“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Ανάσα για 70.000 ανέργους η έγκριση των 650 εκ. Ευρώ για την υλοποίηση των μεγάλων οδικών έργων

Το πράσινο φως για την υλοποίηση των μεγάλων οδικών έργων άναψε σήμερα, καθώς το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ενέκρινε τη χρηματοδότηση του ελληνικού δημοσίου, με ποσό ύψους 650 εκατομμυρίων ευρώ για τα έργα του ΠΑΘΕ, του αυτοκινητοδρόμου Πάτρας - Αθήνας - Θεσσαλονίκης. Τα χρηματοδοτούμενα έργα εκτιμάται ότι μπορούν να δημιουργήσουν 70.000 νέες θέσεις εργασίας, ενισχύοντας το ΑΕΠ κατά 2%.

Ο Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος σε μάζεμα ελιών στην περιοχή των Λουκισίων !!!

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος δεν είναι μόνον αυτός που μας παροτρύνει στον εθελοντισμό και την στήριξη των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, αλλά είναι αυτός που πρώτος δίνει έμπρακτα το παράδειγμα. Μικρό δείγμα της έμπρακτης αφοσιώσεώς του στον συνάνθρωπο αποτελεί και το γεγονός ότι ο Μητροπολίτης πρωτοστάτησε και συμμετείχε μαζί με άλλους εθελοντές, κληρικούς και λαϊκούς, τους οποίους ο ίδιος κινητοποίησε, στο μάζεμα ελιών στην περιοχή των Λουκισίων με σκοπό το λάδι που θα παραχθεί να χρησιμοποιηθεί αφενός μεν για τις ανάγκες το ιδρυμάτων της Μητροπόλεως αφετέρου δε για τους συνανθρώπους μας, που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Αφιερωμένο στους Κήρυκες ανθρωπίνων δικαιωμάτων !!!

Τη νύχτα που μας πέρασε στον γνωστό ιστοχώρο «youtube» ανέβηκαν βίντεο που σύμφωνα με τους αυτόπτες αποτυπώνουν τι έγινε όταν η Χαμάς συνέλαβε μερικά άτομα τα οποία κατηγόρησε για συνεργασία με τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες. Εάν ψάχνετε για δίκη έστω για τα μάτια του κόσμου, άδικα θα περιμένετε. Τους εκτέλεσαν στη μέση του δρόμου. Ποιο ενδιαφέρον όμως και άκρως αποκαλυπτικό της διαφοράς αρχών και αξιών μεταξύ ισλαμικού και δυτικού κόσμου, είναι αυτό που ακολούθησε.

21 Νοεμβρίου: Ἑορτὴ τῶν Ἐνόπλων Δυνάμεων - Ἑορτὴ τῶν Εἰσοδίων τῆς Θεοτόκου, Προστάτιδας τῶν Ἐνόπλων Δυνάμεων

Οἱ εἰδικοὶ συγκλίνουν ὅτι κινητήρια δύναμη τοῦ Στρατεύματος εἶναι τὸ ψυχικὸ φρόνημα τοῦ προσωπικοῦ του. Ἡ ἱστορία ἀπέδειξε ὅτι αὐτὴ ἡ  «ψυχὴ» τοῦ στρατιώτη μπορεῖ νὰ νικήσει καὶ τὶς ὑπέτερες ἀριθμητικὰ δυνάμεις,  τὰ τελειοποιημένα ὁπλικὰ συστήματα, τὶς καλὰ ὀργανωμένες στρατιές. Διαβάζοντας τοὺς Στρατιωτικοὺς Κανονισμούς, προκαλεῖται ἰδιαίτερη ἐντύπωση, ὅτι οἱ ἐκεῖ ἀναφερόμενες Στρατιωτικὲς Ἀρετὲς εἶναι ταυτόχρονα καὶ ἀρετὲς ποὺ ἐφήρμοσε στὴ ζωή της ἡ Παναγία μας. Δὲν θὰ ὑπῆρχε καλύτερη εὐκαιρία ἀπὸ αὐτὴ τὴ διπλὴ γιορτή, νὰ διαλέξουμε τρεῖς (3) ἀπὸ τὶς Στρατιωτικὲς Ἀρετὲς ποὺ ἀντιστοιχοῦν στὸν πνευματικὸ ἀγώνα τῆς Θεοτόκου καὶ νὰ ἀξιολογήσουμε τὸν ρόλο τους στὴ σημερινὴ πραγματικότητα. Τὸ θέμα μας λοιπὸν  εἶναι :  «Θεοτόκος καὶ Στρατιωτικὲς Ἀρετές».

Νέο «χτύπημα» από το Spiegel στην κυβέρνηση του Βερολίνου !!!

Der Spiegel: Μέρκελ και Σόιμπλε λένε ψέματα στους Γερμανούς για την Ελλάδα
Μία μέρα μετά το άρθρο-«κόλαφο» για την πολιτική της κυβέρνησης Μέρκελ, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel επανέρχεται στην σκληρή κριτική του για την στάση του Βερολίνου έναντι της Ελλάδας, κατηγορώντας ουσιαστικά την καγκελάριο και τον υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για το γεγονός ότι «μπλοκάρουν» τη λύση για την Ελλάδα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού, οι Ευρωπαίοι εταίροι χάνουν την υπομονή τους με τη γερμανική κυβέρνηση: «Καθ' οδόν προς τις γερμανικές εκλογές, το φθινόπωρο του 2013, το Βερολίνο μπλοκάρει μια βιώσιμη λύση για την Ελλάδα. Οι Γερμανοί ηγέτες δεν θέλουν να εξοργίσουν τους ψηφοφόρους τους, δίνοντας περισσότερα χρήματα στην Αθήνα, αλλά οι Ευρωπαίοι εταίροι τους χάνουν την υπομονή τους».

Ο Ανθέλληνας δημοσιογράφος της Liberation «ξαναχτύπησε» !!!

Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα από το Agioritikovima
«Η Ελλάδα είναι μια χώρα των Βαλκανίων που δεν έχει τίποτε κοινό με τις χώρες της Ε.Ε και εκεί πρέπει να φτιάξουμε όχι απλώς την οικονομία, αλλά ολόκληρο το κράτος». Αυτό επισημαίνει  Ευρωπαίος διπλωμάτης στον Γάλλο δημοσιογράφο της Liberation και «θρύλο» του ευρωπαϊκού ρεπορτάζ Ζαν Κατρεμέρ. Ο κ. Κατρεμέρ σε άρθρο του επικαλείται εκτιμήσεις πολλών Ευρωπαίων παραγόντων οι οποίο κατανοούν πως η ευρωζώνη έκανε λάθη στην περίπτωση της Ελλάδας. «Στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία υπάρχει ένα λειτουργικό κράτος, κάποιο που κάνουν τη δουλειά τους και αναλύουν το πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει κράτος» αναφέρει χαρακτηριστικά η ίδια πηγή. 

Αναγνώστης: «θα ζήσουμε όλα τα προφητευμένα που σύντομα πρόκειται να γίνουν»

ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΟΥΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2012 ΜΕ 2013. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΤΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ, ΜΑ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΣΤΑ ΠΡΟΦΗΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ, ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ. ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΝΑΟ, (ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ), ΤΟΥΣ ΕΞΗΓΗΣΕ ΟΤΙ Η ΓΕΝΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΗΡΧΕΤΟ ΜΕΧΡΙΣ ΟΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΕΝΕ ΠΕΤΡΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΑΟ ΚΑΙ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ "ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΜΕ ΣΤΟΜΑ ΜΑΧΑΙΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΘΑ ΦΕΡΘΟΥΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΗ".

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Δίνουν 800 ευρώ υπέρ μαντίλας σε Ξάνθη-Κομοτηνή!
Δίνουν 800 ευρώ σε όποια οικογένεια υποχρεώνει το κορίτσι της να φοράει μαντίλα. Η Άγκυρα «ενισχύει» όσες οικογένειες σε Κομοτηνή και Ξάνθη φοράνε μαντίλα. Ειδική προσοχή δίνουν στις μαθήτριες των μειονοτικών σχολείων....  Το θέμα αυτό, που αποκάλυψε η «Π+13», δείχνει ότι η Άγκυρα προσπαθεί να αποξενώσει με κάθε τρόπο τη μειονότητα, προσπαθεί να την κρατήσει προσκολλημένη στην Τουρκία, παρεμβαίνοντας με τρόπο ωμό σε θέματα πίστης και ελεύθερης βούλησης. Η κυβέρνηση και το κόμμα του Ερντογάν, που έχουν θρησκευτικά χαρακτηριστικά, ασκούν πολιτική μέσω θρησκευτικών αξιών.