“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Ο Ερντογάν έστησε... θρόνο τη Μέρκελ και πήρε υπόσχεση ένταξης

Επίδειξη χλιδής έκανε ο Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν υποδεχόμενος την Άνγκελα Μέρκελ στην Κωνσταντινούπολη. Οι πολυθρόνες στις οποίες κάθισαν οι δυο ηγέτες μοιάζουν με... θρόνο και προκαλούν εντύπωση.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας είναι άλλωστε γνωστός για την αγάπη του στη χλιδή. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το πολυτελές παλάτι, τον Λευκό Οίκο της Τουρκίας, που έχτισε στην Άγκυρα, σκορπώντας εκατομμύρια και προκαλώντας αντιδράσεις από την αντιπολίτευση και τους πολίτες.

Η σύμπραξη Γερμανίας-Τουρκίας θα μας κάνει πιο γρήγορα να πούμε "Ταίς πρεσβείαις τής Θεοτόκου, Σώτερ σώσον ημάς..."

Έκσταση και δέος έχει καταλάβει τα πληκτρολόγια των γεωπολιτικών αναλυτών και των γνωστών υπηρεσιών ανά την υφήλιο.
Οι προρρήσεις του ΟΣΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ του Αγιορείτη  επαληθεύονται  κυριολεκτικά λέξη προς λέξη. Και όπως είναι φυσικό “ντρέπονται” να το πούνε γιατί ακολουθούν άλλα πιο ωραία που σε κάποιους δεν συμφέρουν και είναι κόντρα στους ευρύτερους σχεδιασμούς που σήμερα εφαρμόζονται με αίμα και δάκρυ.

Η ΑΡΚΟΥΔΑ “ΑΓΡΙΕΨΕ” : ΧΤΥΠΑΜΕ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Νέα ταραχή δημιουργεί στην Άγκυρα η νέα δήλωση του υπευθύνου του ρωσικού Επιτελείου για τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Συρία, Andrew Kartapolov, ότι τα ρωσικά πολεμικά πλοία είναι έτοιμα και ανά πάσα στιγμή μπορεί να πλήξουν τις αντίπαλες δυνάμεις, χωρίς να διευκρινίσει ποιες εννοεί σαν αντίπαλες δυνάμεις.

Άγιος Λουκάς ο Ευαγγελιστής (18 Οκτωβρίου)

"᾿Ασπάζεται ὑμᾶς Λουκᾶς ὁ ἰατρός ὁ ἀγαπητός", γράφει στήν πρός Κολασσαεῖς (δ΄14) ἐπιστολή του ὁ ᾿Απόστολος Παῦλος, γιά τόν ῾Αγιο ᾿Απόστολο καί Εὐαγγελιστή Λουκᾶ, τοῦ ὁποίου, ἡ ᾿Εκκλησία μας ἑορτάζει τή μνήμη στίς 18 ᾿Οκτωβρίου.
῾ Ο ᾿Απόστολος Λουκᾶς, πούδέν εἶναι ἀπό τούς "αὐτόπτας" τοῦ Λόγου,῞Ελληνας στήν καταγωγή καί τήν ἀνατροφή,ἔγινε συνέκδημος καί συνοδός τοῦ᾿Αποστόλου Παύλου καί μᾶς ἄφησε δύοβιβλία στήν Καινή Διαθήκη, τό φερώνυμοΕὐαγγέλιο καί τίς Πράξεις τῶν᾿Αποστόλων.῾Ο ῞Αγιος Λουκᾶς, ὀνομάζεται καί Εὐαγγελιστής τῆς Παναγίας, γιατί περισσότερο ἀπό τούς ἄλλους Εὐαγγελιστές, περιγράφει λεπτομέρειες καί παρέχει πολύτιμες πληροφορίες γιά τήν ῾Υπεραγία Θεοτόκο, στήν ἀρχή τοῦ Εὐαγγελίου του. 

Το κομποσχοίνι μοιάζει με ιμάντα, ο οποίος κινεί τη μηχανή της ψυχής.

Δι’ ευχών των αγίων Πατέρων ημών…, η φωνή του Αφυπνιστή, αντήχησε μέσα στην παγωμένη νύχτα του χειμώνα και ταυτόχρονα ένας ρυθμικός χτύπος ακούστηκε στην πόρτα του κελλιού. Ο μοναχός ξύπνησε. Κοίταξε γύρω του. Σκοτάδι απλώθηκε σ’ όλο το κελλί του. Η αμέλεια ρίχνει τα πρώτα βέλη της, για να λαβώσει τον αγωνιστή.
-«Είναι νωρίς ακόμη», του ψιθυρίζει. «Κοιμήσου λίγο να ξεκουραστείς και αργότερα με όρεξη… θα κάνεις τα πνευματικά σου».
Ο μοναχός όμως δε φαίνεται να συμφώνησε με το λογισμό.
-«Αμήν», απαντά αμέσως. Η πρώτη νίκη της νύχτας! Και ταυτόχρονα χαρά μεγάλη στον ουρανό. Οι άγγελοι χειροκρότησαν τον αγωνιστή. Αλλά ο δαίμονας της αμέλειας δεν αποθαρρύνεται.

Νταβούτογλου: "Θα καταρρίπτονται τα αεροσκάφη που παραβιάζουν τον τουρκικό εναέριο χώρο"

Θ.Π.: ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ…
Nα πει (και να κάνει) το ίδιο και η Ελλάδα (για τα τούρκικα) αν και η τουρκία, μόνο χαρταετούς τολμά να καταρρίψει και μόνον εάν δεν είναι Ρώσικοι...

ΑΛΕΞ
Η Τουρκία δεν θα διστάσει να καταρρίψει όποιο πολεμικό αεροσκάφος παραβιάσει τον εναέριο χώρο της, προειδοποίησε σήμερα ο Πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, μία ημέρα αφού οι τουρκικές δυνάμεις κατέρριψαν μη επανδρωμένο αεροσκάφος στα σύνορα με τη Συρία.

Η συστηματική αποσιώπηση της δύναμης της λευκής ψήφου

Αναντίρρητη διαπίστωση όλων μας είναι ότι η κατάσταση της Πατρίδας και του Λαού μας επιδεινώνεται συνεχώς.
Η οδυνηρή πραγματικότητα με τα παράνομα, επαχθή και επονείδιστα Μνημόνια  και το ζοφερό  μέλλον της Πατρίδας μας οφείλεται εις το μακροχρόνιο φαινόμενο της  παράνοιας των πολιτικών δρώμενων. Το ελληνικό Πολιτικό Σύστημα δεν έχει την ωριμότητα, αλλά ούτε και την δυνατότητα να αλλάξει και να εκσυγχρονισθεί σε ένα σύγχρονο και δίκαιο σύστημα διακυβέρνησης της χώρας, όπως αυτό είναι σε άλλες χώρες. Αυτό συμβαίνει, διότι κατά τις τελευταίες δεκαετίες δεν έχει αλλάξει, ούτε εις το ελάχιστο,  η σχέση μεταξύ του πολιτικού προσωπικού π.χ. κομμάτων και του εκλογικού σώματος.