“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Παξοί: Ελντοράντο υδρογονανθράκων και με τη βούλα…

Δύο γραμμές σεισμικών δεδομένων από τις έρευνες του σκάφους «Nordic Explorer» παρουσιάστηκαν την Τρίτη στο δεύτερο συνέδριο «Balkans Οil and Gas Summit» το οποίο διεξάγεται στην Αθήνα. Τις παρουσίασε ο καθηγητής γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών κ. Αβραάμ Ζελελίδης, ο οποίος υποστήριξε ότι η πλέον υποσχόμενη περιοχή είναι εκείνη των Παξών.

Τι κρύβει το καταστατικό της Χ.Α.

«Πλάι στα σκωληκόβρωτα ερείπια των δημοκρατικών κρατών βλέπαμε να φαντάζουν επιβλητικά τα οικοδομήματα των εθνών που είχαν την τύχη να οδηγούνται από μια ηγετική φυσιογνωμία. Η Γερμανία του Χίτλερ είναι φυσικά το λαμπρότερο απ' αυτά, αλλά όχι το μοναδικό...»
Ενα σημαντικό ντοκουμέντο αποκαλύπτει σήμερα η «Εφ.Συν.»: το καταστατικό της Χρυσής Αυγής, εσωτερικό κείμενο του ναζιστικού μορφώματος.

ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ - ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ



Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ †

Σοκαριστικό βίντεο από τη στιγμή του σεισμού στο Πακιστάν

320 νεκροί έως τώρα απολογισμός
Το Πακιστάν μετρά ακόμη τις πληγές του από το φονικό σεισμό των 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε τη χώρα το μεσημέρι της Τρίτης. Οι νεκροί έχουν ήδη ξεπεράσει τους 320, ενώ εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός των θυμάτων θα εκτιναχθεί τις επόμενες ημέρες.

ΡΑΒΒΙΝΟΣ: “ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΑΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑ ΤΟΝ ΑΙΤΩΛΟ”

O ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΟΡΓΟΫΠΗΚΟΟΥ ΣΤΗ ΘΗΒΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

Απειλούν να στείλουν το ερευνητικό στην Κύπρο σε τρεις εβδομάδες…

Το σκάφος πραγματοποίησης σεισμικών ερευνών «Barbaros Hayrettin Paşa» ίσως εμφανιστεί στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας σε τρεις εβδομάδες, εάν πιστέψουμε τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ. Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος θα πραγματοποιήσει έρευνες στην περιοχή για τονεντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων… για τρεις εβδομάδες, σε μια κίνηση που θα αποτελέσει την κορυφαία πράξη αμφισβήτησης των κυπριακών κυριαρχικών δικαιωμάτων, ανοίγοντας μια νέα εστία έντασης στην πολύπαθη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Κίνηση Εφέδρων για ανατροπή της κυβέρνησης απασχολεί τον Άρειο Πάγο

Με δημοσίευμα το οποίο προέτρεπε τους πολίτες «να συμπαραταχθούν με τον Στρατό και να ρίξουν την κυβέρνηση», ασχολήθηκε ο... Άρειος Πάγος, σε έκτακτη σύσκεψή του και υπό την εισαγγελέα κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη. 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Παναγιώτα Φάκου, ο εισαγγελέας κ. Ιωάννης Σακελάκος αλλά και ο κ. Κ. Τζαβέλας εισαγγελέας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Βόμβα Προκόπη Παυλόπουλου..«Αν παραιτηθεί βουλευτής επικρατείας πάμε σε εθνικές εκλογές»

Την πρόταση  να αντιταχθεί  σθεναρά το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων  απέναντι στον Ν. Μιχαλολιάκο που σκέφτεται την παραίτηση  των βουλευτών της Χρυσής Αυγής με  προφανή σκοπό την πρόκληση πολιτικής  ανωμαλίας, καταθέτει ο βουλευτής  της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος. Ο καθηγητής  επισημαίνει στο  parapolitika.gr ότι υπάρχει όντως    νομοθετικό κενό σε περίπτωση που παραιτηθούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Ναι  μεν, βάσει του αρ 53 παρ 2 του Συντάγματος μπορεί να γίνουν αναπληρωματικές εκλογές  στις  15 περιφέρειες  που εκλέγονται (δηλαδή στα  ¾  της χώρας),   όμως  σε περίπτωση παραίτησης του βουλευτή Επικρατείας θα πρέπει  να στηθούν  εθνικές κάλπες. 

Φόροι: Πότε θα επαναστατήσουμε; (ή θα επαναστατήσουμε κάποτε;)

Του Δ.Μάρδα
Πότε θα αρχίσει να συζητά η κυβέρνηση με τους πιστωτές τις άστοχες επιλογές του προγράμματος σωτηρίας της χώρας, δεδομένου ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), με τη ψυχρότητα που το διακρίνει, έχει ήδη...ομολογήσει την αποτυχία του όλου εγχειρήματος;
Ποιος ευθύνεται για τη διαφωνία ανάμεσα στους τροϊκανούς αναφορικά με το κούρεμα ή μη του χρέους μας κατά το 2010 και όχι μεταγενέστερα; Το κακοφτιαγμένο κούρεμα του 2012 και το PSI που ακολούθησε, δείχνουν απλά το εξής: Η Ελλάδα ήταν ένας καρκινοπαθής, που βομβαρδίστηκε με χημειοθεραπεία, χωρίς να του αφαιρεθεί ο καρκίνος.

Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού και του προστάτη

Τα επιστημονικά ευρήματα που καταδεικνύουν τις αντικαρκινικές ιδιότητες της κατανάλωσης πράσινου τσαγιού και των τυποποιημένων παραγώγων από τις πολυφαινόλες που περιέχει, είναι συνεχόμενα και επιβεβαιώνουν τις προγενέστερες έρευνες. Πρόσφατα, ερευνητές παρουσίασαν τα αποτελέσματα δύο μελετών στη Διεθνή Διάσκεψη για την Καινοτομία στην Έρευνα της Πρόληψης του Καρκίνου (σ.σ. pentapostagma.gr - International Conference on Frontiers in Cancer Prevention Research) της Αμερικανικής Ένωσης Καρκινικών Ερευνών-AACR (American Association For Cancer Research) που επεξήγησαν τον μηχανισμό δράσης που ενεργοποιείται από την κατανάλωση του πράσινου τσαγιού, ένας μηχανισμός που ουσιαστικά αναστέλλει τον αγγειακό ενδοθηλιακό αυξητικό παράγοντα και τον αυξητικό παράγοντα των ηπατοκυττάρων,  παράγοντες που οδηγούν στην κυτταρική ανάπτυξη του όγκου, τη μετάσταση και την εισβολή.