“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ : Στα Προπύλαια την Κυριακή θα στριμώχνονται οι ΑΓΓΕΛΟΙ

Είναι μεσημέρι προς απόγευμα του Σαββάτου. Έχω βάλλει το πληκτρολόγιο στα  γόνατα και προσπαθώ να γράψω αυτό που μου μεταφέρθηκε πριν από λίγο και σχετίζεται με την συγκέντρωση διαμαρτυρίας –ομολογίας  που θα γίνει στα Προπύλαια την Κυριακή για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες.

Οι Τούρκοι θα στείλουν drones για να ελέγξουν τα απόβλητα των πλοίων στα Στενά του Βοσπόρου! Τι ετοιμάζουν πάλι;

«Παιχνίδια» και κόλπα οθωμανικού τύπου έρχονται πάλι σε ημερήσια διάταξη, για αυτό που ετοιμάζουν οι Τούρκοι στα Στενά του Βοσπόρου.
Προφανώς θέλουν να ανακαλύψουν την τέλεια  δικαιολογία  για προβούν στην απονενοημένη κίνηση να διακόψουν τον διάπλου των πλοίων, ή να τον  περιορίσουν αισθητά, χωρίς να βρεθούν αντιμέτωποι με ολόκληρη  την  διεθνή κοινότητα.  

Γράφει ιστορία ο πολυχρονεμένος της Τουρκίας….

Γράφει ιστορία ο πολυχρονεμένος της Τουρκίας στη νέα περιοδεία που πραγματοποιεί στη Λατινική Αμερική και μετά το πέρασμά του από τη Χιλή που είπαμε να μην αναφερθούμε για να μη χαρακτηριστούμε εμπαθείς, έφτασε στον Ισημερινό, όπου η επανάληψη ενός «φαινομένου» μας υποχρεώνει να αναθεωρήσουμε!

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης. Ο θαυμαστός προφήτης του Γένους μας*

Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου
Όταν το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο διακήρυξε την αγιότητα του οσίου Παϊσίου του Αγιορείτη και τον ενέταξε στο Αγιολόγιο της καθ᾽ ημάς Ορθοδόξου Εκκλησίας, έγραψα τα εξής: «Τον άγιο Παΐσιο τον γνώρισα το 1982, όταν ήμουν φοιτητής Νομικής. Ήταν ο άνθρωπος, που περίμενε ν’ ακούσει κάτι το πονεμένο, για να έχει καρδιακή προσευχή, κι ήταν πάντοτε εν αναμονή στο ακουστικό, για να αφουγκραστεί τον πόνο του σύγχρονου κόσμου.
Ήταν ένας ασκητής για τον κόσμο. Του άνοιγες την καρδιά σου, και σου άνοιγε τον νου. Πραγματικά, δεν νομίζω να υπήρξε στις μέρες μας άλλος Γέροντας, που να είδε, να μίλησε με τόσο πολύ κόσμο. Κι αυτός ο άνθρωπος, παρόλο που γεννήθηκε ασκητής, τελικά κατέληξε να είναι η μεγάλη μάνα όλων των πονεμένων ανθρώπων. ‘‘Φως Χριστού έφαινε πάσι’’, δια του Γέροντος Παϊσίου.

ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ πολέμου να κλείσουν οι Ρωσικές στρόφιγγες όταν το δολάριο βυθιστεί;

ΣΉΜΕΡΑ την επιστήμη της Γεωπολιτικής και των Οικονομικών τις συνδέει το κεφάλαιο των ΚΥΡΩΣΕΩΝ.
Μετά τις κυρώσεις των Δυτικών στην Ρωσία και τις κυρώσεις της Ρωσίας στην Τουρκία αίφνης έρχονται και κυρώσεις της Ρωσίας προς την Δύση που θα ανατρέψουν το ενεργειακό profil της.

ΟΤΑΝ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ, Ο ΘΕΟΣ ΒΓΑΖΕΙ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΙΩΚΕΤΑΙ, Ο ΘΕΟΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΥ

Κωνσταντίνου Γανωτῆ φιλολόγου-συγγραφέως
Ο Θεὸς ποὺ ἔπλασε τὸν ἄνθρωπο ἐλεύθερο μὲν ἀλλὰ μὲ τὴν εὐχὴ καὶ τὴ δυνατότητα νὰ γίνει ἅγιος ἔβαλε τὸν ἄνθρωπο μπροστὰ σὲ  πειρασμοὺς καὶ προβλήματα ἀπὸ μεσ’ ἀπ’ τὸν Παράδεισο ἀκόμα. Ἔτσι ἔκανε τὴν ἁγιότητα ἀλλὰ καὶ τὴν ἐπιβίωση ἀκόμα προβληματικὴ καὶ ἀντικείμενο ἀγῶνος καὶ θυσιῶν, ἀκόμα καὶ βασάνων καὶ μαρτυρίων.
Φαίνεται καθαρὰ μάλιστα ὅτι θέλει νὰ κάνει τὸν ἄνθρωπο ἄξιον γιὰ τὰ μεγάλα αὐτὰ δῶρα καὶ ἰδιαίτερα γιὰ τὴν ἁγιότητα, ποὺ κάνει τὸν ἄνθρωπο ὅμοιον μὲ τὸν Θεό.