“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Έχουμε ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟ Βασιλιά και όχι μαρμαρωμένο από τον φόβο του σουλτάνο.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Όποιος φοβάται απειλεί... να μας επιτεθεί ακόμη και  μέσα στην νύχτα
«ο Ερντογάν στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου όλων των Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών (TUMSIAD) στην Κωνσταντινούπολη δήλωσε:
Πιστεύαμε πάντα ότι η κατάκτηση είναι επικείμενη. Με το θέλημα του Αλλάχ , συνεχίζουμε να το πιστεύουμε αυτό.  Εκείνοι που πιστεύουν ότι η κατάκτηση είναι επικείμενη πιστεύουν επίσης σε αυτό. Τι είναι αυτό; μα η υποστήριξη  μόνο από τον Αλλάχ»

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ: ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΟΙ «ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ»!

ΕΙΣ ΦΑΝΑΡΙΟΝ

Αίγιον, 25 Απριλίου 2017
ΘΕΜΑ: ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ  ΚΑΙ  ΟΙ  «ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ»!

Παναγιώτατε,
Ο υποσημειούμενος, ένας πανάθλιος Επίσκοπος της Ορθοδόξου Εκκλησίας, συγχρόνως δε ανάξιος και τρισάθλιος εν Χριστώ Αδελφός Σας, τολμά να υψώσει τη φωνή του και να απευθυνθεί στην Παναγιότητά Σας, προκειμένου να θέσει υπ’ όψιν Της αποδεικτικά στοιχεία, κατά τα οποία η περί «Εκκλησιών» απόφαση της εν Κρήτη Μεγάλης (;) Συνόδου  έχει αποδοκιμασθή ήδη πανηγυρικώς από τον Δομήτορα της Εκκλησίας μας, τον Αναστημένο Σωτήρα μας Ιησούν Χριστόν!

Όσιος Παΐσιος: Η Παναγία τρέχει αμέσως να μας βοηθήσει

–Γέροντα, γιατί η Παναγία άλλοτε µου δίνει αµέσως αυτό που της ζητώ και άλλοτε όχι; 
–Η Παναγία, όποτε έχουµε ανάγκη, απαντά αµέσως στην προσευχή µας όποτε δεν έχουµε, µας αφήνει, για να αποκτήσουµε λίγη παλληκαριά.
Όταν ήµουν στην Μονή Φιλοθέου, µια φορά, αµέσως µετά την αγρυπνία της Παναγίας µε έστειλε ένας Προϊστάµενος να πάω ένα γραµµα στην Μονή Ιβήρων.

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΕ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΚΛΗΡΙΚΟ

"....θα αναφερθούμε σε ένα ακόμα θαύμα των Χαιρετισμών! Σε αυτό είχαμε αναφερθεί συντομότερα και συνοπτικά σε μια προηγούμενη ανάρτηση μας πριν από ένα περίπου χρόνο.
Αφορμή για την ανάρτηση αυτή μας έδωσε μία ομιλία του πατρός Στέφανου Αναγνωστοπούλου, ο οποίος είχε μιλήσει μπροστά σε ακροατήριο για το θαύμα της Υπεραγίας Θεοτόκου σε έναν αμαρτωλό κληρικό.

Nέες πολεμικές δηλώσεις Ερντογάν για Κύπρο, Αιγαίο και Συρία: «Η κατάκτηση είναι επικείμενη με την βοήθεια του Αλλάχ»

Διπλό και «βρώμικο» παιχνίδι παίζει ο Τούρκος σουλτάνος τόσο στο εσωτερικό της χώρας του όσο και  σε Μέση Ανατολή, Αιγαίο και γενικά σε δύση και Ανατολή.
Στόχος του είναι η αναβίωση της οθωμανικής κυριαρχίας, στα Βαλκάνια , η υφαρπαγή θαλάσσιων κοιτασμάτων στο Αιγαίο και η κυριαρχία στον μουσουλμανικό κόσμο.
Μιλώντας ο ίδιος για πολεμικές επιχειρήσεις που στοχεύουν το παράνομο Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) και τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας (YPG) στο Ιράκ και τη Συρία,  δήλωσε γενικώς και αορίστως το Σάββατο ότι η «κατάκτηση είναι επικείμενη», αφήνοντας πολλά υπονοούμενα  και για Κύπρο-Αιγαίο.

ΜΕΡΙΚΟΙ ΛΕΝΕ «ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΛΑΣΗ, ΕΔΩ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ», ΑΜ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ

Άγιος Πορφύριος
Στενοχωρήθηκες πολύ. Το βλέπω. Όμως, εμείς οι Χριστιανοί δεν πρέπει να στενοχωρούμεθα, ούτε πρέπει να μας τρομάζει ο θάνατος.
Γιατί τι νομίζεις ότι είναι ο θάνατος; Θάνατος είναι το μέσον, είναι η πόρτα που περνάμε στην αιωνιότητα! Αυτός είναι ο θάνατος… Καί από την πόρτα αυτή θα περάσουμε όλοι. Αυτό είναι το μόνο βέβαιο.

AΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΝΑΧΟΥ ΑΠΟ "Πατέρες" της Ι.Μ.ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ - Η ΙΕΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΣ ΣΙΩΠΑ

Σχόλιο Θ.Π.: “Πατέρες” του Αγίου Όρους καθίστε φρόνημα διότι η Παναγία σας προειδοποίησε ήδη δύο φορές φέτος το Πάσχα. Τόσο η εικόνα του Άξιον Έστί όσο και η Πορταϊτισσα δεν θέλησαν να βγουν φέτος Λιτανεία την Λαμπροδευτέρα και την Λαμπροτρίτη αντίστοιχα μετά από 35 χρόνια. Σας λέει κάτι αυτό η όχι; Μήπως σας λεει τίποτα το γεγονός ότι η λιτανεία του Άξιον Εστί σταμάτησε με χαλασμό από βροντές και καταιγίδα ακριβώς έξω από το ΣΕΡΑΪ (ΣΚΗΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ) όταν η επόμενη στάση θα ήταν το Χιλιανδαρινό Κελλί, εκέι δηλαδή που έδιωξαν τους 5 μοναχούς; Τυχαίο και αυτό; Και η Πορταϊτισσα κι αυτή έτυχε και δεν βγήκε έξω την Λαμπροτρίτη; “Πατέρες” ένα πράμα σας λέω και βάλτε το καλά στο μυαλό σας, με την Πορταϊτισσα να μη παίζετε, γιατί άμα σας φύγει πάτε χαμένοι και το κρίμα στο λαιμό σας….
Ο Πανοσ. Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου Αρχιμ. Χριστόδουλος εκδίδει ανακοίνωση με την οποία διαβεβαιώνει ότι είναι παραπληροφόρηση ότι κάνει κατάσχεση αυτοκινήτων και αλλάζει κλειδαριές κελλιών και καθισμάτων. Γι’ αυτό μας προτρέπει να μην ηρωοποιούμε τους μοναχούς που αποτειχίστηκαν.