“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Ἔρνεστ Χέμινγουει: «Στὴν προκυμαία τῆς Σμύρνης» Ἡ Μικρασιατικὴ Καταστροφὴ ὅπως τὴν ἔζησε καὶ τὴν κατέγραψε ὁ μεγάλος Νομπελίστας.

Ἀφιερωμένο στοὺς «ρεπούσιους» ἐφιάλτες καὶ σ΄ αὐτοὺς ποὺ τοὺς φιλοξενοῦν στα κόμματά τους
«Τὸ χειρότερο, εἶπε, ἦταν οἱ γυναῖκες μὲ τὰ νεκρὰ παιδιά. Δὲ μπορούσαμε νὰ τὶς πείσουμε νὰ μᾶς δώσουν τὰ πεθαμένα παιδιά τους. Εἶχαν τὰ παιδιά τους, νεκρὰ ἀκόμα καὶ ἔξι μέρες, ἀλλὰ δὲν τὰ ἐγκατέλειπαν. Δὲ μπορούσαμε νὰ κάνουμε τίποτα. Τελικὰ ἔπρεπε νὰ τοὺς τὰ πάρουμε μὲ τὴ βία.» (Ἀπὸ τὴ συλλογὴ διηγημάτων του μὲ τὸ γενικὸ τίτλο «Στὴν προκυμαία τῆς Σμύρνης»).

Όσιος Παΐσιος: Ο τρόπος της Εκκλησίας είναι η αγάπη!

Είπα σε κάποιον μια φορά: «Τι είσαι εσύ; Μαχητής του Χριστού ή μαχητής του πειρασμού; Ξέρεις πώς υπάρχουν και μαχητές του πειρασμού;».
Ο Χριστιανός δεν πρέπει να είναι φανατικός, αλλά να έχη αγάπη για όλους τους ανθρώπους. Όποιος πετάει λόγια αδιάκριτα, και σωστά να είναι, κάνει κακό. Γνώρισα έναν συγγραφέα πού είχε ευλάβεια πολλή, άλλα μιλούσε στους κοσμικούς με μια γλώσσα ωμή, πού προχωρούσε όμως σε βάθος, και τους τράνταζε. Μια φορά μου λέει: «Σε μια συγκέντρωση είπα αυτό και αυτό σε μια κυρία». Αλλά με τον τρόπο πού της το είπε, την είχε σακατέψει. Την πρόσβαλε μπροστά σε όλους. «Κοίταξε, του λέω, εσύ πετάς στους άλλους χρυσά στεφάνια με διαμαντόπετρες, έτσι όμως πού τα πετάς, σακατεύεις κεφάλια, όχι μόνον ευαίσθητα άλλα και γερά».

Ραβίνος: «Η εισβολή του Ισλάμ στην Ευρώπη και η καταστροφή του Χριστιανισμού είναι “υπέροχα νέα”, γιατί έτσι θα έρθει ο Μεσσίας» (video)

Πρόκειται περί του ραβίνου David Touitou του κινήματος Χαμπάντ.
Η  Chabad Lubavitch είναι ένα Χασιδικό κίνημα του Ορθόδοξου Ιουδαϊσμού, με έδρα το Crown Heights του Μπρούκλιν, Νέα Υόρκη.

ΕΚΤΑΚΤΟ! Κινέζοι Κομάντος «ετοιμάζονται» να εισέλθουν στην Συρία «στοχοποιώντας» και την Τουρκία!

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )
Η Συρία έχει γίνει το   άντρο  όχι μόνο των ακραίων φονταμενταλιστών μαχητών του  ISIS, αλλά και  άλλων εξτρεμιστών Salafi οι οποίοι  απειλούν να επιτεθούν στην  κεντρική Ευρασία, όπου διαβιεί ένας  πολυπληθής  σουνιτικός πληθυσμός( πέριξ της Κασπίας Θάλασσας).

ΣΥΡΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ...!!! ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΥΨΩΝΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ...!!!

Πόλεμος με νεκρούς στο Αιγαίο! Θερμά επεισόδια σε Αγαθονήσι και Ίμια με αφορμή μετανάστες

Στο Αιγαίο γίνεται πόλεμος που έχει νεκρούς. Τα “θερμά επεισόδια” μεταξύ Λιμενικού Σώματος και τουρκικής ακτοφυλακής είναι πολλά και σοβαρά,την ίδια ώρα που ανθρώπινες ζωές χάνονται κατά δεκάδες. Η τραγωδία στο Φαρμακονήσι ανεβάζει δραματικά τον αριθμό των νεκρών στο Αιγαίο. 

ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

-εθνικές συμφορές, προδοσίες, εθνικές ντροπές, χρεοκοπίες, μνημόνια -

Εδώ και 6 χρόνια η Πατρίδα μας ευρίσκεται εις ένα επικίνδυνο αδιέξοδο και ο Ελληνικός Λαός σε μία κατάσταση απόλυτης παραλυσίας, απόγνωσης, απίστευτης ένδειας αλλά ταυτόχρονα και διεθνούς απομόνωσης. Αποκλειστική ευθύνη φέρει  το Πολιτικό Σύστημα της χώρας μας. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχω αναφερθεί εις την επικίνδυνη συμπεριφορά του απέναντι της Πατρίδος μας. Αλλά και ότι επιτακτική ανάγκη για την σωτηρία του Έθνους είναι η άμεση αποκαθήλωση του από τον Λαό και μόνο.