“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Οι παπάδες του Έθνους μας λογίζονται ως αναρχικοί γιατί υπηρετούν τον ΑΝΑΡΧΟ ΘΕΟ;

Ο παπα Μάξιμος από την Ιβήρων έδωσε το μήνυμα «η ΠΑΝΑΓΙΑ παίρνει την σκούπα και σαρώνει τα θηρία». ΜΠΑΡΟΥΤΙ αντί για λιβάνι στα θυμιατήρια μας, να σωθούν τα ιερά και τα όσια από τα πνευματικά  θηρία. ΑΥΤΟ είπε ο Γέροντας Μάξιμος ο Ιβηρίτης σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Θεσσαλονίκη.
 «Ο αγιορείτης Γέροντας Μάξιμος Ιβηρίτης, ταρακούνησε το Βελλίδειο μιλώντας για την Συμφωνία των Πρεσπών (16-2-2020), προειδοποιώντας ότι θα έρθουν και άλλες δυσκολίες (εννοώντας προφανώς την τουρκική απειλή και όχι μόνον) όπου, όπως είπε, "μόνον ο Θεός και η ισχύς των όπλων θα σώσουν την Ελλάδα"! ΜΠΑΡΟΥΤΙ  αντί θυμίαμα στα θυμιατά" για να σωθεί το Γένος στις πολύ κρίσιμες ώρες που έρχονται!

"Η Εσωτερική Ελεημοσύνη"

Δημήτριος Π. Λυκούδης
Θεολόγος – Φιλόλογος, Υπ. Δρας Παν/μίου Αθηνών
Μας έλεγε συχνά ο γέρων Εφραίμ ο Φιλοθεΐτης«Την εσωτερική ελεημοσύνη να προσέχετε. Εκεί κυρίως να φροντίσετε να σπουδάσετε τον κόπο σας, εκεί να φροντίσετε να αποθέσετε τον κοπετό σας». Παράξενα λόγια, αμφίσημα ακούσματα τότε, στα ήδη ανήσυχα, ακόμη και τώρα, εφηβικά μας ώτα.

Η τουρκία μετά με την ΑΟΖ που υπέγραψε με την Λιβύη, ετοιμάζεται να ανακηρύξει τεράστια ανθρωπιστική ζώνη ασφαλείας σε όλα τα Ελληνικά νησιά που βλέπουν τα Μικρασιατικά παράλια; Ο λόγος προφανής.

Φώτο το ΑΒΕΡΩΦ (με όλα αυτά που γίνονται  τρίζουν οι λαμαρίνες του και ετοιμάζεται να ξανα –σαλπάρει; )
Για να πιάσεις την αλεπού βλέπε τα ίχνη των πελμάτων της. Που το πάει η τουρκία είναι ΦΩΣ φανάρι. Δεν τολμάει να αντιπαρατεθεί πρόσωπο με πρόσωπο αλλά με ελιγμούς και κόλπα επιθυμεί να μας κτυπήσει σε δύσκολη στιγμή. Η τουρκία  σχεδιάζει "να υπερασπιστεί"   πιο δυναμικά τα ανθρώπινα δικαιώματα αυτών που φέρνουν στα νησιά μας οι δουλέμποροι της  και μάλιστα σήμερα με την ανοχή του διεθνή παράγοντα.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Αύγουστος του 2015 η Ελλάδα ζει ημέρες πρωτόγνωρες και εμβρόντητη μέσα σε όλα τα άλλα που έχει λόγω μνημονίων  παρακολουθεί το πέρασμα ενός προσφυγικού ορμητικού ποταμιού μέσω της επικρατείας της προς την Ευρώπη.