθονίων.