“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος: Οι Τούρκοι θα κάνουν τέτοιο επιθετικό άνοιγμα που δεν το υπολογίζουμε…

…Αποτέλεσμα θα είναι να δημιουργήσουν ένα πολύ σοβαρό επεισόδιο, το οποίο θα διαρκέσει τρεις μέρες.
Η συνέντευξη του Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεοφύτου παραχωρήθηκε στην Αντιγόνη Σολομωνίδου Δρουσιώτη στις 29 Μαρτίου 2017 στην Ευρύχου και δημοσιεύτηκε στην εφ. Φιλελεύθερος 23.04.2017. Σε μια προφητική προσέγγιση των πραγμάτων, ο Μόρφου Νεόφυτος αποκαλύπτει ότι το Κυπριακό δεν θα λυθεί ως αποτέλεσμα των συνομιλιών, αλλά όταν οι Ρώσοι, οι Αμερικανοί και οι Εβραίοι θα αναγνωρίσουν το κουρδικό κράτος.

Η χαρά της θέας της Θεοτόκου

Επισκόπου Ηλία Μηνιάτη
Αδύνατον είναι ο νους μας να φαντασθεί το υπέρλαμπρον εκείνο φως, με το οποίον αστράπτει η μακαρία Παρθένος εις τον Παράδεισον. Η σελήνη, ο ήλιος είναι σκοτεινά πράγματα, παραβαλλόμενα με εκείνο το ανεκλάλητον κάλλος, το οποίον βλέπουσιν, και δεν χορταίνουσιν οι Μακάριοι. Τι ωραίον; Τι φαεινόν; Τι θεοειδές θέαμα εις τα μάτια των Σεραφείμ;

ΣΤΗΝ ΡΗΜΑΓΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ, ΟΙ… ΑΟΡΑΤΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σε μια εποχή όπου μια πολιτική προδοσία και μια θρησκευτική αποστασία έχουν ανεπανάληπτα πλήξει τον ελληνισμό που ζει τραγικές στιγμές, σε μια εποχή όπου η κολουτούμπα, είτε πολιτική, είτε θρησκευτική, έχει γίνει το ορόσημο της καθημερινότητας μας, σε μια εποχή τέλος που το περίφημο Suvivor κυριαρχεί παντού, το να ασχολείσαι με τέτοια θέματα είναι πραγματικά πολύ δύσκολο, για πολλούς ανέφικτο. Και όμως…

Ὑπόδειγμα Ἐπισκόπου

Τρεῖς φορές διώχθηκε καί ἐξορίστηκε Ἅγιος Ἰωάννης Χρυσόστομος ἀπό τήν ‘’ἐπίσημη ἐκκλησία’’. Τήν τελευταία του πνοή, στήν ἐξορία τήν ἄφησε.
Ὁ Μεγάλος μας Ἱεράρχης, ὁ Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος, δέν χαρίστηκε σέ κανέναν ἀπό τούς τότε ἰσχυρούς καί ὑπερήφανους. Ἀντιστάθηκε μέ αὐταπάρνηση στίς αὐθαιρεσίες τῶν δυναστῶν, ἤλεγξε μέ αὐστηρότητα τήν αὐτοκρατορική φαυλότητα, ἀπέβαλε ἀπό τό σῶμα τῆς Ἐκκλησίας κάθε ἀνάξιον ἐπίσκοπο  καί προπαντός ὕψωσε τεῖχος ὑψηλό καί ἀπροσπέλαστο ἀπέναντι στήν αἵρεση καί τήν ἀσέβεια.
Οἱ διδαχές του πάνω σέ θέματα διαφύλαξης τῆς Ἐκκλησίας ἀπό τήν μάστιγα τῶν αἱρέσεων εἶναι σαφεῖς καί ἄκρως ἐπίκαιρες. Γράφει σχετικά: