“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

«Ακούγαμε έναν Αόρατο Ασκητή να δοξολογεί τον Θεό»! - Συγκλονιστική Εμπειρία από το Άγιον Όρος

Άγιον Όρος: Μαρτυρία επιβεβαίωσης αοράτων ασκητών
Σχετικώς με το γεγονός που ζήσαμε στο Κελλί του Προφήτου Δανιήλ, παραθέτουμε παρακάτω την καταγραφή αυτού του γεγονότος, πιστεύοντας πως αξίζει να γνωστοποιηθεί και σε άλλους.
Εξ αρχής θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι έχουμε την βεβαιότητα ότι δεν λέμε κάτι πρωτάκουστο ή ότι τα παρακάτω αποτελούν μία αξεπέραστη πνευματική εμπειρία στο «Περιβόλι της Παναγίας». Αντιθέτως, γνωρίζουμε ότι είναι μία μαρτυρία από τις πολλές, η οποία αν ίσως και δεν έχει την ισχύ να επιβεβαιώσει ακράδαντα την παράδοση για τους ερημίτες και αόρατους ασκητές του Αγίου Όρους, είναι όμως μία επιπλέον επανάληψη αυτής της παραδόσεως, και το βασικότερο, ότι εξ άπαντος αποτελεί μία βέβαιη μαρτυρία της ζωής των Αγιορειτών πατέρων, που συνεχίζει την ασκητική παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

ΕΜΦΑΝΙΣΘΗΚΑΝ OI ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ BLACK WATER ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ελεύθερες οι ελληνορθόδοξες μοναχές της Μααλούλα [ΒΙΝΤΕΟ]

Η Αναλαμπή της Ορθοδοξίας, Δώρο της ΠΑΝΑΓΙΑΣ

“αγκαλιάσαμε το τέλος και πάμε για καινούργια αρχή”

Του Δρ. Κωνσταντίνου Βαρδάκα
Κάποτε ένας άγιος ασκητής ήρθε σε μία οπτασία. Και είδε τον Χριστό, επι θρόνου Δόξης. Δεξια ΤΟΥ, παραστεκόταν η Παναγία και αριστερά ΤΟΥ, ο Τίμιος Πρόδρομος και στον περιβάλλον χώρο βρισκόταν οι Αρχάγγελοι. Είδε λοιπόν έναν Αρχάγγελο να πηγαίνει στο Χριστό τα βιβλία των αιώνων. Και άνοιγε ο Χριστός κάθε βιβλίο και έβλεπε τα αμαρτήματα του κάθε αιώνα. Και όταν έφτασε στο ανάλογο βιβλίο του έβδομου αιώνα, είδε τόσες αμαρτίες που άρχισε να αναστενάζει και να σκέπτεται να πάρει μία σημαντική απόφαση.

Η Κριμαία ανήκει στη Ρωσία

Του Γιώργου Δελαστίκ
Τελείωσε οριστικά και αμετάκλητα η υπόθεση της Κριμαίας. Επέστρεψε στη Ρωσία. Το γεγονός ότι αυτό θέλουν τα περίπου δύο εκατομμύρια κάτοικοί της κατά συντριπτική πλειοψηφία, επέτρεψε να είναι εντελώς αναίμακτη η χωρίς τυμπανοκρουσίες επέμβαση του ρωσικού στρατού. Διασφαλίστηκαν έτσι το ειρηνικό πέρασμα της εξουσίας στα χέρια της ρωσικής πλειοψηφίας και το ξεκαθάρισμα...των κέντρων εξουσίας της Κριμαίας από τους εκπροσώπους της ουκρανικής κυβέρνησης.

Ασκήσεις μεγάλης κλίμακας ξεκίνησαν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ουκρανικά άρματα μάχης, πυροβόλα πολλαπλοί εκτοξευτές ρουκετών και αντιαεροπορικά συστήματα Buk M1 έχουν αναπτυχτεί κοντά στην πόλη  Kherson μόλις 50 χλμ από την Κριμαία
Ασκήσεις μεγάλης κλίμακας σε ολόκληρη τη χώρα ξεκίνησαν το Σάββατο οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτόπτες μάρτυρες κατέγραψαν αυτό το Σαββατοκύριακο μεταφορά επί αρματοφορέων αυτοκινούμενων πυροβόλων τύπου 2S19 MSTA-S των 152 χλστ της 26ης Ταξιαρχίας πυροβολικού από την πόλη Berdichev προς άγνωστη κατεύθυνση.
Ανάλογες κινήσεις πραγματοποιήθηκαν και για αυτοκινούμενους πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών τύπου B-30 Smerch του 107ου Συντάγματος στην πόλη Kremenchug. Επιπλέον στρατιωτικό υλικό φορτώθηκε σε τρένα στην πόλη Sknilov της δυτικής Ουκρανίας το Σάββατο το απόγευμα.

Πόλεμος Παπανδρέου εναντίον Βενιζέλου: Το ΠΑΣΟΚ σε κρίση ηγεσίας και ταυτότητας

ΦΩΤΟ: hantzopoulos.gr
Η ρήξη κορυφής που σημειώθηκε μεταξύ Γιώργου Παπανδρέου και Ευάγγελου Βενιζέλου, το περασμένο Σαββατοκύριακο, οδηγεί σε απρόβλεπτες εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και μετατρέπει τον κυβερνητικό εταίρο σε πυλώνα αστάθειας για τη συνοχή της κυβέρνησης.
Αν σε αυτές τις ραγδαίες εξελίξεις προστεθεί το γεγονός ότι το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη δείχνει να διεμβολίζει τους ψηφοφόρους της κεντροαριστεράς και ο Φώτης Κουβέλης αρνήθηκε για ακόμη μια φορά να συμμετάσχει στο εγχείρημα της «Ελιάς», γίνεται σαφές ότι οι προσεχείς ευρωεκλογές είναι το σημείο μηδέν για το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη.

Ο "μπαμπάκας" Ερντογάν καταρρέει! Νέα συνομιλία σοκ με τον γιό του προκαλεί σάλο

Νέες συγκλονιστικές τηλεφωνικές συνομιλίες για το επίπεδο “δημοκρατίας” που “έφερε” στην Τουρκία ο Ταγίπ Ερντογάν, αποκαλύπτονται μεταξύ του ίδιου και του γιού του Μπιλάλ (διαβάστε εδω λέξη πρός λέξη την πρώτη συνομιλία με τον γιο του Μπιλάλ).
Στην απομαγνητοφωνημένη και μεταφρασμένη από τα tourkikanea.gr συνομιλία ο Ερντογάν αποκαλύπτει όλη την διαπλοκή που έχει με κάποια ΜΜΕ και βέβαια το μένος που υπάρχει εναντίον του Γκιουλέν.

ΔΑΚΡΥΣΕ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ

σχόλιο Γ.Θ : Να υπενθυμίσουμε ότι ΑΝ η Ρωσία αλωθεί - καταστραφεί, θα... έχει προηγηθεί η εκτόξευση μερικών εκατοντάδων Ρωσικών διηπειρωτικών πυρηνικών πυραύλων με κατεύθυνση τους όπου γης εχθρούς της Ρωσίας.

Της Ανδρομάχης Σουρβάλου
Στην Ιερά Μονή Οσίου Εφραίμ του Σύρου στην Κονταριώτισσα Κατερίνης, μόλις 10' απόσταση απ΄την Εθνική οδό, υπάρχει στο παρεκκλήσιο της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου η πρώτη εικόνα που βλέπετε. Είναι ο Ρώσος Άγιος Λουκάς ο ιατρός που ήταν Αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως και Κριμαίας.