“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Ο Γέροντας Παϊσιος και η Αγία Ευφημία

Ήταν στην αυλή της Καλύβης του ο  Γέροντας (Παΐσιος), όταν τον επισκέφθηκε κάποιο πνευματικό του τέκνο. Επανελάμβανε συνεχώς από την καρδιά του: «Δόξα σοι ο Θεός», πάλιν και πολλάκις. Σε μια στιγμή ο Γέροντας του είπε: «Αχρηστεύεται κανείς με την καλή έννοια»;

Ξανα-καβάλησε το καλάμι ο “Σουλτάνος”

"Το κράτος είμαι εγώ"! Ερντογάν σουλτάνος αμφισβητεί τους πάντες και τα πάντα
“Το κράτος είμαι εγώ”, λέει αυτάρεσκα ο Ερντογάν που φαίνεται ότι έχει ερμηνεύσει το μήνυμα των δημοτικών εκλογών με λάθος τρόπο. Αναχωρώντας για το Αζερμπαϊτζάν και απαντώντας σε ερώτηση για την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου να ανοίξει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ,όπως το twitter, απάντησε:

Η Ρωσία προειδοποίησε την Τουρκία και τις ΗΠΑ για "συνέπειες" από την παραβίαση της Συνθήκης του Μοντρέ

"Τελευταία προειδοποίηση" τόσο προς την Τουρκία, όσο και προς τις ΗΠΑ απηύθυνε η Ρωσία προς την Τουρκία, αναφορικά με την κατάφωρη παραβίαση της Συνθήκης του Μοντρέ, βάσει της οποίας έχει καθοριστεί το νομικό καθεστώς διελεύσεως των στενών των Δαρδανελίων και παραμονής πολεμικών πλοίων κρατών που δεν βρέχονται από τη Μαύρη Θάλασσα, σε αυτήν, καθώς τις τελευταίες εβδομάδε η συνθήκη βάσει της οποίας κινούνται τα αμερικανικά πολεμικά σκάφη στην Μαύρη Θάλασσα έχουν παραβιαστεί χονδροειδώς.

Δώστε το καλό παράδειγμα στα παιδιά σας.

Θέλετε να αποκτήσετε κάτι από τα παιδιά σας... Αρχίστε από το να τους δίνετε το παράδειγμα. Το παράδειγμα μπορεί να αντικαταστήσει όλα τα’ άλλα, αλλά το ίδιο είναι αναντικατάστατο. Το παράδειγμα είναι συχνά πιο αποτελεσματικό από τις συμβουλές.
Το παράδειγμα χρησιμεύει σαν το μοντέλο και σαν στήριγμα. Σαν μοντέλο, γιατί οι αρετές του παιδιού είναι πριν απ’ όλα μιμήσεις. Από μίμηση το παιδί μαθαίνει να μιλάει και να κινείται. Είναι το στήριγμα, γιατί το παιδί το έχει ανάγκη: αυτό που του ζητούν, κυρίως αν πρόκειται για κάτι καινούργιο, είναι γι’ αυτό δύσκολο. Πρέπει να νικήσει την αποστροφή και γι’ αυτό του χρειάζεται θάρρος που θα το βρει στην ενθάρρυνση. Η καλύτερη βοήθεια είναι το παράδειγμα αυτών που το περιβάλλουν.